Výpěstky

Příspěvky mohou přidávat pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Pravidla diskuze

• 1. Nepište vulgární příspěvky
  • 2. Nespamujte
  • 3. Nelinkujte na jiné servery
  • 4. Nenabízejte věci k prodeji
všechna pravidla

1. mnezlakova   18.06.2009 | 7:46 | reagovat | závadný
    {{{Klára K. napsal: Ja si tento rok nemôžem sťažovať na kupované zemiaky.Moje som pozerala pred 14 dňami a ešte boli ako koralky, tekže som kupovala a zakaždým som si ich vychutnala. Dusím ich len na trochu oleja, soľ a pridám hodne petrželkovej vňate. No, čo vám poviem. Nič ktomu ani netreba. Ak, tak uhorkový šalát, alebo zakysané mlieko. Dobrú chuť. Klára}}} To zní dobře

2. Klára K.   15.06.2009 | 18:45 | reagovat | závadný
    Ja si tento rok nemôžem sťažovať na kupované zemiaky.Moje som pozerala pred 14 dňami a ešte boli ako koralky, tekže som kupovala a zakaždým som si ich vychutnala. Dusím ich len na trochu oleja, soľ a pridám hodne petrželkovej vňate. No, čo vám poviem. Nič ktomu ani netreba. Ak, tak uhorkový šalát, alebo zakysané mlieko. Dobrú chuť. Klára

3. mnezlakova   15.06.2009 | 15:15 | reagovat | závadný
    Brambory z vlastního pole vždy chutnají nejlíp ;-) Byla jsem nucena před 14-ti dny koupit brambory a musím říct,že němely ani chuť po bramborách :'( .Teď už se pomalu dobýváme na své.To je teprve bašta :-))

4. Severová Miroslava   15.06.2009 | 10:10 | reagovat | závadný
    Dalším naším výpěstkem jsou brambůrky :-)) :-)) Nasázeli jsme ranné a včera jsme zkusili "šacovat" a už tam byly A dost velké, ty deště jim pěkně pomohly ;-) ;-) k tomu náš květák a cuketa - obojí obalované a křehký salátek. ;-) ;-) Co více si přát Také jsem už uřízla první kapustu - byla polévka, kedluby budou skoro vytahané,a tak do týdne už budeme protrhávat mrkvičku. :-)) :-)) Jahody už pomalu končí, ale třešní je stále dost u nás i u sousedů, tam máme povoleno chodit.Jen kdyby chtělo být více tepla :-! :-!

5. Pája S   01.06.2009 | 10:50 | reagovat | závadný
    {{{Severová Miroslava napsal: {{{Pája S napsal: Na neděli byl jahodový dort.Fotku jsem přidala do galerie.Byla to taková rychlovka, jenom ke kávě.Kakaový korpus,krém z smetany na šlehání ,pomazánkového másla ,cukru dle chuti,rozmixovaných jahod ,želatinového ztužovače a pár kapek citronu.Potřít,a navrch plátky jahod .Bylo to z lednice prima.Asi tu jahodovou hmotu v létě zkusím udělat a dát do zmrzlinovače,možná by se zmrzka povedla. :-)) :-)) :-)) http://galerie.recepty.cz/main.php?g2_itemId=1368}}} Pájo, krása, já se chystám na víkend dělat ten dort "Hit oslav" s jahodovýmn jogurtem a jahodami, snad se mi také tak hezkdy povede. ;-) ;-)}}} No vidíš ,jejej ,na ten jsem úplně zapoměla.Dík za připomenutí. :-D A já jsem se s tím nijak nepárala,bylo to jen tak a zkouška improvizace,jestli bude držet a tak,zpočátku to bylo řidší ,ale v lednici krásně ztuhlo,takže proto ty hrboly. :-)) :-)) :-))

