Babiččin lívan

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 7
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      dl mléko
  • Na vrch
    • drobenka
    • ovoce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celá vajíčka šleháme s cukrem. Pak přidáme olej s mlékem. Nakonec po lžících přidáme mouku promíchanou s vanilkovým pudinkem (práškem) a kypřícím práškem. Dobře promícháme a nalijeme na tukem vymazaný a kokosem (stačí i moukou) vysypaný plech. Těsto má řidší konzistenci.
2
Poklademe libovolným ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme ve středně teplé troubě (já peču na necelých 200 °C) asi 45 minut.
3
Naše oblíbené kombinace: jahody + drobenka, půlky švestek, do kterých lžičkou vetřu trošku tvarohu (upraveného jako do buchet), nahrubo strouhaná jablka posypaná jemně skořicí + drobenka, jinak jakékoli vámi oblíbené ovoce syrové nebo zavařené.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • barča
    barča |

    11. 5. 2007 10:04

    Ivano, podle mne záleží na ovoci, já dávám klidně zmrzlé a pak je to třeba péct déle. Ale pozor, když dávám zamrazené ovoce, tak zatím bez drobenky, tu přidám tak v půli pečení, jinak rozmrazená šťáva z ovoce drobenku namočí a je z ní těsto. Ale máte pravdu, když je ovoce "živé" tak stačí míň.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    11. 5. 2007 09:28

    Dělám podobný litý koláč s ovocem a drobenkou, ale bez pudinku, ten těsto určitě příjemně ochutí, takže určitě vyzkouším. Jen ta délka pečení na plechu je moc dlouhá. Já peču na plechu jen 20 min na 190 C. Na těch 45 min. peču pouze bábovku.