Babiččina šafránová omáčka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • česnek
    • uzené maso dle libosti (nejlépe koleno či libovou krkovičku)
    • jíška světlá
    • šafrán sušený
    • sůl harmonie chuti resp. podravka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uzené maso uvaříme do měkka, jak máme rádi. Z vývaru zcedíme část, která nám stačí na zvolené množství omáčky. Vývar přivedeme k varu a v tom okamžiku přidáme jíšku, dobře rozvaříme a přidáme šáfrán. Vznikne krásně žlutá omáčka, kterou podle vlastního uvážení dochutíme třeným česnekem a osolíme nebo dochutíme ochucovadlem.
2
Nakonec směs přecedíme přes husté síto, aby vznikla krásně hladká (babička říkávala hedvábná) omáčka. Uzené maso nakrájíme na plátky a přelité omáčkou podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Komentáře k receptu

  • pepa Bittner
    pepa Bittner |

    8. 10. 2007 21:12

    U nás se vaří již několik pokolení.Zadělává se moukou a říká se jí huhnnák,snad podle většího množstvý česneku.Achutná fakt parádně.

  • Linda
    Linda |

    21. 7. 2007 17:06

    díky za nápad vyzkouším mám doma šafrán z Turec a nevedela sem jak ho použít...

  • Marie
    Marie |

    22. 3. 2007 13:32

    Moje babička zahušťovala hladkou moukou rozkvedlanou ve smetaně.Dělám to taky tak, mňam mňam

  • Jana Lefflerová
    Jana Lefflerová |

    14. 5. 2006 11:21

    Fakt je skvělá, dělám ji už několik let a každému, kdo ji skusil, chutnala. Dá se použít i např. na ryby, ale s uzeným masem je nejlepší. Fakt výborná. Dělám s housk. knedlíkem.

  • Anonym
    Anonym |

    14. 12. 2005 16:50

    Zrovna mi privezli safran z Turecka, ten recept je tu jak na zavolanou:-)) Dekuji, vyzkousim co nejdrive.