Sloupové jabloně (či jiné ovocné stromky)

Příspěvky mohou přidávat pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Pravidla diskuze

• 1. Nepište vulgární příspěvky
  • 2. Nespamujte
  • 3. Nelinkujte na jiné servery
  • 4. Nenabízejte věci k prodeji
všechna pravidla

1. Edita Lukášová   06.05.2009 | 8:55 | reagovat | závadný
    {{{recepty73 napsal: Edito,letos by jste se asi plodů už nedočkala.Soused si zakládal jabloňovou stěnu právě z těchto sloupovitých jabloní,ale už někdy začátkem března.Před třemi týdny dokvetly-byla to hezká a zajímavá podívaná na ten rozkvetlý ,,klacek :-)) ,,.Sám jsem zvědavý,jak ty plody unesou V květináči(velkém)se prý pěstovat dají,ale jak už psala Pája-zalévat,hnojit,...a hlavně nezapomenout dát k mladému prutu podpěru,aby se nezlomil(dle rady souseda).Mnoho štěstí.Jiří}}} Jiří, děkuju za radu... s plody bych letos už stejně nepočítala, spíš mi šlo o to, aby se vůbec ujaly... No vyzkouším jeden a uvidíme :-)

2. recepty73   06.05.2009 | 8:01 | reagovat | závadný
    Edito,letos by jste se asi plodů už nedočkala.Soused si zakládal jabloňovou stěnu právě z těchto sloupovitých jabloní,ale už někdy začátkem března.Před třemi týdny dokvetly-byla to hezká a zajímavá podívaná na ten rozkvetlý ,,klacek :-)) ,,.Sám jsem zvědavý,jak ty plody unesou V květináči(velkém)se prý pěstovat dají,ale jak už psala Pája-zalévat,hnojit,...a hlavně nezapomenout dát k mladému prutu podpěru,aby se nezlomil(dle rady souseda).Mnoho štěstí.Jiří

3. Edita Lukášová   05.05.2009 | 18:13 | reagovat | závadný
    {{{Pája S napsal: Edito,já bohužel neporadím,protože jsme kdysi normál stromky zasázeli,když bylo sucho zalili a stříhali.Jinak rostli samy.U tohoto způsobu pěstování na zahradě,by to mělo být obdobné s tím rozdílem,že se musí asi speciálně stříhat,aby plodili.Mohu pouze tipovat,jak na pěstování na balkoně v květináči.Nemám žádnou zkušenost s tím. Pokud je balkon na slunečné straně,je napůl vyhráno.Bude to chtít ,ale daleko více zalévat, vzhledem k omezené velikosti nádoby a také přihnojovat!Stříhání bude asi to nejdůležitější,protože když ne,budete mít na stromku 2 jablka.Pokud toto ovládáte nebo někdo poblíž,tak by vám i mohl efektivněji poradit.Jinak to pěstování asi nebude problém,ale budete mít holt více práce s jablůňkami v zalévání a hnojení . Držím palce!!! Třeba poradí někdo lépe. ;-)}}} Uff, nemám s pěstováním a natož stříháním stromků žádné zkušenosti... Dočetla jsem se na netu, že sloupové stromky dorůstají pouze do šířky 30 centimetrů, proto jsou vhodné do omezených prostor. S hnojením a častým zaléváním bych problém neměla, jsem zvyklá - mám balkón na skutečně velmi slunečné straně, když se na balkóně vyskytnu za horkého letního poledne, s chutí bych se šla zchladit třeba doprostřed Sahary :-))) . Tak já si počkám, jestli třeba nebude mít někdo ještě nějakou radu... i když stejně mám pocit, že na sázení stromku už je možná pozdě. Nebo brzo? :-!

4. Pája S   05.05.2009 | 18:05 | reagovat | závadný
    Edito,já bohužel neporadím,protože jsme kdysi normál stromky zasázeli,když bylo sucho zalili a stříhali.Jinak rostli samy.U tohoto způsobu pěstování na zahradě,by to mělo být obdobné s tím rozdílem,že se musí asi speciálně stříhat,aby plodili.Mohu pouze tipovat,jak na pěstování na balkoně v květináči.Nemám žádnou zkušenost s tím. Pokud je balkon na slunečné straně,je napůl vyhráno.Bude to chtít ,ale daleko více zalévat, vzhledem k omezené velikosti nádoby a také přihnojovat!Stříhání bude asi to nejdůležitější,protože když ne,budete mít na stromku 2 jablka.Pokud toto ovládáte nebo někdo poblíž,tak by vám i mohl efektivněji poradit.Jinak to pěstování asi nebude problém,ale budete mít holt více práce s jablůňkami v zalévání a hnojení . Držím palce!!! Třeba poradí někdo lépe. ;-)

5. Edita Lukášová   05.05.2009 | 17:20 | reagovat | závadný
    Přeji hezký den, ráda bych se zde přítomných, zkušenějších zeptala na pěstování sloupových ovocných stromků... Protože (bohužel, nebo bohudík :-! ) nejsem majitelkou zahrádky, improvizuji na balkóně - zasadila jsem jahody, hrášek i pažitku, krásně mi roste angrešt. Před několika týdny jsem se na internetu dočetla pár kusých informací o sloupových jabloních, vhodných i k pěstování ve větším květináči na balkóně. Vypadají moc pěkně a láká mě je zkusit. Nemám však prakticky žádné zahrádkářské či pěstitelské zkušenosti, a proto - než je (nebo spíš ji - jen jednu) koupím - chtěla bych vědět, zda by pro mě neměl někdo nějakou radu či doporučení... A předem děkuju :-D

Vložit recept

Máte doma dobrý recept?
Podělte se o něj s našimi uživateli.

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Dialog
X