Vyhledat recept
Pokročilé vyhledáváníRecepty
Ingredience
Obtížnost
Čas přípravy
celkem 23605 receptů
Pravidla diskuze
- 1. Nepište vulgární příspěvky
- 2. Nespamujte
- 3. Nelinkujte na jiné servery
- 4. Nenabízejte věci k prodeji
-
mnezlakova 19.08.2009 | 17:10 | reagovat | závadný
Mirko,smekat nemusíš,znáš to,o tom sedlákovi:čím hloupější sedlák,tím větší brambory.Nejsem žádný profík,všechno dělám pro radost a letos se prostě daří
.Nepěstuji ve velkém,pouze pro naší potřebu.Zrovna dneska jsem byla tak překvapená,jako nikdy
.Dělala jsem fazolky na smetaně a od sousedky jsem dostala i nějaké fialové,vypadaly kouzelně.Sama pěstuji zelené a žluté,tak jsem si říkala,jak to bude hezky vypadat,tři barvy!A ouha,jen jsem je povařila zezelenaly
!
-
Severová Miroslava 18.08.2009 | 13:55 | reagovat | závadný
{{{mnezlakova napsal: Rajčata jsou kupodivu stále bez plísně a z okurek jsem začala pomalu otrhávat listy,ale nic hrozného to zatím není a pořád sklízíme.A to jsme ještě nestříkali!Papriky jsou také v dobré formě.Zato jahodníky musely jít do hola.Ale jen jsem je "oholila",tak znova obrazily a začly kvést
,teď tam jsou zelené jahůdky o velikosti nehtu a nikdo nevěří vlastním očím!}}}Teda klobouk před tebou smekám
ty jsi ale perfektní zahradník. Já zavařila jen 23 sklenic okurek, ted už necháváme dorůstat na jídlo, ale nic moc jich není a rajčata letos žádná sláva, jen tak na jídlo a různé saláty a zavařila jsem pár skleniček leča.
-
mnezlakova 17.08.2009 | 16:59 | reagovat | závadný
Rajčata jsou kupodivu stále bez plísně a z okurek jsem začala pomalu otrhávat listy,ale nic hrozného to zatím není a pořád sklízíme.A to jsme ještě nestříkali!Papriky jsou také v dobré formě.Zato jahodníky musely jít do hola.Ale jen jsem je "oholila",tak znova obrazily a začly kvést
,teď tam jsou zelené jahůdky o velikosti nehtu a nikdo nevěří vlastním očím!
-
Iva Ma 21.07.2009 | 14:38 | reagovat | závadný
taky jsme nestříkali a ani již nebudeme.Listy na rajčatech jsou dávno ostříhané, i na okurkách, ale přesto to postupuje.Jistě počasím a nenaděláme nic.Meruňky napíchané od vos a v dešti rychle hnijí.Bude asi ve všem horší sklizeň.Počasí si s námi letos opravdu zahrává
-
Pája S 17.07.2009 | 6:44 | reagovat | závadný
Miru,je to hrůza i u nás. Začala plíseň a známý už vzteky vytrhal všechny sazenice rajčat.
Já mám zatím zelené ,ale na listech se začínají objevovat černé fleky.Je fakt,že jsme vůbec nestříkali.Ale asi to dopadne bledě.Rajčata teprve začínají červenat.Cukety dobrý,skleník zatim taky.Paprik je ve skleníku na sazenicích spousta,musela jsem vyvazovat a to je mám vysázené po dvou,že se můžou navzájem opírat,ale nestačí to.Hadovky rostou taky jak blázen,ale při porovnání oproti loňsku uzrávají nějak pomaleji i když je jich nasazených až hrůza.Uvidíme.
-
MirkaSev 16.07.2009 | 21:11 | reagovat | závadný
Tak jak jste na tom milí zahrádkáři a zahradníci Já si začínám pomalu zoufat. Letošní počasí se začíná podepisovat na úrodě. Plíseň je na bramborách, ale co je horší začíná se pěkně rozvíjet na rajčatech.
Vršky jsou ještě zelené, ale odspodu po listech i stonku se pěkně rozšiřuje černota.
Jsou už napadené i některé nižší plody. A to jsme už několikrát stříkali, naposledy minulou sobotu. Zatím jsme sebrali asi půl košíka červených.Nevím jestli to má ještě význam dále stříkat
Okurky nakladačky také nic moc, zatím plíseň nemají, ale plodí málo.V pondělí jsem zavařila 3 sklenice a teď právě vařím zase tři, to jsem zvědavá jestli jich bude letos alespoň 10 (sklenic)z našich sazenic.