Dovolená

Příspěvky mohou přidávat pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Pravidla diskuze

• 1. Nepište vulgární příspěvky
  • 2. Nespamujte
  • 3. Nelinkujte na jiné servery
  • 4. Nenabízejte věci k prodeji
všechna pravidla

1. recepty73   16.08.2010 | 18:27 | reagovat | závadný
    :-)) :-)) :-)) Ahoj děvčata!!! Jo,jo zašlapali jsme si řádně a stihli jsme to ještě ,,zasucha,, :-S :'( U nás jsme to vždy ustáli bez problémů,jen dnešní veledéšť se podepsal na chalupě tak,že z rokle mám potok :-S ,který,jak se zdá jen tak nepřestane téct(kopců je nad náma dost) :'( . ...ale co to je proti té hrůze kolem :'( ,teď se voda valí na Moravu :-( ...,přestane to někdy???

2. MirkaSev   09.08.2010 | 21:41 | reagovat | závadný
    {{{recepty73 napsal: :-D :-D :-D Ahoj děvčata Posílám Vám všem hezký pozdrav a virtuální pusu ;-) :-D Doufám,že každý den škytáte,protože já na Vás každý den myslím ;-) :-)) Připadám si už jak stepní koza ;-) :-)) ,mám v nohách celé Tolštejnské panství a musím říct,že nejlíp mi bylo v Doubické hospodě(penzionu) :-! ;-) . Rozhledny Dymník,Tanečnice,Studenec,Vlčí hora,Jedlová,Hrádek...,Česká Kamenice,Jetřichovice,Jiřetín,Benešov,Krásná Lípa,Křečany,Šluknov...jsou krásná místa,českošvýcarský národní park je balzám pro všechny smysly,ale začíná mi chybět ta věc se čtyřma plotýnkama a troubou ;-) :-)) .Do toho samozřejmě nepočítám zavařování marmošek,džemů,kompotů,salátů a okurek ;-) 8-) . Koukl jsem zběžně na novinky na receptech,ale budu se k nim ještě muset vrátit-nestíhám :-S ;-) :-)) ...a máme asi po galerii :'( ;-) Tak se tu mějte fajnově a zase brzy ahooooj :-P}}}Pěkně jste si pochodili, taky mám moc ráda túry - radši než vaření ;-) ;-) a proč myslím že máme po galerii mě zatím funguje dobře ;-) ;-)

3. stafl   08.08.2010 | 23:54 | reagovat | závadný
    Připojuju se k Páje - prostě hlavně vydržet, ono nám stejně nic ¨jiného nezbývá

4. Pája S   08.08.2010 | 23:49 | reagovat | závadný
    Jirko,to je super,že se ti dovolená vydařila. :-D Už si tu chyběl. :-D :-D :-D Měl si to tak tak,viděl si celou oblast v celé nádheře.Zato teď,spoušť,úplně jak z hororu ty záplavy.My taky čerpali sklep,úklid ...ale už je to OK.Akorát vyschnout.Jak jsi dopadl ty?Moc doufám ,že dobrý!! Všichni lidé,co jste postižení záplavou,držím palce,přeji pevné nervy a hooodně síly do dalších dnů.

5. J.Tereza   07.08.2010 | 21:50 | reagovat | závadný
    {{{Simča S. napsal: Já mám takové dlouhodobé přání - Adršpach (tedy přímo Teplicko - Adršpašské skály.....). Jinak dovolenou v ČR máme už leta letoucí, vzhledem k finanační situaci to letos nebude jinak, ale tady je tolik krásných míst a koutů, že nám to vůbec nevadí..... Vždycky si někde uděláme základnu tak na 3 - 5 dní (ještě, že máme tak široké příbuzenstvo a "známstvo" ) a od tam podnikáme "spanilé jízdy" do okolí.... Hrady, zámky, hist. města, jeskyně... zajímá nás prostě kde co.... Simča}}} Simči, tiež doporučujem Teplicko-Adršpašské skalní městom a okolie. Boli sme tam pred pár rokmi a bola to jedna z našich najkrajších dovoleniek :-D :-D :-D

6. Klára K.   07.08.2010 | 21:39 | reagovat | závadný
    Jirko, no konečne, že si sa ozval, už sme Ťa spomínali, nikto nevedel, kde si zmizol teraz už vidím, že si nezostúpil z mapy :-)) :-)) , a si tu, tak sa čo najskôr ozvi. Každý večer sme na chate. Zdravím, Klára

