Krtci a hraboši

Příspěvky mohou přidávat pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Pravidla diskuze

• 1. Nepište vulgární příspěvky
  • 2. Nespamujte
  • 3. Nelinkujte na jiné servery
  • 4. Nenabízejte věci k prodeji
všechna pravidla

1. Severová Miroslava   11.08.2009 | 15:03 | reagovat | závadný
    {{{MirkaSev napsal: {{{mnezlakova napsal: Krtiny zašlapávám 3x denně.Je vytrvalejší a vytrvalejší.Líbí se mu v kytkách i zelenině.Kde kopnu já,tam je druhý den také.}}}Nechci to zakřiknout, ale u nás je zatím od krtků i hrabošů klid ;-) ;-) možná že zabral ten granulovaný přípravek, co jsem objednala v Magnetu, je to na bázi nějakých přírodních bylinek, prý tam voní něco co nevoní jim a tak se odstěhujou.Tak možná že se to na nějakou dobu povedlo ;-) ;-)}}}Asi jsem to zakřikla, krtek se vrátil z dovolené. A krtkuje a krtkuje, nepomohl ani čerstvě nasypaný granulovaný přípravek, vyhrabal ho i se sazenicí majoránky.A boj začíná nanovo :'( :'(

2. MirkaSev   19.07.2009 | 21:18 | reagovat | závadný
    {{{mnezlakova napsal: Krtiny zašlapávám 3x denně.Je vytrvalejší a vytrvalejší.Líbí se mu v kytkách i zelenině.Kde kopnu já,tam je druhý den také.}}}Nechci to zakřiknout, ale u nás je zatím od krtků i hrabošů klid ;-) ;-) možná že zabral ten granulovaný přípravek, co jsem objednala v Magnetu, je to na bázi nějakých přírodních bylinek, prý tam voní něco co nevoní jim a tak se odstěhujou.Tak možná že se to na nějakou dobu povedlo ;-) ;-)

3. mnezlakova   19.07.2009 | 17:43 | reagovat | závadný
    Krtiny zašlapávám 3x denně.Je vytrvalejší a vytrvalejší.Líbí se mu v kytkách i zelenině.Kde kopnu já,tam je druhý den také.

4. Severová Miroslava   31.03.2009 | 12:19 | reagovat | závadný
    Tak copak krtci a hraboši U nás už je pár nových krtin a zahrada podrytá, furt chodíme a zašlapáváme :-( :-( ty jejich tunely :-( :-( . Teď jsem byla na webu zahrada a početla jsem si jak každý s tím malým nezbedou válčí. Dobře jsem se u toho pobavila - kalhotky prý opravdu žádný nemá :-)) :-)) Myslím, že ten boj letos znovu prohrajem :-! :-! :-!

5. Klára K.   03.03.2009 | 22:37 | reagovat | závadný
    Prikláňam sa k teorii, že krtkovia sú prakticky pomocníci záhradkára. Treba mať s nimi trpezlivosť a kopčeky zašliapnuť, alebo rozhrabať. Podľa mňa sú večšia pohroma hraboši. Tak sa tešme na jar a na zahradu.

6. Ladia   03.03.2009 | 21:40 | reagovat | závadný
    {{{J.Tereza napsal: {{{Ladia napsal: Tak mě dnes po příchodu z práce na naší "zahradě" uvítalo několik hromad od krtka, sviňák jeden :-S Tak nevím, mám se vůbec do nějakého zvelebování pouštět? :-\}}} ˇAno, a krtkov skús rešpektovať :-D Oni ochraňujú a zhodnocujú pôdu, sú veľmi užitoční :-D :-D :-D}}} No, iNDY prohlásil "aspoň nám zryje zahradu" :-)) :-))

7. J.Tereza   03.03.2009 | 19:57 | reagovat | závadný
    {{{Ladia napsal: Tak mě dnes po příchodu z práce na naší "zahradě" uvítalo několik hromad od krtka, sviňák jeden :-S Tak nevím, mám se vůbec do nějakého zvelebování pouštět? :-\}}} ˇAno, a krtkov skús rešpektovať :-D Oni ochraňujú a zhodnocujú pôdu, sú veľmi užitoční :-D :-D :-D

8. Pája S   03.03.2009 | 18:31 | reagovat | závadný
    {{{Ladia napsal: Tak mě dnes po příchodu z práce na naší "zahradě" uvítalo několik hromad od krtka, sviňák jeden :-S Tak nevím, mám se vůbec do nějakého zvelebování pouštět? :-\}}} Ladienko,to věřim,hajzlíci jedni.To naštve.A to je teprve konec zimy.Se nějak brzy klubou ven.Chce to číhat a .... :-D :-D nemůžu to říct..... :-D :-D,ale soused už je má taky,snad se nepřestěhují k nám. :-(

9. Ladia   03.03.2009 | 16:34 | reagovat | závadný
    Tak mě dnes po příchodu z práce na naší "zahradě" uvítalo několik hromad od krtka, sviňák jeden :-S Tak nevím, mám se vůbec do nějakého zvelebování pouštět? :-\

