Babiččina buchta pro období půstu

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g džem
    • 150
      g moučkový cukr
    • 3
      ks hřebíček Drcený
    • 200
      ml voda
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 5
      g skořice
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mouky dáme koření, sůl, sodu, cukr. Přidáme džem a vodu, zamícháme a pečeme na plechu, na který jsme rozložili papír na pečení.
2
Pečeme na 170° zhruba 25-30 minut (podle trouby).
3
Moučník je vhodný ne jen pro půst, ale i pro ty, co trpí nesprávnou látkovou výměnou, nebo jsou na dietě po žloutence a mononukleóze.
Zařazení: Moučníky Řezy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zuza
    Zuza |

    23. 6. 2013 12:53

    Super recept! Jednoduchý, rychlý a chutný! A zvládnu ho se svým talentem na pečení i já :-D 8-)

  • Jánč
    Jánč |

    6. 3. 2012 10:32

    Jsem po mono a marně jsem hledala něco sladkého, co bych si mohla dát, protože všude je to samé máslo..olej..plno vajec :-X a pak jsem narazila na tohle..dala jsem tam maminčinu marmeládu z červených sliv a aby to na mě nebylo moc suché, tak sem si umíchala z karamelového pudinku a nízkotučného tvarohu krém a je to perfektní :-)

  • Lucis.s
    Lucis.s |

    26. 3. 2011 16:00

    Dala jsem domácí jahodovou marmeládu a příště zkusím zase jinou :) Děkuji za recept, je to výborné a rychlé! Vhodné, pokud třeba přijde nečekaná návštěva, té bych to předložila např. ještě přizdobené čokoládou. :)

  • Lucis.s
    Lucis.s |

    26. 3. 2011 16:00

    Dala jsem domácí jahodovou marmeládu a příště zkusím zase jinou :) Děkuji za recept, je to výborné a rychlé! Vhodné, pokud třeba přijde nečekaná návštěva, té bych to předložila např. ještě přizdobené čokoládou. :)

  • Jana Kubáčková
    Jana Kubáčková |

    14. 3. 2009 09:47

    Včera jsem buchtu vyzkoušela a moc mě překvapila. Trochu jsem se bála jaká asi bez vajec a tuku bude, ale dopadla moc dobře. Připomíná mi perník na strouhání, který si s dětmi občas kupujeme na jídlo, protože nám chutná :-). Dávám 1.

  • Gábina
    Gábina |

    8. 10. 2006 20:21

    buchta je moc dobrá, voní jako perník. Dala jsem marmeládu lesní směs a cukru jsem dala jen 100g.

  • Jana
    Jana |

    6. 10. 2006 07:57

    Včera jsem pekla,jen jsem přidala 2 vejce,a místo vody mléko.Také jsem přilila 3 lžíce oleje a dala prášek do pečiva.Už to sice není pro období půstu,ale koláč je velmi dobrý.Měla jsem totiž jahodovou zavařeninu a kousky jahod.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    4. 10. 2006 19:40

    Díky.

  • Di
    Di |

    4. 10. 2006 19:14

    Už mi to došlo, Airan. Jde o nesprávnou látkovou výměnu.

  • Airan
    Airan |

    4. 10. 2006 17:40

    Tak to nevim, prelozila jsem to doslovne:-) Je to nemoc, ktera ma za dusledek silnou obezitu a musi se na nejaky cas vyradit ze stravy maso, vejce, syry, mleko, zivocisne tuky. Neco jako spatne spalovani.Llip to vysvetlit neumim, bohuzel.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    4. 10. 2006 08:02

    Prosím o osvětlení pojmu - nesprávný obměn bílkovin ;)