Aljaška se zázvorem a meruňkami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
45 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      plátek tmavý zázvorový koláč nebo jiný koláč silný asi 2 cm
    • 2
      lžíce hnědý rum 1-2
    • 1
      ks jablka
    • 6
      ks sušené meruňky pokrájené
    • 2
      ks bílek
    • 4
      lžíce pomerančová šťáva nebo voda
    • 150
      g mandlové vločky
    • 100
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky koláče dejte na talíře a polijte je rumem.
2
Jablka zbavte jadřinců, nakrájejte na čtvrtky a na plátky a dejte je do menšího hrnce. Přidejte nakrájené meruňky, pomerančovou šťávu nebo vodu (se šťávou je to daleko lepší) a na malém plameni poduste asi 5 min.do měkka.
3
Do ovoce přidejte mandle a směs navršte ve tvaru homole na namočený koláč. Ušlehejte tuhý sníh z bílků a postupně za stálého míchání přidávejte cukr. Před každým přidáním dobře cukr zašlehejte, aby sněhová hmota zůstala pevná.
4
Pomocí kornoutu naneste na ovoce a koláč sníh.
5
Dejte do předehřáté trouby a pečte při teplotě 200 °C 4-5 min. do zlatohněda.
6
Malá obměna - před navršením sněhu můžete na ovoce dát zmrzlinu.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Helena Spilková
    Helena Spilková |

    21. 2. 2009 11:49

    Poradí mi někdo jak získat zázvorový koláč? A kolik jablek nakrájet, když v ingrediencích je 1, ale v postupu jablka. Díky Helka