Anglická polévka

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g skopové maso krk
    • 50
      g krupky
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks cibule
    • celer s natí
    • 2
      ks pórek
    • 2
      ks mrkev
    • 50
      g hrách
    • 1
      lžička pepř mletý
    • petrželka na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na malé kousky, vložíme do studené vody, přidáme krupky, osolíme a vaříme. Asi po 2 hodinách přidáme nakrájenou zeleninu, opepříme a vaříme až zelenina změkne. Hotovou polévku dochutíme a na talířích ozdobíme nasekanou petrželkou.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Milhaus
    Milhaus |

    29. 8. 2011 15:27

    :-(

  • Aneta Nakládalová
    Aneta Nakládalová |

    28. 12. 2007 15:02

    hnus

  • anna Kastovsak
    anna Kastovsak |

    23. 1. 2007 15:25

    superrrrrrrrrr

  • KATEŘINA Poulicková
    KATEŘINA Poulicková |

    19. 10. 2006 13:37

    DOBRÉ.

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    28. 5. 2006 11:39

    Ja vetsinou skoro vsechno zahustuju Plain flour, moje tchyne kdyz uz vari, tak pouziva All-purpose. No... a pokud jde o knedliky a aspik, tak jsem se po dlouhodobem trapeni se shanenim ingredienci rozhodla pri kazde navsteve rodicu doma v Cechach nakoupit zasoby knedliku v prasku a aspiku a vegety a podobnych zalezitosti. Manzel si mysli, ze jsem blazen, nebot zasadne na dovolenou jedu s prazdnym kufrem a vracim se s plnym kufrem jidla. Ne samozrejme cerstveho, to bych si neriskla:o] I kdyz takovy lovecak si sam manzel prevazi dost casto!

  • Katka
    Katka |

    27. 5. 2006 21:26

    tak to jo,ale já myslela mouku na knedlíky a zahuštování.Jinak bramborový salát,hm ten budu muset udělat. A jak děláte aspik?

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    23. 5. 2006 16:09

    Ja mouku skoro vubec nepouzivam, jelikoz nepecu, ale myslim, ze wholemeal by mela byt v poradku. Muj manzel si uz nastesti na ceske jidlo zvykl, tak sni skoro vsechno, co udelam a muzu tak experimentovat. Zkousim co me napadne. Nejoblibenejsi je u nas gulas, rizoto, polevky, zapekane veci a tak. Na co ho ale nedostanu a co delam tedy pouze pro sebe je bramborovy salat a aspik:o] Na jedno jedine jsem se ale zatim netroufla a je to velice vyzadovane je svickova!

  • Katka
    Katka |

    23. 5. 2006 14:54

    Naprosto souhlasím s Michaelou,jsem v anglii už rok a pracuji pro jednu rodinu a ty fish and chips neměli snad ani jednou, a jestli si jednou za rok udělali pizzu???Záleží na člověku. JInak sem se htěla Michaelo zeptat čím tady nahrazuješ hrubou mouku a jestli vaříš nějaká česká jídla?

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    19. 5. 2006 16:20

    Pro Oto Janku: Nevim, kde jste vzal, ze se v Anglii polevky neji. Ja v Anglii ziji uz nekolik let a polevky jsou na dennim poradku. Pouze je rozdil v tom, ze anglicke polevky se vetsinou prodavaji v plechovkach a jsou hodne syte, proto se ji jako hlavni jidlo. A to ze se tu ji jen fish&chips a hamburgry je hloupost. Nevim, s kym jste zil, ale rozhodne zalezi na rodine, jake maji stravovaci navyky. V nasi rodine se rozhodne ji zdrave a hamburgra u McDonalda ci jinde si dame tak nanejvys kdyz jsme nekde na celodennim vylete. A pokud znate anglicana, ktery ma na to se stravovat kazdy vecer v hospode, musi byt milionar. V Anglii to bohuzel neni jako v cechach, ze si muzete dovolit kazdy den stravovat se v hospode. Kdyz si sem tam zajdem na nejake to levnejsi jidlo, tak stejne i s drinkem zaplatime totez, jako za nakup potravin na tyden.

  • Jana
    Jana |

    27. 2. 2006 18:43

    Vyzkouším teď v sobotu.Určitě v obchodě nebude skopové,co když dám plecko?

  • dd dd
    dd dd |

    15. 11. 2005 11:17

    zní to dobře

  • Mirka Fořtová
    Mirka Fořtová |

    14. 10. 2005 18:27

    Je to dobré!

  • Danuška Lindemannová
    Danuška Lindemannová |

    3. 10. 2005 21:54

    Mňamky

  • oto janku
    oto janku |

    7. 6. 2005 18:20

    jedinný problém je v názvu.To ostatní je opravdu fajn,velice chutné.Žil jsem v anglii a co mohu dodat,polévky,skoro nejedí.Pokud je jedí,nejsou to angličané.To,co je velmi zajímá je jen "Fish and chips.Ve svém týdenním cyklu,který narozdíl od nás začíná v ranních hod.,to jest 8-9 hod.jsou rády za nějaký ten hamburger či cokoliv jiného ale hlavně rychlého.Jejich doba stravování je okolo 8mé h.kdy převážně jdou do Pubu,kde dostanou porci,která by nakrmila dva čechy.Nedivím se anglickým dámám,že vaří tak málo.Pokud vaří,bez tak polévky.Jinak ten recept je v podobenství s jakoukoliv polévkou v čechách.Děkuji a přeji dobrou chuť

  • Sylva lachmannova
    Sylva lachmannova |

    13. 3. 2005 14:10

    VYBORNA POLEVKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Roman
    Roman |

    21. 1. 2005 14:42

    A co je něm pracného ?

  • Miroslav
    Miroslav |

    30. 5. 2004 20:24

    Výborný i když pracný.