Ananasovo-jahodové řezy s krémem z ledové kávy

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      plechovka ananas
    • 250
      g jahody čerstvé
  • Náplň
    • 1
      ks ledová káva malá krabička
    • 1
      ks šlehačka ve spreji
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks tvaroh
    • 5
      ks jahody měkčí
  • Na ozdobu
    • 1
      balíček čokoládová poleva rozpustná v horké vodě
    • 15
      ks jahody na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celá vejce ušleháme s moučkovým cukrem do husté pěny, přidáme plechovku ananasového kompotu se šťávou a polovinu pokrájených jahod, přidáme 2 hrnky polohrubé mouky, kypřící prášek do pečiva a 1 balíček vanilkového cukru, vše dobře promícháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme péci na 170 °C, peče se zhruba 15-20 minut.
2
Mezitím si připravíme krém. Měkký tvaroh smícháme s trochou šlehačky a ledové kávy, přisypeme 1 a půl vanilkového cukru a šlehačem vyšleháme do hladka, nakonec přidáme asi 5 jahod, které všleháme do krému. Vzniklý krém natřeme na upečenou vychladlou buchtu a poklademe pokrájenými jahodami, navrch postříkáme čokoládovou polevou.
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    23. 6. 2007 17:53

    Paní Martino, zkusila jsem znovu, tentokrát z čerstvých jahod.S nimi je moučník opravdu VYNIKAJÍCÍ! Moc nám všem chutnal. Tvarohový krém byl poněkud řidší /dala jsem normální šlehačku a trochu ledové kávy/. Přidala jsem do něj želatinu v prášku a je to perfektní. Krém krásně drží. Hustě jsem pokladla 1/2 jahod a postříkala čokoládou. Ještě jednou díky za recept. Zdravím, Ivana.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    10. 3. 2007 18:04

    Recept mne zaujal, dnes jsem vyzkoušela. Dala jsem celou plechovku ananasu, měla něco přes 500 g. Bylo to tak akorát. Buchta je vláčná a dobrá. Protože jsem použila mražené jahody, musela jsem si krém trošku upravit. Místo jahod na ozdobu na krém, jsem z nich uvařila i se šťávou hustý pudink a ten jsem přimíchala do tvarohu. Bylo to dobré, jen trošku mdlejší. /Možná zkusit bez šlehačky?/ S čerstvými jahodami to musí být určitě chuťově výraznější, až budou, znovu upeču. Díky za recept. Ivana

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    21. 2. 2007 16:32

    Tak probírám svoje "oblíbené recepty" a zrovna tento mi padl do oka. Ráda bych ho vyzkoušela, ale asi počkám na letošní čerstvé jahody. S těmi mraženými to nebude ono. Ale dobrota to určitě bude! Není tam nic špatného, ne?

  • Martina Hanzlová
    Martina Hanzlová |

    30. 5. 2006 14:14

    Klasická plechovka ananasu – kousky, myslím, že má 250 ml? Teď to nevím jistě :o) Jinak ta káva tomu dodá zajímavou příchuť nedává se jí tam celá krabička ale jen trochu podle chuti, ale i tak dodá zajímavé aroma , které voní a i dobře chutná :o) vyzkoušejte :o)

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    30. 5. 2006 11:10

    Jsem docela zvědavá na ohlasy k tomuto receptu.Mně to přijde taková všehochuť.

  • Anonym
    Anonym |

    30. 5. 2006 10:44

    Kávu a jahody v jednom krému si nedokážu představit. Nezaniká potom chuť jahod? No nezbývá než vyzkoušet.

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    30. 5. 2006 09:08

    Vypadá to lákavě:-) A jak velká má být plechovka ananasu?