6. Pája S   01.06.2009 | 10:46 | reagovat | závadný
    {{{recepty73 napsal: {{{Pája S napsal: No a co takový linecký koláč - upéct korpus,pak polít vanilkovým pudinkem a na to jahody a lehce potřít želatinou.Vychladit .Podávat se šlehačkou.Nebo místo pudinku dát tvaroh nebo pomazánkové máslo se smetanou.Mňam. ;-)}}} Jó,tak to je žrádýlko :-)) .Já to mám takhle skoro raději,než v kombinaci s tvarohem.Jiří}}} Jiří,já to taky takhle miluju.A ke všemu to nelze snad ani zkazit.Vydrží a pořád je ho málo. :-D

7. Pája S   01.06.2009 | 10:44 | reagovat | závadný
    {{{Jarka O. napsal: {{{Pája S napsal: No a co takový linecký koláč - upéct korpus,pak polít vanilkovým pudinkem a na to jahody a lehce potřít želatinou.Vychladit .Podávat se šlehačkou.Nebo místo pudinku dát tvaroh nebo pomazánkové máslo se smetanou.Mňam. ;-)}}} Z lineckého jsem takový koláč ještě nezkoušela...dík za tip ;-) :-D}}} To zkus Jaru,kdo okusí, nechce jinak. :-P :-))

8. Severová Miroslava   01.06.2009 | 10:18 | reagovat | závadný
    {{{Pája S napsal: Na neděli byl jahodový dort.Fotku jsem přidala do galerie.Byla to taková rychlovka, jenom ke kávě.Kakaový korpus,krém z smetany na šlehání ,pomazánkového másla ,cukru dle chuti,rozmixovaných jahod ,želatinového ztužovače a pár kapek citronu.Potřít,a navrch plátky jahod .Bylo to z lednice prima.Asi tu jahodovou hmotu v létě zkusím udělat a dát do zmrzlinovače,možná by se zmrzka povedla. :-)) :-)) :-)) http://galerie.recepty.cz/main.php?g2_itemId=1368}}} Pájo, krása, já se chystám na víkend dělat ten dort "Hit oslav" s jahodovýmn jogurtem a jahodami, snad se mi také tak hezkdy povede. ;-) ;-)

9. Pája S   31.05.2009 | 21:35 | reagovat | závadný
    Na neděli byl jahodový dort.Fotku jsem přidala do galerie.Byla to taková rychlovka, jenom ke kávě.Kakaový korpus,krém z smetany na šlehání ,pomazánkového másla ,cukru dle chuti,rozmixovaných jahod ,želatinového ztužovače a pár kapek citronu.Potřít,a navrch plátky jahod .Bylo to z lednice prima.Asi tu jahodovou hmotu v létě zkusím udělat a dát do zmrzlinovače,možná by se zmrzka povedla. :-)) :-)) :-)) http://galerie.recepty.cz/main.php?g2_itemId=1368

10. mnezlakova   28.05.2009 | 16:11 | reagovat | závadný
    {{{Jarka O. napsal: {{{Pája S napsal: No a co takový linecký koláč - upéct korpus,pak polít vanilkovým pudinkem a na to jahody a lehce potřít želatinou.Vychladit .Podávat se šlehačkou.Nebo místo pudinku dát tvaroh nebo pomazánkové máslo se smetanou.Mňam. ;-)}}} Z lineckého jsem takový koláč ještě nezkoušela...dík za tip ;-) :-D}}} Tak tohle vřele doporučuji Děti to u nás mají nejraději,a nejen děti ;-)

11. Jarka O.   28.05.2009 | 9:52 | reagovat | závadný
    {{{Pája S napsal: No a co takový linecký koláč - upéct korpus,pak polít vanilkovým pudinkem a na to jahody a lehce potřít želatinou.Vychladit .Podávat se šlehačkou.Nebo místo pudinku dát tvaroh nebo pomazánkové máslo se smetanou.Mňam. ;-)}}} Z lineckého jsem takový koláč ještě nezkoušela...dík za tip ;-) :-D

12. recepty73   28.05.2009 | 7:36 | reagovat | závadný
    {{{Pája S napsal: No a co takový linecký koláč - upéct korpus,pak polít vanilkovým pudinkem a na to jahody a lehce potřít želatinou.Vychladit .Podávat se šlehačkou.Nebo místo pudinku dát tvaroh nebo pomazánkové máslo se smetanou.Mňam. ;-)}}} Jó,tak to je žrádýlko :-)) .Já to mám takhle skoro raději,než v kombinaci s tvarohem.Jiří

