Asijská smažená rýže

Hodnocení:

Moje:

15 minut
1
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks jarní cibulka dle volby
    • 3
      lžíce čínská sojová omáčka
    • 1
      šálek nakládaná kukuřice
    • 1
      snítka čínská směs pěti koření stačí klasické čínské koření
    • 450
      g vařená rýže doporučuji krátkozrnou SOS rýži z TESCA
    • 1
      lžička ocet
    • 2
      lžička sezamový olej nedoporučuji český. Buď ze zahraničí nebo z asijských speciálek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předpokládám, že uvařit rýži umí každý a proto se vrhneme rovnou na smažení ;)
2
Vše smažit na rostlinném oleji.
3
1) na rozpáleném woku rozklepněte dvě vejce. Nechte pár vteřin ztuhnout a poté začněte rozmíchávat. Poté odebereme z woku do jiné nádoby.
4
2) Dle potřeby znova promažeme wok, pořádně rozpálíme a vložíme uvařenou rýži. Necháme restovat cca 2.minuty. Přidáme lžičku octa, sezamového oleje a připravenou zeleninu (česnek nožem rozmáčknu a po usmažení vyjmu), přidáme míchaná vajíčka, celé promícháme a necháme smažit. Poté trošku poprášíme čínským kořením a nalijeme sojovou omáčku.
5
"Opět doporučuji z asijských speciálních obchodů TERIYAKI "japonskou" sojovou omáčku" - cenově vyjde stejně jako klasická ,ale je chutnější."
6
DOBROU CHUŤ ! :)
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Honza
    Honza |

    29. 2. 2016 16:43

    Zkuste si sehnat rýžovar, je to pak naprosto jiné, mnohem lepší ( rýže je sušší a tudíž se ani tolik nelepí)

  • Šárka
    Šárka |

    2. 1. 2015 10:48

    Výborný recept ..

  • Já
    |

    18. 12. 2014 22:03

    Jde o to, jaká pánev to je. Nejsme většinou tak bohatí, abychom si dovolili levné věci... On šunt z tržnice, nebo něco ,,budget´´ se nevyplatí nakonec ani cenově (krátká životnost) ani na zdraví (odlupující se teflon). Raději pořádný smalt, pokud se chcete rozšoupnout tak měď (to budou používat i vaše vnoučata, nebo nějaký ten kompozit. Byl jsem nadšen z keramiky, ale ta vydrží rok a taky se loupe... Zlatej litiňák.

  • miras
    miras |

    21. 10. 2014 22:19

    Neni pravda. Na wok drev2m bezne a na kvalitni normalne zelezem. Ale je tu zakladni chyba. Pokud nevarite na ohni, tak do poradneho rozpaleni rostlineho oleje spise olej prepalite. Na plotynce to chce kokosovy. Ma teplitu vydrze cca 400 stupnu. Daleko lepsi nez rostlinny a co se tyce lepeni ryze, tak je to tak, ze madam kupuje bud nekvalitni, n3bo ji dela prilis rychle a na povrchu maze a lepi a uvnitr tvrda nebo posledni jimdela spatne a to do meka, protoze ma pocit, ze nedojde. Problem vetsiny kucharu domacich.

  • Alenak
    Alenak |

    8. 4. 2014 21:34

    Pro ty, kteří také shánějí jmenované nudle mohu doporučit eshop http://www.prosteasijske.cz/ mají široký sortiment a skvělé ceny :-)

  • david
    david |

    28. 11. 2013 01:49

    Rýže se vám lepí na wok z důvodu že ho máte zničený. Musíte používat gumové měchačky a ne dřevěné.

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    20. 3. 2013 12:34

    rýže by měla být studená... nejlíp z předchozího dne, pak se líp "osmaží" ... jinak se k woku vždycky přilepí (upřímně, cokoli dělám na woku má tendenci se připalovat, přilepovat, proto ho používám jen když toho vařím víc) taky dáváme nakrájené zelené fazolky, nebo mražený hrášek, na plátky nakrájenou mrkev - je to pak "křupavější", zelenina z plechovky mi přijde taková rozňahňaná, rozměklá...

  • cuoco
    cuoco |

    4. 7. 2012 14:44

    rw, ked mozem poradit, ryza sa uvari vecer a na druhy den sa pouziva vychladnuta a trochu osusena , z ladnicky,,, ( zil som tam, , nie na dovolenke ). :-)

  • Ada005
    Ada005 |

    4. 7. 2012 11:53

    Moc dobré...

  • rw
    rw |

    11. 6. 2012 13:50

    Jak docilite toho ze se ryze neprilepi k woku. Tedy bez pouziti litru oleje :) diky p.

  • anna
    anna |

    19. 3. 2011 09:30

    spatny recept jeste neco chyby nevypada jak delaji

  • Irena
    Irena |

    18. 3. 2011 10:17

    Vypadá to moc dobře, určitě vyzkouším.