10. J.Tereza   07.02.2009 | 12:24 | reagovat | závadný
    {{{Pája S napsal: {{{J.Tereza napsal: Gabika, pozrihttp://tbn3.google.com/images?q=tbn:S5STx1BN0gtbFM:http://bikeprocessor1.webpark.pl/images/rys/salamandra_salamamdra.jpg}}} Teri,koukej mlok - http://cs.wikipedia.org/wiki/Salamandra_salamandra čolek - http://www.ifauna.cz/rubriky/clan_show.php?id=4561&r=3 jsem hrozná viď. :-D A múžem si vybrat. ;-)}}} Veď práve, čítaj : Mlok skvrnitý (Salamandra salamandra) je středně velký obojživelník a nejrozšířenější evropský zástupce ČELEDI MLOKOVITŹCH ...teda patrí do čeľade mlokovitých, ale to neznamená, že je to mlok. :-D Mlok a salamandra sú čosi ako bratranci :-D :-D :-D A práve preto, že si jednotlivé jazyky pomenovali podľa svojho, všade vo veda, tu v zoológii, sa používajú latinské názvy, ktoré sú jednoznačné : salamandra škvrnitá = Salamandra salamandra mlok horský = Triturus alpestris mlok karpatský = Triturus montandoni Takže už podľa mena ( latinského, ten je smerodajný pre vedu ) vidno, že to nie je to isté zvieratko :-D V každom prípade sú všetky zvieratká nádherné a hodné ochrany :-D :-D

11. Pája S   06.02.2009 | 20:12 | reagovat | závadný
    {{{J.Tereza napsal: Gabika, pozrihttp://tbn3.google.com/images?q=tbn:S5STx1BN0gtbFM:http://bikeprocessor1.webpark.pl/images/rys/salamandra_salamamdra.jpg}}} Teri,koukej mlok - http://cs.wikipedia.org/wiki/Salamandra_salamandra čolek - http://www.ifauna.cz/rubriky/clan_show.php?id=4561&r=3 jsem hrozná viď. :-D A múžem si vybrat. ;-)

12. Severová Miroslava   06.02.2009 | 13:33 | reagovat | závadný
    Kuny jsou moc krásný Ale ne v kurníku. Už se nám stalo, pokud necháme otevřeno do rána, tak je hotovo. Tak vždy říkáme "kuny už jdou, honem zavřít slepice".Jinak u nás na zahradě kromě krtků a hryzců nejvíce ptáčci - sýkorky,modřinky,strakapoud a dokonce i párek žlun, kosáci a hlavně brabčáči, i když tam jsou kočky. :-D :-D :-D

13. Jarka O.   05.02.2009 | 12:05 | reagovat | závadný
    {{{Zdena z JM napsal: Jarko, možná se Vám moje rada bude zdát směšná, ale prý je zaručeně účinná. Pusťte kunám na půdě rádio. Třeba nějaký starý tranzistor. Jen tak potichu, aby byl sotva slyšet. Kuny budou za pár dní pryč. Je to zkušenost našeho známého.}}} I rádio jsme zkoušeli, ale účinek ještě neznáme, protože hned poté jsme chalupu zazimovali. Takže to vlastně zjistíme až na jaře, jestli to pomohlo. Ale díky, buď se to potvrdí nebo ne ;-)

14. J.Tereza   05.02.2009 | 10:50 | reagovat | závadný
    Tak kuny sú krásne zvieratká, aj keď vedia nerobiť paseku :-D Čo na ne, to neviem, kuny nemáme, zato máme líšky, behajú nám po záhrade jedna radosť :-D :-D A pá nádherných divých holubov, spevavé vtáctvo nám na jar lezie pod rýle, pretože hľadá hmyz :-D Je to rozkošné...Mám obrovskú úctu pred prírodou, či je to živočích, či rastlina. Človek zďaleka nie je tak dokonalý ako si myslí.

15. Gábina H   05.02.2009 | 8:51 | reagovat | závadný
    {{{Zdena z JM napsal: Jarko, možná se Vám moje rada bude zdát směšná, ale prý je zaručeně účinná. Pusťte kunám na půdě rádio. Třeba nějaký starý tranzistor. Jen tak potichu, aby byl sotva slyšet. Kuny budou za pár dní pryč. Je to zkušenost našeho známého.}}} Jarko, taky jsem to o tom rádiu slyšela, že je to účinné. Jen tak pro zajímavost. švagr si platil parkování v garážích v Praze u jednoho hotelu a kuna mu rozkousala kabely. Jsou to pěkné potvůrky. :-!

16. Zdena z JM   05.02.2009 | 7:59 | reagovat | závadný
    Jarko, možná se Vám moje rada bude zdát směšná, ale prý je zaručeně účinná. Pusťte kunám na půdě rádio. Třeba nějaký starý tranzistor. Jen tak potichu, aby byl sotva slyšet. Kuny budou za pár dní pryč. Je to zkušenost našeho známého.

