Arak

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Busman40

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3,5
      l voda
    • 0,5
      kg rýže
    • 1,5
      kg cukr krystal
    • 5
      ks nové koření Kuličky
    • 0,3
      lžíce muškátový květ
    • 0,3
      lžíce muškátový oříšek
    • 0,3
      lžíce tymián
    • 1
      ks citron
    • 50
      g droždí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve dám vařit vodu (3,5 litru) s 1/2 kg rýže a 1,5 kg cukru krystalu. Až se cukr rozpustí a rýže změkne, dáme do větší nádoby a přidáme tam i všechno koření. Citrón nakrájíme na kolečka a dáme ho do nádoby i s omytou kůrou. Droždí nadrobíme do nádoby. Nádoba je proto potřeba, že pomalu začne reakce droždí. Já to vše dávám do demižónu a uzavírám korkovou zátkou s vinnou trubičkou, aby unikal tlak přes vodu. Prodávají ji v drogerii.
2
V této nádobě ponechte 6 neděl kvasit. Pak přeceďte, třeba přes punčochu a pomalu s nádobou, protože když s ní budete moc hýbat zvedne se prach ze dna. Lepší je odsát hadičkou do připravené nádoby. Pak ještě nechte 14-27 dní uležet a pijte chlazené.
3
Cokoli vám bude nejasné napište mi mail a já vám poradím. Je to super!

Komentáře k receptu

  • b. napravnik
    b. napravnik |

    23. 10. 2012 22:04

    pomazankove maslo nebo arak?

  • gtz gtz
    gtz gtz |

    21. 11. 2006 20:39

    Vazeny pane asi si plete dojmy a pojmy ,ja jsem v tomto regionu zil celkem 6 let a nikdy jsem nevidel takto delat ARAK . Jak mozna nevite ARAK je sice z ryze ale musi projit 80-100 st. destilaci . Vas receptje fanj ale Vas ARAK nema s original ARAKEm co spolecneho . Jestli Vam neco rika slovo : (distilled beverage) pak asi vite , Vas Arak je mozna lehke vino ryzove ale ne Arak . Original receptura byla k videni na webu , presne si nepamatuji kde ale staci na google zadat slovo arak a vypadne Vam ARAK z IRAQu .