Autor:

Aztecká citrusová panenka na grilu

Střední
Marináda
Vepřová panenka
panenská
500 g
Panenský olivový olej
extra - nejlépe původem z Kréty
4 lžíce
Česnek 4 stroužek
Mletý kmín 1/2 lžička
Limetková šťáva 3 lžíce
Pomerančová šťáva 3 lžíce
Sůl
hrubě mletá
 lžička
Oregáno 1/4 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Grilování, Vepřové

V pánvičce na oleji opékáme nadrobno nasekaný česnek s kmínem, až začne zlátnout, odstavíme z plotny a přidáme ostatní ingredience kromě masa, promícháme.

Tato marináda musí chladnout až získá alespoň pokojovou teplotu. Poté panenku rozpůlíme, marinádu a maso dáme nejlépe do mísy a v ledničce necháme přes noc uležet.

Další den grilujeme na rozpáleném grilu (ne v troubě či mikrovlnce) z každé ze čtyř stran cca. 3 až 4 minuty.

Podáváme s čerstvou zeleninou vlastního výběru, grilovanou cibulkou a např. s bramborami dle mého receptu „Brambory v ohni“ společně s česnekem ochucenou tatarskou omáčkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Reklama
Penne s hovězím ragú a houbami Nejoblíbenější klasika: hovězí maso Články z

Komentáře k receptu: Aztecká citrusová panenka na grilu

Komentáře

  1. Patrick Schmitt   13.08.2010 | 20:44 | reagovat | závadný

    K chuti krétských olivových olejů ještě třeba dodat, že jsou velmi jemné a mají příjemnou nenápadnou, téměř limetkovou příchuť.

  2. Patrick Schmitt   13.08.2010 | 19:32 | reagovat | závadný

    Obávám se, že máte trošku mylné informace. Španělský olivový olej mezi experty rozhodně není nejuznávanější. A rovněž není jedno či olej pochází z oblasti okolo Atén nebo z Kréty. Pro laiky je to samozřejmě to samé, ale na Krétě jsou jiné klimatické podmínky, které olivovníkům nejvíce vyhovují, čehož si povšimli již staří Minojci. Dodnes v ruinách starých paláců stojí nádoby na olivy a olivové oleje, které jsou částečně vyšší než byli průměrní lidé tehdejší doby. Navíc olivové oleje vyrobené přímo na místě vetšinou pocházejí z menších firem či rodinných podniků, ve kterých se (kromě toho, že olivy z toho regionu jsou mnohem chutnější) klade mnohem větší důraz na výsledný produkt. Oleje z Kréty jsou proto, ale i pro svou vzácnost mnohem dražší než cenově mnohem dostupnější oleje z Itálie a zejména Španělska, které vede jen v kategorii největší výrobce olivových olejů. Řecké oleje nemají odbyt pro vyšší cenu a malou kulinářskou znalost a vzdělanost většiny konzumentů.

  3. Antonia Kalabusínová   13.08.2010 | 18:20 | reagovat | závadný

    Je dost diskutabilné, preco olivový olej z Kréty. V zahranicí je daleko najvyssie hodnotený spanielsky olivový olej. Grécky je cenovo najprijatelnejsí... Najlepsie talianske olivové oleje sú kúpené v Spanielsku a potom plnené do flias v Taliansku... Grécky olej (je jedno, ci je z Kréty) nemá v zahranicí ziadny odbyt!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web