13. recepty73   28.05.2009 | 7:32 | reagovat | závadný
    {{{Severová Miroslava napsal: {{{recepty73 napsal: {{{Severová Miroslava napsal: Jarko, a jahodové knedlíky neděláš Takové jahodové blbouni, na to strouhaný tvrdý tvaroh, cukřík a máslíčko, a ještě rozmačkané jahody navrh, no to je dobrota, to jde každá dieta i zdravá strava stranou. ;-) :-)) ;-)}}} Omlouvám se,že vám lezu do hovoru :-[ .My máme rádi jahodové blbouny se zakysanou smetanou místo máslíčka.Jahody i zamražuji-rozmačkané-a v zimě jimi polévám klasické kynuté,s cukrem a smetánkou.To je také bašta Jahodové kompoty moc nemusíme :'( .Jiří}}}Co byste se omlouval, jen se zeptám, tu smetanu nějak ohřejete, nebo studenou na ty knedlíčky A takové palačinky nebo vdolečky s jahodovou marmeládou také nejsou špatné ;-) ;-)}}} Mirko,když je hustá smetana,tak jí trošku naředím mlékem a přeliju s ní knedlíky s cukrem a tvarohem.Neohřívám(pouze knedlíky jsou teplé),stačí pokojová teplota.Máslo se u nás nějak neujmulo :'( .Máte nás vidět třeba v prosinci,jak si pomlaskáváme :-)) .To v červenci jahody nechce nikdo už ani vidět :'( -máme celoroční.A marmošky ;-) z jahod také ne-to v nich už musí být třeba višně nebo rebarbora,aby nám to chutnalo.Máme raději pikantnější a samotná jahodová u nás nefrčí ;-) .Jiří

14. Pája S   27.05.2009 | 20:40 | reagovat | závadný
    No a co takový linecký koláč - upéct korpus,pak polít vanilkovým pudinkem a na to jahody a lehce potřít želatinou.Vychladit .Podávat se šlehačkou.Nebo místo pudinku dát tvaroh nebo pomazánkové máslo se smetanou.Mňam. ;-)

15. Severová Miroslava   27.05.2009 | 14:46 | reagovat | závadný
    {{{recepty73 napsal: {{{Severová Miroslava napsal: Jarko, a jahodové knedlíky neděláš Takové jahodové blbouni, na to strouhaný tvrdý tvaroh, cukřík a máslíčko, a ještě rozmačkané jahody navrh, no to je dobrota, to jde každá dieta i zdravá strava stranou. ;-) :-)) ;-)}}} Omlouvám se,že vám lezu do hovoru :-[ .My máme rádi jahodové blbouny se zakysanou smetanou místo máslíčka.Jahody i zamražuji-rozmačkané-a v zimě jimi polévám klasické kynuté,s cukrem a smetánkou.To je také bašta Jahodové kompoty moc nemusíme :'( .Jiří}}}Co byste se omlouval, jen se zeptám, tu smetanu nějak ohřejete, nebo studenou na ty knedlíčky A takové palačinky nebo vdolečky s jahodovou marmeládou také nejsou špatné ;-) ;-)

16. Severová Miroslava   27.05.2009 | 14:43 | reagovat | závadný
    {{{Jarka O. napsal: {{{Severová Miroslava napsal: Jarko, a jahodové knedlíky neděláš Takové jahodové blbouni, na to strouhaný tvrdý tvaroh, cukřík a máslíčko, a ještě rozmačkané jahody navrh, no to je dobrota, to jde každá dieta i zdravá strava stranou. ;-) :-)) ;-)}}} Mirko, málokdy, holky mají raději tzv. mrňousky, malinké knedlíčky z tvarohového těsta, které jim poliju rozmačkanými jahodami. U nás jednoznačně vedou tepelně neupravené jahody, ani jahodové koláče moc nepeču,raději máme nepečené moučníky s čerstvými jahodami ;-) :-D}}}Jo Jarko i ty malé z tvarohového těsta dělám :-)) :-)) mńam,mńam,už se těším, a tak jak Vy doma i já radši používám jahody na moučníky,poháry,tiramisu čerstvé. Tepelně zpracované moc ne. Také dělám jen bílkovou pěnu trošku cukru a rozmačkané jahody, pěkně našlehat a vychlazené je to výborné a také z kysané smetany - do misky dát smetanu 1-2, trošku osladím a nasypu pytlík piškotů a pokrájené jahody.Promíchat a do pohárků a vychladit ;-) ;-) No těch receptů je spousta :-)) :-))