7. recepty73   06.08.2010 | 23:39 | reagovat | závadný
    :-D :-D :-D Ahoj děvčata Posílám Vám všem hezký pozdrav a virtuální pusu ;-) :-D Doufám,že každý den škytáte,protože já na Vás každý den myslím ;-) :-)) Připadám si už jak stepní koza ;-) :-)) ,mám v nohách celé Tolštejnské panství a musím říct,že nejlíp mi bylo v Doubické hospodě(penzionu) :-! ;-) . Rozhledny Dymník,Tanečnice,Studenec,Vlčí hora,Jedlová,Hrádek...,Česká Kamenice,Jetřichovice,Jiřetín,Benešov,Krásná Lípa,Křečany,Šluknov...jsou krásná místa,českošvýcarský národní park je balzám pro všechny smysly,ale začíná mi chybět ta věc se čtyřma plotýnkama a troubou ;-) :-)) .Do toho samozřejmě nepočítám zavařování marmošek,džemů,kompotů,salátů a okurek ;-) 8-) . Koukl jsem zběžně na novinky na receptech,ale budu se k nim ještě muset vrátit-nestíhám :-S ;-) :-)) ...a máme asi po galerii :'( ;-) Tak se tu mějte fajnově a zase brzy ahooooj :-P

8. Simča S.   01.08.2010 | 19:25 | reagovat | závadný
    Tak já jdu ohlásit, že zítra ráno odjíždím na chatičku, budeme tam do 7.8., pak se přesouvám do Brna k rodičům a tam budeme do 23.8. Po celou dobu budu bez počítače a připojení na net, takže jednak se s vámi pro tu dobu loučím, a druhak prosím o omezení posílání e-mailů, abych po návratu naměla přeplněnou schránku. ) Mějte se moc a moc krásně, vařte a foťte dobroty a užívejte si léto jak to jen půjde. Zdravím všechny Simča

9. stafl   01.08.2010 | 14:03 | reagovat | závadný
    Jsem taky doma a bylo to nádherné. Balonovým letem nad Telčí jsem byla nadšená - jen prostě se mi nedaří dát sem fotky - i jsem udělala název alba, začala nahrávat fotky ... a nic. Asi Mirku poprosím o naprosto dokonalý návod po krocích jak pro děti v mateřské školce :-[ Počasí bylo zpočátku až moc nádherné a horké, od pondělka už bylo docela chladno. Zas jsme všechno nestihli a už máme objednáno na příští rok v tomtéž penzionu v Telči náš pokojíček.¨ Lidi tam byli neskutečně vstřícní, na každém roku ochotni při čemkoli poradit. A víte, co mi udělalo radost? Že po roce si nás pamatovala paní v Potravinách, kam se chodí nakupovat a i v infocentru, kam chodím stahovat fotky. Pájo - na patře s námi bydleli Belgičané, tak jsem si na tebe vzpomněla - byli neskutečně sympatičtí a "ukecaní", což vítal mužíček :-)) :-)) Jen muž udělal trochu "pitomost" - nespočítal si dobře denní a noční inzulín, takže mu ten důležitější denní došel 5 dní před odjezdem, tak jsem musela přepočítávat dávky a hlavně ho hlídat, aby nezkolaboval. No jo, příště vezmu o krabičku víc.... Jinak příště rozhodně zabalím daleko méně krámů.....

10. MirkaSev   01.08.2010 | 5:26 | reagovat | závadný
    I my jsme si užili parádně. Ubytování na vypůjčené chalupě v Maršově n.M., a odtud podnikáme výlety. V pondělí Broumov - klášter, v úterý vejšlap na Hvězdu - kaple a restaurace , ve středu vejšlap naRuprechtický Špičák, ve čtvrtek do Skalního města u Zámečku, v pátek na kopec Ostaš a sklaní labyrint, v sobotu přes trhy v Kudové(Polsko) domů. Foto ve fotogalerii ;-) ;-)

