Asijské rizoto

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      rýže
    • 1
      kysané zelí
    • 2
      cibule 1-2
    • sojová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      g sýr
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmahneme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme proprané zelí, které můžeme jemněji pokrájet. Dusíme jako klasické zelí. Mezitím uvaříme normálně rýží v osolené vodě. Než bude zelí úplně hotové, přidáme na poslední minutky sojovou omáčku, dost, až zelí zhnědne a pepř. Pak do velké mísy smícháme rýži ze sáčku, podušené zelí a strouhaný eidam, jak kdo má rád. Promícháme. Podle chuti můžeme přidat pepře či soli.
2
Je to rychlé, jednoduché a docela málo kalorické. Já jako obmněnu někdy dám i uzený sýr, nebo celou variantu udělám místo rýže s těstovinami a chlapům přidám klobásu!!
Zařazení: Pokrmy Z rýže
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Janička
    Janička |

    8. 4. 2014 21:33

    Pro ty, kteří také shánějí potřebnou rýži mohu doporučit eshop www.prosteasijske.cz mají široký sortiment a skvělé ceny :-)

  • Jiskra Mískra
    Jiskra Mískra |

    13. 7. 2013 12:00

    Výborné, doporučuji.

  • Jiskra Mískra
    Jiskra Mískra |

    13. 7. 2013 12:00

    Výborné, doporučuji.

  • Jiskra Mískra
    Jiskra Mískra |

    13. 7. 2013 12:00

    Výborné, doporučuji.

  • zdenadan
    zdenadan |

    13. 5. 2013 12:46

    Chutné, dobré, jednoduché, něco jiné. :-))

  • Janaso
    Janaso |

    25. 10. 2010 15:02

    Druhý pokus lepší, příjemně odlehčená bezmasá večeře.

  • Jana Sochová
    Jana Sochová |

    10. 9. 2010 12:49

    Trochunezvyklá chuť, možná druhý pokus bude lepší.

  • Anonym
    Anonym |

    19. 2. 2009 17:37

    1* nevěděla jsem co se zbylou rýží a se zelím, tak jsem to zkusila, ale takovou dobrotu jsem teda necekala:)

  • alena strejčková
    alena strejčková |

    23. 4. 2008 20:35

    Výborný,jednoduchý,rychlý a levný recept,dnes jsem to předložila rodině k večeři a sklidila jsem pochvalu.Dávám za 1.

  • Marie
    Marie |

    22. 4. 2008 13:38

    Zajímavý recept.