Amaretti

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks bílek
    • 500
      g mandle neloupané
    • 50
      g hořké mandle
    • 500
      g cukr
    • 1
      lžíce skořice
    • 2
      ks citron velký chemicky neošetřený - kůra
    • 80
      ml voda
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejeme na 180 °C. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mandle nasekáme na velmi jemno a dáme do mísy. Přidáme sníh, cukr, skořici, oloupanou citrónovou kůru, vodu a sůl. Vše důkladně promícháme. Plech na pečení vymastíme. Lžičkou vykrojíme kousek těsta a uhněteme z něj malou kuličku. Kuličky pokládáme na plech tak, aby nebyly příliš blízko u sebe. Plech vložíme do trouby a pečeme asi dvacet minut, ne příliš do hněda. Amaretti musí být křupavé a uvnitř měkké.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Hana
    Hana |

    10. 12. 2010 17:46

    Také mám tento recept, ale bez dalšího postupu. Můžete poradit? Děkuji

  • Tereza T
    Tereza T |

    10. 12. 2010 11:20

    Opraveno, díky.

  • Simča S.
    Simča S. |

    8. 12. 2010 21:54

    Chybí mi tu postup!!!!

  • Anonym
    Anonym |

    15. 11. 2007 07:17

    Místo mouky jsou tam mandle.

  • Dana
    Dana |

    14. 11. 2007 10:50

    Já mám podobný recet, jen se tam dává na 4 bílky 300 g moučkového cukru a 350 g mletých mandlí, vanilkový cukr a špetka soli - to je vše, takže je možné že je to opravdu 1/2 kg mandlí a cukru.

  • anonym
    anonym |

    22. 11. 2005 07:06

    Doopravdy tam patří půl kila mandlí a půl kila cukru? Na 4 bílky?