Autor:

Ázerbájdžánské kutaby s masem

Střední
Ingredience
Hovězí maso
nebo skopové
100 g
Cibule 1 ks
Granátové jablko 20 g
Mouka 110 g
Máslo
přepuštěné
30 g
Voda  
Sumach 1 hrst
Pepř mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Ázerbájdžánské kutaby s masem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Z pšeničné mouky, vody a soli připravíme nudlové těsto, které vyválíme na sílu 1 milimetru a vykrájíme z něj kolečka o velikosti dezertního talířku.

Maso umeleme s cibulí, přidáme pepř, sůl, granátové jablko a důkladně vše promícháme. Mleté maso zabalíme do těsta ve tvaru půlměsíce a pomalu opečeme na pánvi na másle. Hotový pokrm posypeme sumachem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Ázerbájdžánské kutaby s masem

Komentáře

  1. Evangelina Ciprová   29.03.2007 | 0:12 | reagovat |

    Děkuji Sahrazad za obšírné vysvětlení, co s kořením sumach. Přivezla jesm si ho z Turecka a nevěděla jsem, jak ho používat. Ještě jednou díky.

  2. Zuzana Zlámalová   23.02.2007 | 16:38 | reagovat |

    Sumach jsem viděla u Sindibáda v Brně nebo na Pankrácké tržnici v Praze (babka kořenářka tam ale bohužel není vždycky). Tipuji, že vybavenější kořenářky by mohly minimálně poradit konkrétní místo, kde sumach sehnat.

  3. Gábina Houšková   20.02.2007 | 14:50 | reagovat |

    Anonyme, podívej se na komentář u receptu Lulja kabab

  4. Sahrazad   20.02.2007 | 14:25 | reagovat |

    Sumach je koření. V podstatě to jsou usušené a umleté plodové palice stromu a keře škumpy koželužské, domácí kolem Středomoří a v jihozápadní Asii. U nás některé druhy škump rovněž rostou v parcích, ale jejich plody se nepoužívají. Podporuje trávení, zklidňuje žaludek a zabraňuje průjmům. Sumach má chuť ovocně kyselou, neostrou, bez vůně. Využívá se podobně jako citrónová šťáva nebo ocet. Hodí se k masu, rybám, do salátů, kebabů, na šašlik, do čočky, sypou se jím rožněné pokrmy, hodí se také do jogurtů. Nejvíce se používá v ázerbájdžánské, turecké, íránské a libanonské kuchyni. Běžně se dá koupit v Rakousku v tureckých marketech, u nás se dá koupit přes internet na www.koreni.cz

  5. Zdeňka   20.02.2007 | 12:57 | reagovat |

    Zvláštní kombinace masa a granátového jablka,to jsem ještě neslyšela,ale nedovedu si představit,kolik naplním koleček velikostí dezertního talířku 100g masa.Nejedná se o překlep?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity! Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity!
Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE
Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky? Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web