Ázerbájdžánské kutaby s masem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: sahrazad

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g hovězí maso nebo skopové
    • 1
      ks cibule
    • 20
      g granátové jablko
    • 110
      g mouka
    • 30
      g máslo přepuštěné
    • voda
    • 1
      hrst sumach
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z pšeničné mouky, vody a soli připravíme nudlové těsto, které vyválíme na sílu 1 milimetru a vykrájíme z něj kolečka o velikosti dezertního talířku.
2
Maso umeleme s cibulí, přidáme pepř, sůl, granátové jablko a důkladně vše promícháme. Mleté maso zabalíme do těsta ve tvaru půlměsíce a pomalu opečeme na pánvi na másle. Hotový pokrm posypeme sumachem.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • fiuvrdyzpee
    fiuvrdyzpee |

    1. 11. 2013 10:40

    ZOCaV4 <a href="http://rgpxwsjqifxb.com/">rgpxwsjqifxb</a>, [url=http://lsydyfdlzzsz.com/]lsydyfdlzzsz[/url], [link=http://fkicjuwqdjkq.com/]fkicjuwqdjkq[/link], http://jpceojtgqxzc.com/

  • Evangelina Ciprová
    Evangelina Ciprová |

    29. 3. 2007 00:12

    Děkuji Sahrazad za obšírné vysvětlení, co s kořením sumach. Přivezla jesm si ho z Turecka a nevěděla jsem, jak ho používat. Ještě jednou díky.

  • Zuzana Zlámalová
    Zuzana Zlámalová |

    23. 2. 2007 16:38

    Sumach jsem viděla u Sindibáda v Brně nebo na Pankrácké tržnici v Praze (babka kořenářka tam ale bohužel není vždycky). Tipuji, že vybavenější kořenářky by mohly minimálně poradit konkrétní místo, kde sumach sehnat.

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    20. 2. 2007 14:50

    Anonyme, podívej se na komentář u receptu Lulja kabab

  • Sahrazad
    Sahrazad |

    20. 2. 2007 14:25

    Sumach je koření. V podstatě to jsou usušené a umleté plodové palice stromu a keře škumpy koželužské, domácí kolem Středomoří a v jihozápadní Asii. U nás některé druhy škump rovněž rostou v parcích, ale jejich plody se nepoužívají. Podporuje trávení, zklidňuje žaludek a zabraňuje průjmům. Sumach má chuť ovocně kyselou, neostrou, bez vůně. Využívá se podobně jako citrónová šťáva nebo ocet. Hodí se k masu, rybám, do salátů, kebabů, na šašlik, do čočky, sypou se jím rožněné pokrmy, hodí se také do jogurtů. Nejvíce se používá v ázerbájdžánské, turecké, íránské a libanonské kuchyni. Běžně se dá koupit v Rakousku v tureckých marketech, u nás se dá koupit přes internet na www.koreni.cz

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    20. 2. 2007 12:57

    Zvláštní kombinace masa a granátového jablka,to jsem ještě neslyšela,ale nedovedu si představit,kolik naplním koleček velikostí dezertního talířku 100g masa.Nejedná se o překlep?

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    20. 2. 2007 12:16

    tak jsem vyčetla,že je to,směs červeného koření na maso.áááá navíc prý působí protiprůjmově:o)))))...ale kde ho koupit???asi ve zdravé výživě...

  • Anonym
    Anonym |

    20. 2. 2007 12:07

    was is das : posypeme sumachem ??????