Autor:

Arroz a la cubana (Rýže po kubánsku)

Střední
Na rýži
Rýže
nejlépe kulatozrnná
2 sklenice
Cibule 1 ks
Olivový olej  
Bílé víno
nebo vinný ocet
 
Česnek  
Tomate frito
Nakládaná loupaná rajčata
nebo pyré, ne protlak
1 plechovka
Masox 1 kostka
Cukr  
Cibule  
Paprika - sladká 1 lžička
Koření
podle chuti
 
Voda  
Olivový olej  
Sušená cibule  
Česnek sušený  
Ingredience
Vejce
na volská oka
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z rýže

Rýže: nakrájíme cibuli na menší kousky. Do větší hluboké pánve dáme olivový olej (nešetříme!), rozpálíme, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme asi 2 min; než začne cibule zlátnout, přidáme nevařenou rýži.
Tu smažíme spolu s cibulkou, dokud není nahnědlá (ne spálená - nutné míchat!). Poté přilejeme 1 sklenici vody, přidáme sůl a asi 2-3 stroužky oloupaného celého česneku a vaříme.
Až se voda vyvaří, dolijeme další sklenici a případně přidáme trochu vína. Opět necháme vyvařit a přidáme ještě jednu sklenici vody a dále vaříme. Po vyvaření třetí sklenice vody by rýže měla být měkká.
„Tomate frito“ se v ČR nedá sehnat již připravené, proto si jej uděláme: v menším hrnci osmahneme na dostatečném množství oliv. oleje jednu na velmi jemno nakrájenou cibuli a přidáme plechovku rajčat, kostku bujónu, koření a vše rozvaříme. Podle potřeby přilejeme vodu, osladíme a dochutíme.
Připravíme volská oka - asi 1 na osobu.
Podáváme tak, že rýži na talíři přelijeme dostatečným množstvím rajčatové omáčky (tomate frito) a navrch dáme volské oko.
Vynikající jídlo se kterým se často setkáte ve Španělsku. Vhodné pro vegetariány.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Bryndzové pirohy Vyzkoušejte speciality ze slovenské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Arroz a la cubana (Rýže po kubánsku)

Komentáře

  1. Pajuce   13.05.2015 | 15:14 | reagovat |

    Musím říct, že tomate frito mi v české kuchyni hodně schází :-( dá se použít na tolik způsobů a bohužel z českých ingrediencí se nedá nikdy dosáhnout takové chuti jako u pravého tomate frito.....

  2. greenhead   06.03.2011 | 19:52 | reagovat |

    Excelentní, moc lidí nechápalo jak se dá takhle chutně smíchat rýže s vajíčkem.
    Vřele všem doporučuji.

  3. Edita Obrdlíková   19.03.2009 | 12:37 | reagovat |

    Hledala jsem jen zpusob jak dobre uvarit ryzi, takze jsem nevyzkousela cely recept... I tak musim pochvalit, ryze nemela chybu!Priste to zkusim cele :-)

  4. Jozef T.   10.04.2008 | 0:50 | reagovat |

    P. Hanka, keby ste tu zili takú dobu, ako ja, tak urcite by Vám bol aspon niekto povedal, ze doma sa to robí ako na Kube, kým v restauráciách pokial mozno najjednoduchsie (a najlacnejsie..). Je tu relatívne hodne Kubáncov a kubánskych restaurácií a vsetci Vám to potvrdia.

  5. Hanka   09.04.2008 | 13:14 | reagovat |

    o bananu jsem slysela, ale ve Spanelsku jsem to teda s bananem nikdy nevidela, ani v restauracich ani doma

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web