Asijské hovězí

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: mrshka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hovězí maso
    • pórek
    • mrkev
    • cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • sojová omáčka
    • 3
      lžička med
    • 3
      lžička hnědý rum
    • 1
      lžička zázvor - mletý
    • 2
      lžička mletá sladká paprika
    • 1
      lžička pálivá paprika
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 2
      lžička kurkuma
    • 2
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 4
      lžička sezamová semínka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Nachystejte si maso na nudličky.
2
2. Přidejte sůl, pepř, papriky (ostrou dle chuti), soj. omáčku, zázvor, kurkumu, skořici, med, rum. Udělejte marinádu, nechte v ní maso chvíli odležet.
3
3. Mezitím si nachystejte zeleninu - cibuli, mrkev i pórek na nudličky.
4
4. Dejte osmahnout maso s marinádou, až se zatáhne, zalijte trochou vody a můžete přidat zeleninu.
5
5. Až bude maso měkké, přidejte rozmíchaný solamyl.
6
6. Na závěr osmahněte nasucho sezam. semínka na posypání při servírování.
7
Jídlo je sladko-pikantní, hodí se k rýži i k těstovinám.
8
**TIP:** Používám na to tlakový hrnec - maso je měkčí a vše šťavnatější, chuť zůstane uvnitř. Navíc je to rychlejší a bez práce.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Pavlína
    Pavlína |

    18. 4. 2017 21:49

    Super recept, všichni strávníci chválí :-)

  • Pavlína
    Pavlína |

    18. 4. 2017 21:48

    S tímto receptem sklízím velké úspěchy, vařím ho s rýží :-)