Babiččiny pochválené rohlíčky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg polohrubá mouka
    • 1
      hera
    • 40
      g droždí
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 9
      lžíce mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uděláme kvásek z trošky vlažného mléka a kvasnic, pak smícháme s ostatními surovinami (Heru musíme nechat předem změknout) a necháme trochu vykynout.
2
Těsto rozdělíme na 8 bochánků, každý vyválíme do kruhu velikosti talíře a rádýlkem rozdělíme na osminy. Do širší části každého trojúhelníku dáme trochu (asi lžičku) pikantní marmelády (nějaké hustší) a směrem ke špičce svineme do rohlíčku.
3
Klademe na vymaštěný plech, potřeme vajíčkem a upečeme dozlatova. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru. Lze plnit čímkoliv (tvaroh, mák, ořechy), ale s kyselejší marmeládou jsou nejlepší.
Zařazení: Moučníky Cukroví
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jmuell1
    jmuell1 |

    26. 10. 2012 17:02

    Pekla jsem z hladké mouky a plnila jablíčkovými povidly. Je to skutečná mňamka! Díky za recept. Jednoduché těsto, se kterým se skvěle pracuje. Po upečení chutná báječně!

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    7. 12. 2011 14:12

    Opraveno, díky

  • Ježi
    Ježi |

    7. 12. 2011 10:07

    Tenhle recept jsem sem dávala já, ještě do původní diskuse. A má tam být 1/2kg polohrubé mouky, nevím, proč je tam napsané kilo, to je nesmysl.

  • babička
    babička |

    29. 11. 2011 13:11

    babička dámy mouky stačí čtyřicet dkg

  • marie
    marie |

    1. 11. 2011 17:12

    Mouky se zdá že je moc ,1kg mouky,jenom 9 lžic mléka? No nevím?Já mám recept na půl kg mouky a krásně se s těstem pracuje.

  • Emílie Moročová
    Emílie Moročová |

    17. 8. 2007 10:46

    mzulio ,íéů,k.l, i nuki,miuvho,ij kijzuik!

  • Drahomíra Hnátková
    Drahomíra Hnátková |

    2. 6. 2007 15:08

    ¨Právě jsem dopekla jsou vynikající!Ochutnala jsem ...íc asi nemám šanci už se sbíhají děi a muž.díky za typ.

  • bramborka
    bramborka |

    8. 2. 2007 14:57

    Také jsem vyzkoušela s marmeládou a s tvarohem.Plech jsem raději než vymazávat vyložila papírem.Hlavně nikde nic nevyteklo.Výborné,děti mi to rvali z rukou,nastíhala jsem sundavat z plechu.1***

  • Vlaďka Kohútová
    Vlaďka Kohútová |

    7. 4. 2006 12:59

    o víkendu jsem je vyzkoušela, a to s tvarohem a ořechy, už nejsou a dnes je jdu dělat znovu na přání rodiny, fakt chutné!!!

  • Marta
    Marta |

    9. 12. 2005 12:44

    Jo, byly fakt výborný. musela jsem je dělat dvakrát za víkend. Ale nedělala jsem z tohohle těsta rohlíčky, ale šátečky s jahodovou zavařeninou a byly fakt moc dobrý. Ani vlastně nevím jak chutnaly, protože si syn pozval návštěvu a jen se zaprášilo.

  • helena vejnarová
    helena vejnarová |

    21. 8. 2005 16:23

    já sem je dělala ze 100% tuku Omega a neno Lukana nevím jaký tam máte a byly supr.nemají chybu..

  • Jana Audýová
    Jana Audýová |

    30. 6. 2005 12:20

    Z másla jsou ještě lepší, jsou křehčí a vydrží hodně dlouho jako čerstvé...teda pokud se okamžitě nesní. Já dávám na 1/2 kg mouky 2 žloutky a ty nejdřív vyšlehám s máslem a pak přidám mouku s kváskem, jde to lépe zadělat.

  • Dana M.
    Dana M. |

    13. 5. 2005 06:58

    Místo Hery můžete klidně dát máslo.

  • Alice
    Alice |

    12. 5. 2005 20:14

    Pro Ilonu Cooper - Hera je rostlinný tuk a váží 250 g

  • Ilona Cooper
    Ilona Cooper |

    12. 5. 2005 16:01

    Muzete mi prosim napsat kolik vazi Hera,musim ji nahradit necim jinym,protoze tady Heru nekoupim.Dekuji.

  • hanuska
    hanuska |

    20. 2. 2005 14:37

    těsto se hůře zaděvá, výborně zpracovává a rohlíčky jsou božské-opravdu pochválené. Plnila jsem je domácí marmeládou z černého rybízu