Autor:

15 minutová česnečka

15 minut PT0H15M
Snadné
Ingredience
Voda 1 l
Masox
hovězí
1 kostka
Brambory 4 ks
Cibule
kousek
 
Mrkev 1 ks
Vejce 2 ks
Máslo  
Anglická slanina
kousek
 
Česnek
5-7
7 stroužek
Tvrdý sýr  
15 minutová česnečka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přilijeme vodu, bujón a přidáme na kostky nakrájené brambory, nastrouhanou mrkev a kostky anglické slaniny. Spíše nesolit, česnek tomu dá svou chuť.
Necháme vařit do změkčení brambor.
V misce si rozmixujeme 2 vejce a přidáme rozmačkaný česnek. To přidáme do polévky a necháme tak 3 min. zvolna povařit.
Podáváme s opečeným chlebem a kousky tvrdého sýru.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 49 x
1-
4.61 49 5 1
Reklama
Tradiční menu Nejlepší vánoční recepty: Menu na Štědrý večer [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: 15 minutová česnečka

Komentáře

  1. bamboolik   31.12.2016 | 14:16 | reagovat |

    Skvělá česnečka :) zařazuji do našeho jídelníčku a až to bude moc papat i malá,věřím že si ji taky zamiluje <3

  2. Marek   01.01.2016 | 12:34 | reagovat |

    Luxusní, opět nás zachránila! Krásný nový rok! ;-)

  3. Limakos   10.12.2014 | 14:53 | reagovat |

    Jako rychlovka fakt super. Přidal jsem jek se píše výše majoránku a kmín a rozšlehal jsem 1 vejce a vlil do polévky. Bez soli mi to nejelo, taky jsem dosolil. Jo a brambor mi tam moc neseděl mrkve byl ok. :-)

  4. KiWi   25.11.2014 | 19:04 | reagovat |

    Dnes jsem ji dělala a byla moc dobrá. :) Jen jsem přidala ještě kmín, majoránku a nedávala mrkev. A rozhodně jsem ji solila, protože bez soli to byla jen česneková voda bez chuti. Takže česnek sice dá svou chuť, ale bez soli to není tak dobré. :)
    Každopádně dobrý recept ;-)

  5. Miroslav   01.09.2014 | 11:18 | reagovat |

    No hlavně tvrdý sýr a podstatná majoránka nikde...
    Pro silnější a vydatnější česnečku, doporučuji přímo do talíře před nalitím utřít stroužek a pravý vývar z hovězího a zeleniny, místo masoxu... ;-)

1 2 3 4 5 6 ... 8 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web