17. Jarka O.   27.05.2009 | 14:29 | reagovat | závadný
    {{{Severová Miroslava napsal: Jarko, a jahodové knedlíky neděláš Takové jahodové blbouni, na to strouhaný tvrdý tvaroh, cukřík a máslíčko, a ještě rozmačkané jahody navrh, no to je dobrota, to jde každá dieta i zdravá strava stranou. ;-) :-)) ;-)}}} Mirko, málokdy, holky mají raději tzv. mrňousky, malinké knedlíčky z tvarohového těsta, které jim poliju rozmačkanými jahodami. U nás jednoznačně vedou tepelně neupravené jahody, ani jahodové koláče moc nepeču,raději máme nepečené moučníky s čerstvými jahodami ;-) :-D

18. recepty73   27.05.2009 | 7:41 | reagovat | závadný
    {{{Severová Miroslava napsal: Jarko, a jahodové knedlíky neděláš Takové jahodové blbouni, na to strouhaný tvrdý tvaroh, cukřík a máslíčko, a ještě rozmačkané jahody navrh, no to je dobrota, to jde každá dieta i zdravá strava stranou. ;-) :-)) ;-)}}} Omlouvám se,že vám lezu do hovoru :-[ .My máme rádi jahodové blbouny se zakysanou smetanou místo máslíčka.Jahody i zamražuji-rozmačkané-a v zimě jimi polévám klasické kynuté,s cukrem a smetánkou.To je také bašta Jahodové kompoty moc nemusíme :'( .Jiří

19. Severová Miroslava   27.05.2009 | 7:34 | reagovat | závadný
    Jarko, a jahodové knedlíky neděláš Takové jahodové blbouni, na to strouhaný tvrdý tvaroh, cukřík a máslíčko, a ještě rozmačkané jahody navrh, no to je dobrota, to jde každá dieta i zdravá strava stranou. ;-) :-)) ;-)

20. Pája S   26.05.2009 | 20:32 | reagovat | závadný
    Tak já budu hadovky sklízet v sobotu,to budou akorát.Papriky nesbírám,jsou asi taky tak 4-5 cmetrové,to si musíme počkat.Nemám ranné. :-D Jahody baštíme týden a také je nezavařuji.Leda tak zamrazit jako Jarka.Někdy dám v celku do mrazáku,abych měla na koláč.No a jahodové knedlíky, ty také udělám alespoň 2x za sezonu.Třešní je dost, ale na ně je ještě brzy ,včetně náletů špačků . :-D

21. Klára K.   26.05.2009 | 16:14 | reagovat | závadný
    Mirka, myslím, že si sa trafila /špačci/ Oni lietajú v takých húfoch, zdržiavajú sa na vysokých topoloch a odtial robia prieskumné lety. Keď najdu strom, ktorý sa z ďaleka červená a nie je tam žiadný pohyb, čo by strašiak/ ja som postrkala na konáre rôznofarebné igelitovédobre šušťavé tašky/, je po úrode. Keď si rodina naoberá koľko chce, potom im to aj tak nechám :-)) :-)) :-)) , ale oni nechápu :-X :-X :-X :-X . A strašne pri tom škriekajú. Ja to počúvam celý deň, odkedy susedom zarodila čerešňa.