17. Jarka O.   05.02.2009 | 7:49 | reagovat | závadný
    Nám se prohání ve skleníku párek nádherných malých zelených ještěrek, tedy, ony jsou hnědé, jen bříško mají smaragdově zelené, jedna, asi samička, o hodně víc. Když pleju papriky, prohání se mi pod rukama. To je zajímavé, na hady mám fóbii :-! , ale tyhle potvůrky, asi že mají nožičky, mi nevadí :-D V malinách máme ježka, už se mu povedlo mě vylekat, když jsem večer seděla na lavičce a on dupal a funěl :-)) . O žábách ani nemluvím, jednak máme vlhkou louku se studánkou, jednak mají sousedi hned za plotem rybník, takže skokani mi tam rejdí běžně, i ty ropuchy večer, když jdu do halupy, vidím. Sedí rozpleskle u popelnice, ani se nehnou :-D Zajíci nám chodí až za dveře, celá rodinka kun se nám usídlila na půdě a u budoucí skalky mezi kamením jsem už párkrát zahlédla lasičku. Místní kočky jsou u nás přes prázdniny na výkrmu, občas zaběhne sousedovic bernský salašnický pes, Tessinka. Takže kontakt s přírodou máme na chalupě dokonalý. Jen tak mimochodem - nevíte někdo, co na ty kuny? Mají hnízdo na trámu a jejich výkaly už promočily dřevotřískovou stěnu v pokoji holek. Nehledě na to, že jsou kolem páté ráno hrozně hlučné a holky tam odmítají spát :-! :'( Ale čumáčky mají krásné, už se ani moc neschovávají...

18. J.Tereza   05.02.2009 | 7:08 | reagovat | závadný
    Pavlínka, mám to z prvej ruky, dcéra je vyštudovaný zoológ, ja som sa veľa učila s ňou :-D Ale oba druhy sú zákonom chránemé, aspoň u nás :-D

19. J.Tereza   05.02.2009 | 7:06 | reagovat | závadný
    {{{Pája S napsal: Teri,mlok jak poleno.Jsou chránění.V lese,kam chodíme na houby, jich jsou mraky, není kam šlápnout.Na tvé zahradě ,koukám, máš hotové zoo. Říká se kde je mlok,tam je zdravé prostředí. :-D}}} Pavlínka, to nie je mlok, ale salamandra škvrnitá. Mlok karpatský alebo horský je iný živočíšny druh, salamandru som odkaz dala vyššie, mloka dávam teraz : http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b3/Mesotriton_aplestris_side_view_chrischan.jpeg/180px-Mesotriton_aplestris_side_view_chrischan.jpeg

20. Pája S   04.02.2009 | 20:23 | reagovat | závadný
    Teri,mlok jak poleno.Jsou chránění.V lese,kam chodíme na houby, jich jsou mraky, není kam šlápnout.Na tvé zahradě ,koukám, máš hotové zoo. Říká se kde je mlok,tam je zdravé prostředí. :-D

21. Jarka O.   04.02.2009 | 16:36 | reagovat | závadný
    Salamandr je česky čolek ;-)

22. J.Tereza   04.02.2009 | 14:59 | reagovat | závadný
    Gabika, pozrihttp://tbn3.google.com/images?q=tbn:S5STx1BN0gtbFM:http://bikeprocessor1.webpark.pl/images/rys/salamandra_salamamdra.jpg

23. J.Tereza   04.02.2009 | 14:56 | reagovat | závadný
    Jarka, mladík zostáva doma, tam je neudržateľný, to by som nič neurobila, len ho strážila. Aby mi 10 000,- len tak behalo po záhrade a po lese je neúnosné :-D :-D :-D

24. J.Tereza   04.02.2009 | 14:48 | reagovat | závadný
    Gabika, salamandra škvrnitá je obojživelník, podobný ako jašterica, čierny so žltými škvrnami. Vlani sme mali 2 mladé :-D :-D :-D

25. Gábina H   04.02.2009 | 13:01 | reagovat | závadný
    {{{J.Tereza napsal: Babenky, tak my máme voľajakého ochrancu na záhrade alebo škriatka. Myši, krtkovia...všetko len po náš plot. Susede obžrali na jeseň myši všetku mrkvu, 2 m ďalej na našej záhrade som vyberala nádhernú mrkvičku bez poškodenia. Akurát okolo hnojiska máme krtka, ale tam ho vítam, a v pivnici máme rodinku salamandry škvrnitej a 2 skokanov hnedých, tí sú vítaní ešte viac, lebo požerú hmyz a tým pádom nám nič nenapáda v zime zeleninku :-D A ešte sa nám pôo záhrade mocú 2 ropuchy, takže musíme dávať pozor pri kosení. :-D :-D}}} Terezko, jakéhože salamandra tam máte? To je jako mlok či co?
1 2 Další

Vložit recept

Máte doma dobrý recept?
Podělte se o něj s našimi uživateli.

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Dialog
X