Avgolemono

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g rýže
    • 2
      ks vejce
    • 1
      l drůbeží vývar
    • sůl
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • citron na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži nasypeme do vývaru, osolíme a vaříme doměkka. Vejce s citronovou šťávou ušleháme do pěny, po částech vmícháme do vroucího vývaru a dále šleháme. Poté necháme vychladnout a uložíme do chladničky. Před podáváním zamícháme a ozdobíme plátky citronu.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • miluska
    miluska |

    19. 7. 2007 06:15

    zni to nedobre ale muze to chutnat dobre

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    20. 2. 2007 20:20

    Ty cukety avgolemono jsou úžasné, máte pravdu, nebo i zelné listy plněné ml. masem a rýží....mňam

  • Papakonstantinou
    Papakonstantinou |

    20. 2. 2007 19:09

    tak avgolemono, tim se zahustuji i ruzne omacky. Tedy alespon tady. Zkuste kureci polevku tim zahustenou, nebo cukety plnene ml.masem a ryzi. Neni treba slehat zvlast, ale cele vajicko s citronem. Pote prilit varici polevku. a vratit do hrnce!

  • radka
    radka |

    21. 7. 2006 13:18

    vejce slehejte zvlast bilek a zloutek