Jak smažit řízky

Příspěvky mohou přidávat pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Pravidla diskuze

  • 1. Nepište vulgární příspěvky
  • 2. Nespamujte
  • 3. Nelinkujte na jiné servery
  • 4. Nenabízejte věci k prodeji
všechna pravidla

  1. Severová Miroslava   25.05.2009 | 7:51 | reagovat |
    {{{Hanulka napsal:
    A nebudou moc tvrdé? To si nedokážu představit, ale zkusit to můžu, díky za radu..}}}Kuřecí řízečky a tvrdé Ne ty jsou hotové během chvilky a vždy měkké

  2. Hanulka   24.05.2009 | 11:47 | reagovat |
    A nebudou moc tvrdé? To si nedokážu představit, ale zkusit to můžu, díky za radu..

  3. J.Tereza   21.05.2009 | 17:03 | reagovat |
    {{{Hanulka napsal:
    Neporadíte mi, jak bych mohla udělat smažené kuřecí řízky zdravé? Mám vysoký cholesterol, ale smažený řízečky si nemůžu odpustit...}}}

    Rezne nevyprážajte v tuku, ale ich obalené uložte na plech na teflónovú fóliu a upečte v rúre. :-D

  4. Simča S.   21.05.2009 | 15:26 | reagovat |
    Jo, manžel má nemocná játra a touto cestou udělané řízky mu nevadí.... Vedle pánve, na které smažím, mám kastrol, ve kterém mírným varem vařím vodu. Řízek udělám po obou stranách, vezmu do kleští (abych ho chudáka neutopila nebo abych do něho nepíchala vidličkou - pak by se dostala voda pod obal). Na vteřinu ho ponořím do té vroucí vody a pak odložím na kuchyňské utěrky, abych odsála vodu (případně zbylý tuk). Fakt to DOST pomůže!!!!

  5. Gábina H   21.05.2009 | 14:59 | reagovat |
    {{{Hanulka napsal:
    Neporadíte mi, jak bych mohla udělat smažené kuřecí řízky zdravé? Mám vysoký cholesterol, ale smažený řízečky si nemůžu odpustit...}}}
    Smažené řízky asi nikdy zdravé nebudou :-)) Ale slyšela jsem, že se po osmažení mají ponořit na pár vteřin do hrnce s vařící vodou, že se tak opláchnou od toho omastku.

  6. Hanulka   21.05.2009 | 14:51 | reagovat |
    Neporadíte mi, jak bych mohla udělat smažené kuřecí řízky zdravé? Mám vysoký cholesterol, ale smažený řízečky si nemůžu odpustit...

  7. bombastic.1   10.02.2009 | 23:22 | reagovat |
    Já to dělám už léta jak paní Severová,akorát mám sklněnou zapékací mísu s víkem a ty řízky dávám do mísy a přikrývám oni jako by lehce provlhli a jsou jemnější nejsou tak křupavé.Někdo zapíná troubu jen ze spoda aby se z vrchu tak nevysušovaly.

  8. Zdena z JM   06.02.2009 | 13:55 | reagovat |
    Děkuji za radu, uvidím dnes večer.

  9. Di   06.02.2009 | 13:16 | reagovat |
    Díky, zdravím do HK :-P :-))

  10. Severová Miroslava   06.02.2009 | 12:48 | reagovat |
    Ano, olej nechám rozehřát, vhodím kousek strouhánky a když se začně škvířit pak teprve vkládám řízky. Oleje nebo i sádla dávám tak aby řízky byly potopené asi do půlky jejich výšky, když se vysmaží tak postupně přidávám. :-)) :-)) :-))

  11. Di   06.02.2009 | 12:10 | reagovat |
    Prosím já bych chtěla ještě vědět, jak vysoká je vrstva oleje. Jenom tak, aby plech nebyl suchý

  12. Di   06.02.2009 | 12:10 | reagovat |
    Prosím já bych chtěla ještě vědět, jak vysoká je vrstva oleje. Jenom tak, aby plech nebyl suchý

  13. Gábina H   06.02.2009 | 10:56 | reagovat |
    Mirko, jen pro ujištění - ten olej necháváte rozehřát a řízky se vkládají do horkého, že?

  14. Severová Miroslava   06.02.2009 | 10:48 | reagovat |
    Peču všechny řízky v troubě na pekáči nebo když jich je více tak na plechu s okraji. Dám olej - může být i sádlo nebo obojí, zapnu nejprve na 250°, když se začnou hodně péci stlumím na 200°. Peču odkryté. Obracím kleštěmi.
    Dříve jsem hodně pekla ve friťaku, ale hodně děláme řízky z králíka a ty se mi zdály být z friťáku tuhé, tak jsem se zase vrátila k toubě. Mám normální elektrickou. :-)) :-)) :-))

  15. Zdena z JM   06.02.2009 | 7:59 | reagovat |
    Poraďte mi, prosím, kdo máte zkušenosti se smažením kuřecích řízků v troubě. Potřebuji usmažit větší množství a nechce se mi stát 2 hodiny u friťáku. Poraďte mi, prosím, na kolik stupňů a jak dlouho, aby nebyly vysušené a byly tak akorát. Předem díky. Zdena.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web