Autor:

Babiččina buchta pro období půstu

Snadné
Ingredience
Džem 200 g
Moučkový cukr 150 g
Hřebíček
Drcený
3 ks
Voda 200 ml
Polohrubá mouka 350 g
Skořice 5 g
Jedlá soda 1 lžička
Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Do mouky dáme koření, sůl, sodu, cukr. Přidáme džem a vodu, zamícháme a pečeme na plechu, na který jsme rozložili papír na pečení.

Pečeme na 170° zhruba 25-30 minut (podle trouby).

Moučník je vhodný ne jen pro půst, ale i pro ty, co trpí nesprávnou látkovou výměnou, nebo jsou na dietě po žloutence a mononukleóze.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Sýrové koláčky se salsou Podzimní vegetariánské menu Články z

Komentáře k receptu: Babiččina buchta pro období půstu

Komentáře

  1. Zuza   23.06.2013 | 12:53 | reagovat |

    Super recept! Jednoduchý, rychlý a chutný! A zvládnu ho se svým talentem na pečení i já :-D 8-)

  2. Jánč   06.03.2012 | 10:32 | reagovat |

    Jsem po mono a marně jsem hledala něco sladkého, co bych si mohla dát, protože všude je to samé máslo..olej..plno vajec :-X a pak jsem narazila na tohle..dala jsem tam maminčinu marmeládu z červených sliv a aby to na mě nebylo moc suché, tak sem si umíchala z karamelového pudinku a nízkotučného tvarohu krém a je to perfektní :-)

  3. Lucis.s   26.03.2011 | 16:00 | reagovat |

    Dala jsem domácí jahodovou marmeládu a příště zkusím zase jinou :) Děkuji za recept, je to výborné a rychlé! Vhodné, pokud třeba přijde nečekaná návštěva, té bych to předložila např. ještě přizdobené čokoládou. :)

  4. Lucis.s   26.03.2011 | 16:00 | reagovat |

    Dala jsem domácí jahodovou marmeládu a příště zkusím zase jinou :) Děkuji za recept, je to výborné a rychlé! Vhodné, pokud třeba přijde nečekaná návštěva, té bych to předložila např. ještě přizdobené čokoládou. :)

  5. Jana Kubáčková   14.03.2009 | 9:47 | reagovat |

    Včera jsem buchtu vyzkoušela a moc mě překvapila. Trochu jsem se bála jaká asi bez vajec a tuku bude, ale dopadla moc dobře. Připomíná mi perník na strouhání, který si s dětmi občas kupujeme na jídlo, protože nám chutná :-). Dávám 1.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web