Babiččin rozinkový koláč

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
50 minut
8
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks linecké těsto (křehké) - hotový výrobek nebo předem připravené
    • 1
      ks žloutek velký - promíchaný se lžící mléka na potření
  • Na náplň:
    • 2
      hrnek rozinky (až 2,5 hrnku)
    • 2
      lžíce kukuřičný škrob
    • 0,5
      hrnek cukr krupice
    • 3
      lžíce jablečný ocet
    • 0,5
      lžička sůl
    • 1,5
      lžička skořice - mletá
    • 2
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Polovinu těsta rozválejte a vyložte jím formu. Přetáhněte fólií a dejte nejméně na 30 minut do chladu.
2
V kastrůlku promíchejte rozinky s 2 hrnky vody, cukrem, škrobem, octem, solí, skořicí a máslem. Uveďte do varu a svařte dohusta. Stáhněte z plamene a nechte trochu vychladnout. Troubu předehřejte na 200 °C.
3
Do formy vlijte rozinkovou náplň, druhou polovinu těsta rozválejte a vykrájejte v ní ozdobné otvory. Přetáhněte přes náplň, okraje dobře spojte a vymačkejte. Potřete žloutkem rozmíchaným v mléce se špetkou soli a upečte dozlatova, 25 až 30 minut.
4
Můžete podávat s kopečkem zmrzliny.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.