22. Jarka O.   26.05.2009 | 13:29 | reagovat | závadný
    {{{Severová Miroslava napsal: {{{Klára K. napsal: U nás je to tak. Skleník nemáme, v zahrade papriky začínajú kvitnúť, rajčiny tak isto. Jadôd som už obrala minimálne 2 kg, ktoré sme stihli pojesť.Tak za dva týždne, možno za 10 dní budú vyšne, struky na hrášku sa už nalievajú. Pár som si aj zobla. Zatial je to tak, že pokial uchránim všelijakými nástrahami vyšne a neskoršie čerešne od škorcov, tak si aj pochutnáme. Ale je ich strašný húf, susedovie skorú čerešňu, celkom skosili. Tak len toľko. Krásny deň Klára}}} Klárko, prosím "od škorcov" to je po česku asi špačci , no a jestli ty višně ochráníš, tak udělej "višně v čokoládě", recept je tady na receptech. Je to móóóc dobré jen tak samotné i na různé poháry. Jahod budu mít letos málo, protože jsem vloni zakládala nové. Už jsem pověřila muže až pojede do Polska, že tam koupí , abych udělala nějaký kompot a marmošku. ;-) ;-)}}} Višně v čokoládě jsou super, vloni jsem je dělala prvně a byly vynikající. Marmeládu ani kompot z jahod nedělám, o to moc rodina nestojí...my je stačíme se*at čerstvé, koktejly, zmrzliny a jahody se šlehačkou milujeme, maximálně zmrazím pár kelímků protlaku :-[ :-[

23. Severová Miroslava   26.05.2009 | 13:07 | reagovat | závadný
    {{{Klára K. napsal: U nás je to tak. Skleník nemáme, v zahrade papriky začínajú kvitnúť, rajčiny tak isto. Jadôd som už obrala minimálne 2 kg, ktoré sme stihli pojesť.Tak za dva týždne, možno za 10 dní budú vyšne, struky na hrášku sa už nalievajú. Pár som si aj zobla. Zatial je to tak, že pokial uchránim všelijakými nástrahami vyšne a neskoršie čerešne od škorcov, tak si aj pochutnáme. Ale je ich strašný húf, susedovie skorú čerešňu, celkom skosili. Tak len toľko. Krásny deň Klára}}} Klárko, prosím "od škorcov" to je po česku asi špačci , no a jestli ty višně ochráníš, tak udělej "višně v čokoládě", recept je tady na receptech. Je to móóóc dobré jen tak samotné i na různé poháry. Jahod budu mít letos málo, protože jsem vloni zakládala nové. Už jsem pověřila muže až pojede do Polska, že tam koupí , abych udělala nějaký kompot a marmošku. ;-) ;-)

24. Klára K.   26.05.2009 | 11:26 | reagovat | závadný
    U nás je to tak. Skleník nemáme, v zahrade papriky začínajú kvitnúť, rajčiny tak isto. Jadôd som už obrala minimálne 2 kg, ktoré sme stihli pojesť.Tak za dva týždne, možno za 10 dní budú vyšne, struky na hrášku sa už nalievajú. Pár som si aj zobla. Zatial je to tak, že pokial uchránim všelijakými nástrahami vyšne a neskoršie čerešne od škorcov, tak si aj pochutnáme. Ale je ich strašný húf, susedovie skorú čerešňu, celkom skosili. Tak len toľko. Krásny deň Klára

25. Jarka O.   26.05.2009 | 8:47 | reagovat | závadný
    {{{Severová Miroslava napsal: Musím se pochlubit, včera jsem utrhla první tři hadovky A ve skleníku na jedné paprikové sazenici se už pyšní asi 4 cm velká paprika ;-) ;-) Třešně se červenají, ale jsou strašně malé, to jak dlouho bylo sucho, a sebrala jsem už i pár jahod :-)) :-)) Včera manžel poprvé stříkal rajské proti plísni, no musí se začít zavčasu ;-) ;-) Pochlubte se také Pájo Ty už možná papriky sbíráš, ne Sázela jsi o dost dříve než já :-! :-!}}} :-S Téda, Mirko, Ty jsi Mičurinec :-D Já před dvěma týdny teprve sázela...jahody ještě kvetou a některé z těch ranějších se teprve začínají nalévat, třešně ještě nejsou ani vidět :-[ :-[ Holt je to u nás všechno později, je tu drsně :-\
1 2 Další

Vložit recept

Máte doma dobrý recept?
Podělte se o něj s našimi uživateli.

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Dialog
X