Autor:

Ananasovo-jahodové řezy s krémem z ledové kávy

Střední
Těsto
Vejce 3 ks
Polohrubá mouka 2 hrnek
Moučkový cukr 1 hrnek
Vanilkový cukr 1 balíček
Prášek do pečiva 1 balíček
Ananas 1 plechovka
Jahody
čerstvé
250 g
Náplň
Ledová káva
malá krabička
1 ks
Šlehačka
ve spreji
1 ks
Vanilkový cukr 2 balíček
Tvaroh 1 ks
Jahody
měkčí
5 ks
Na ozdobu
Čokoládová poleva
rozpustná v horké vodě
1 balíček
Jahody
na ozdobu
15 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Celá vejce ušleháme s moučkovým cukrem do husté pěny, přidáme plechovku ananasového kompotu se šťávou a polovinu pokrájených jahod, přidáme 2 hrnky polohrubé mouky, kypřící prášek do pečiva a 1 balíček vanilkového cukru, vše dobře promícháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme péci na 170 °C, peče se zhruba 15-20 minut.

Mezitím si připravíme krém. Měkký tvaroh smícháme s trochou šlehačky a ledové kávy, přisypeme 1 a půl vanilkového cukru a šlehačem vyšleháme do hladka, nakonec přidáme asi 5 jahod, které všleháme do krému. Vzniklý krém natřeme na upečenou vychladlou buchtu a poklademe pokrájenými jahodami, navrch postříkáme čokoládovou polevou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Recept na neděli: Volarské tvarohové koláče Články z

Komentáře k receptu: Ananasovo-jahodové řezy s krémem z ledové kávy

Komentáře

  1. Ivana Samcová   23.06.2007 | 17:53 | reagovat | závadný

    Paní Martino, zkusila jsem znovu, tentokrát z čerstvých jahod.S nimi je moučník opravdu VYNIKAJÍCÍ! Moc nám všem chutnal. Tvarohový krém byl poněkud řidší /dala jsem normální šlehačku a trochu ledové kávy/. Přidala jsem do něj želatinu v prášku a je to perfektní. Krém krásně drží. Hustě jsem pokladla 1/2 jahod a postříkala čokoládou. Ještě jednou díky za recept. Zdravím, Ivana.

  2. Ivana Samcová   10.03.2007 | 18:04 | reagovat | závadný

    Recept mne zaujal, dnes jsem vyzkoušela. Dala jsem celou plechovku ananasu, měla něco přes 500 g. Bylo to tak akorát. Buchta je vláčná a dobrá. Protože jsem použila mražené jahody, musela jsem si krém trošku upravit. Místo jahod na ozdobu na krém, jsem z nich uvařila i se šťávou hustý pudink a ten jsem přimíchala do tvarohu. Bylo to dobré, jen trošku mdlejší. /Možná zkusit bez šlehačky?/ S čerstvými jahodami to musí být určitě chuťově výraznější, až budou, znovu upeču. Díky za recept. Ivana

  3. Jana z VM   21.02.2007 | 16:32 | reagovat | závadný

    Tak probírám svoje "oblíbené recepty" a zrovna tento mi padl do oka. Ráda bych ho vyzkoušela, ale asi počkám na letošní čerstvé jahody. S těmi mraženými to nebude ono. Ale dobrota to určitě bude! Není tam nic špatného, ne?

  4. Martina Hanzlová   30.05.2006 | 14:14 | reagovat | závadný

    Klasická plechovka ananasu – kousky, myslím, že má 250 ml? Teď to nevím jistě :o) Jinak ta káva tomu dodá zajímavou příchuť nedává se jí tam celá krabička ale jen trochu podle chuti, ale i tak dodá zajímavé aroma , které voní a i dobře chutná :o) vyzkoušejte :o)

  5. Zdena z JM   30.05.2006 | 11:10 | reagovat | závadný

    Jsem docela zvědavá na ohlasy k tomuto receptu.Mně to přijde taková všehochuť.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká plný týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká plný týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web