Asijské kuře na pánvi wok

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 6
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso kuřecí řízek
    • 2
      lžíce cukr
    • 2
      ks pórek
    • 1
      ks červená paprika
    • 2
      stroužek česnek
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce zázvor
    • 200
      ml drůbeží vývar
    • 3
      lžíce arašídy
    • 2
      ks badyán
    • 2
      lžíce rýžové víno
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté maso nakrájíme na nudličky široké asi 2 cm. Cukr se 4 lžícemi vody zkaramelizujeme v rozehřátém woku do světle hněda a karamelem maso potřeme. Pórek nakrájíme na kolečka, papriku na nudličky, česnek najemno posekáme. Ve woku rozehřejeme 2 lžíce oleje a maso na něm prudce opečeme. Vyjmeme a necháme v teple. Papriku opečeme na zbylém oleji asi 2 minuty, přidáme pórek, česnek a zázvor a vše krátce osmahneme. Poté přidáme maso, vývar, arašídy a badyán a za stálého míchání dusíme asi 5 minut. Badyán vyjmeme. Vše ochutíme vínem, osolíme a opepříme. Podáváme s rýží.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • zuzik
    zuzik |

    27. 6. 2013 13:04

    Máte někdo zkušenosti s litinovou wok pánví? Tady www.panev-wok.cz ji dost chválí, je to pravda?

  • Ladia -
    Ladia - |

    29. 5. 2010 09:58

    Rýžové víno zakoupíte snad již v každém super/hyper marketu nebo ve specializovaných obchodech s asijskými potravinami.

  • Michaela Linhartová
    Michaela Linhartová |

    28. 5. 2010 19:12

    Já se chci zeptat, kde seženu to rýžové víno? Díky.

  • Michaela Linhartová
    Michaela Linhartová |

    26. 7. 2009 09:19

    Také jsem zkoušela..... já akorát podávám s čínskýma nudlema od vietnamců, nedala jsem badyán ani rýžové víno a taky to bylo dobré.

  • Zdenda Musil
    Zdenda Musil |

    2. 3. 2008 11:50

    Paradaaaaaa hustyyyyyy supa nejwic pecky

  • Katy Tymianova
    Katy Tymianova |

    27. 9. 2006 08:15

    Jitko - nejsem znalec, ale já to míchám jednoduše na pánvi tak dlouho až se vše rozpustí a zhnědne a pak šup a je z toho karamel :OD

  • Jitka Fricová
    Jitka Fricová |

    23. 10. 2005 14:38

    Jakou jsem udělala chybu v karamelizování cukru?Místo karamelu mi vznikly bílé hrudky. Díky.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    9. 5. 2005 16:19

    Badyán - neměcky Sternanis, anglicky Star Anise. Má vůni podobnou anýzu, chuťově je jemnější.

  • Jana Vzdalena
    Jana Vzdalena |

    7. 5. 2005 22:49

    Nevis prosim Te , co je to badyan ? Nebo treba v nemcine (angl.) ? Predem Diky

  • Karel Eger
    Karel Eger |

    13. 6. 2004 23:48

    Lehce jsem to upravil tím, že jsem záměrně nedal badyán a místo vina jsem dal ocet a hlavně jsem to podal ze smaženou rýží a bylo to naprosto fantastické.