Babiččin fazolový dort

Střední
Ingredience
Fazole 500 g
Cukr 500 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Citronová kůra
Nastrouhaná
1 lžička
Žloutek
(Bílek ušlehat)
6 ks
Voda
Vlažná
6 lžíce
Hrubá mouka 180 g
Krém
Máslo
1 a 1/2 kostky
 
Moučkový cukr
Dle chuti
 
Žloutek 1 ks
Hnědý rum 1 lžíce
Kakao 3 lžíce
Mléko
1/2 l
 
Vanilkový pudink 1 balíček
Vanilkový cukr 1 balíček
Čokoládová poleva  

Postup přípravy:

Fazole před uvařením namočíme na 4 hodiny do studené vody, poté je v téže vodě uvaříme doměkka. Po vychladnutí fazole 2x umeleme na masovém strojku. Umleté fazole, cukry, žloutky vymícháme dohladka. Přidáme mouku a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 1 1/2 hodiny při 160 °C.

Krém: z mléka,vanilkového pudinku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Během chlazení občas promícháme, aby nám v pudinku nevznikly hrudky. Mezitím ušleháme máslo, cukr, žloutek, rum a kakao. Vmícháme vychlazený pudink a vymícháme hladký krém, kterým namažeme po vychladnutí podélně rozkrojený korpus. Krémem pomažeme strany dortu. Vršek dortu polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme dle vlastní fantazie.

Dort je překvapivě vláčný a výborný u nás velmi oblíbený, nelze poznat, že hlavní složku tvoří fazole.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Závitky s játrovo-mandlovou nádivkou Nejlepší vánoční recepty: Originální silvestrovské chuťovky [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Babiččin fazolový dort

Komentáře

  1. Ivca   06.11.2013 | 14:29 | reagovat | závadný

    Prave jsem dopekla, tedy jen testo, delala jsem ve forme na muffiny. Pridala navic mlete orechy a lzici rumu.
    I kdyz jsem dala jen 2/3 cukru, byl na me moc sladky. Priste vyzkousim s 1/2 cukru.
    Chutove je moc dobry, opravdu takove falesne jedle kastany :-)

  2. Karolina   08.08.2013 | 20:42 | reagovat | závadný

    Přidala jsem vlašské ořechy, sekané madle, trochu mletého zázvoru, čokoláddový krém, citronová glazura a celý zalít hořkou čokoládou a je luxusní !!!!!!!!!


  3. Světlana Čelechovská   13.02.2009 | 7:42 | reagovat | závadný

    ...určitě vyzkouším...milujeme totiž jedlé kaštany a jídla, kde se používají...no a fazole, jsou chuťově hodně příbuzné...falešné jedlé kaštany...dík za recept...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web