Autor:

Artyčoky s citronovou omáčkou

Střední
Ingredience
Artyčoky
Sůl  
Citronová šťáva  
Citron
Sýr 150 g
Smetana 150 ml
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Artyčoky očistíme, omyjeme a vaříme asi 40 minut v dostatečném množství osolené vody s citronovou šťávou. Z chem. neošetřeného citronu ostrouháme trochu dlouhých tenkých nudliček kůry. Potom ostrouháme zbývající kůru a z plodu vylisujeme šťávu. Krémový sýr dohladka rozetřeme se smetanou, citronovou kůrou a šťávou. Osolíme, opepříme. Artyčoky vyjmeme děrovanou sběračkou a dáme dobře okapat na síto.
Omáčku ozdobíme nudličkami citronové kůry a podáváme ji odděleně s artyčoky a čerstvou bagetou. Artyčoky můžeme také podávat s holandskou omáčkou nebo např. s kupovanou česnekovou majonézou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Artyčoky s citronovou omáčkou

Komentáře

  1. Alžběta Adamíčková   25.01.2007 | 9:52 | reagovat |

    Artyčoky jsem koupila poprvé a tak jsem spoléhala na to, ze zde najdu nejaky recept jak na to. Sice jsem zpocatku ani nevedela, jak to jist, ale prisla jsem na to velmi brzy - zubama stahnout duzinu z listu. A ta omacka je k tomu taky velmi smakezni. Moc jsme si pochutnali!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web