11. Pája S   26.07.2010 | 10:00 | reagovat | závadný
    Je po dovolené a užilo se parádně.Chtělo by to na delší dobu. Cestou tam se něco rozbilo v motoru auta a cesta tam (samo i zpět) byla docela na nervy!!Tím pádem se nekonaly výlety do vzdálenějších oblastí(Antwerpy atd),takže máme rest na příště.Ale naštěstí jsme dojeli v pořádku domů. Počasí na jedničku,hodně jsme se koupali a po večerech gril.Belgie je na kola jak stvořená ,samá rovina a borovicové lesy.Hrál se tenis a i stolní.Procházky po lesích jsou k večeru moc fajn.Ubytování v chatce v borovicovém lese senza,ráno blbnou krom nás i veverky a občas dostat do šišky šiškou ,neni vzácnost. :-D V chatce bylo vše co člověk potřebuje,teplá voda,mikrovlnka,vařič,toaleta,koupelna,kabelová televize,světlo i před chatou,zeleń kolem dokola,nádobí a lednice s mrazákem,digestoř a topení elektrické. V zábavném parku to bylo na některých atrakcích docela na mrtvici.Adrenalin stoupal pěkně a taky se člověk pěkně vyřval. :-)) Synovci byli hodní a super a byla legrace po celou dobu!Belgičani jsou příjemní a vstřícní. Teď něco z praktického pohledu,benzín je dražší než u nás a než v Holandsku a než v Německu.Dřevěné brikety levnější .Jinak potraviny skoro stejné ceny jako naše a některé i levnější,záleží na marketu.Lidl je tam nejlevnější ,pokud nakupujete víc druhů potravin.Hodně drahé je maso a uzeniny.Brambory a chleba,jestli se dá nazvat vůbec chlebem,jsou také drahé,ale neni to nějaké přemrštěné.V sobotu jsou trhy ve větších městech,takže tam lze vše pořídit podstatně levněji.Silnice jsou ve velice udržovaném stavu a vedle cesty pro cyklisty.Stezky vedou i lesy,takže pro cyklisty a i atlety super.Městečka čistá,vkusná a plná zeleně.Domečky kouzelné a předzahrádky opečovávané.Nikde žádný panelák a hodně kostelů.Polnosti s końmi a dobytkem,pole se zeleninou a kukuřicí .Prostě Belgie,jak jsme ji poznali my ,je krásná. :-D Dovolená ještě týden pokračuje, ale už doma.Takže budem odpočívat - snad. :-)) Jdu sebrat papriky a okurky a rajčata a cukety,posekat trávník,který pěkně narostl,dát auto do servisu,nakoupit ,navařit,vyprat.....Páni,nejsem náhodou už doma? :-)) :-))

12. Pája S   29.06.2010 | 0:13 | reagovat | závadný
    Miru,je to pech.Holt nic nenaděláš,je to vždycky s počasím loterie.Bary jsou ale mňamkové,hlavně ten sladký. :-D Příště se vydaří,ale hlavně, že si vypadla ze stereotypu,do jiného prostředí a odpočala sis. ;-) Čert ví ,jak budem mít my,já si to ale užiju i kdyby měl padat sníh. :-! :-D

13. stafl   28.06.2010 | 17:24 | reagovat | závadný
    Miru, prohlédla jsem si, mělas smůlu no ale zas se ve zdraví vrátila. Jídlo asi bylo výborné.Tak holt příště...

14. MirkaSev   28.06.2010 | 16:58 | reagovat | závadný
    Jak již někteří víte, v sobotu jsem se vrátila z nepříliš vydařené dovolené v Bulharsku :-! :-( Zatím co v Česku šel teploměr nahoru v Bulharsku dolů :-( :-( Bylo kromě 3 dnů jen kolem 20°, fučel vítr tak, že byl mimo jedného dne zákaz vstupu do moře a hrozné bouřky a lijáky :'( :'( A tak se stalo, že jsem celou minulou středu - mimo toho když jsme byly na jídle - strávila na pokoji s knížkou v posteli :'( :'( Kdy se mě to stane že ;-) http://www.firotour.cz/bulharsko/primorsko/primorsko/hotel-club-les-magnolias-bpy255/ - hotel ve kterém jsme byly. Další foto ve fotogalerii :-)) :-))

15. Apina Hrbek   27.06.2010 | 14:09 | reagovat | závadný
    {{{Ladia napsal: {{{Apina Hrbek napsal: Tak jsem si tady precetla o vasich planech na dovolenou a rozcilila jsem se, ne na vas!!! :-D , ale na to, ze muj muz nechava kazdy rok svoji dovolenou propadnout. Vubec s nim neni rec, tvrdi, ze nema cas si dovolenou vzit. A tak pokud nejedeme do Evropy anebo jinam (coz je jednou za mnoho roku), pokud si nevezme par ni na lyzovani, kazdy rok necha dovolenou propadnout. Kdyby mu ji alespon proplatili, ale to nejde. Onehdy jsem do nej hucela a dozvedela jsem se, ze dovolenou nenechava propadnout, ze si ji napise, ale pak chodi do prace a ze tedy nechape co mam za problem. Skoda slov, ze? :-X}}} Tak to teda zírám a to mu nějaké volno nechybídyz ? :-( Normálně se každý na pár dní jenom třese... a spíš mu těch pár týdnů dovolené nestačí :-))}}} Ladia nejsi sama kdo zira, ja ziram uz 29 roku, co jsme tady. Muj muz je nejspokojenejsi kdyz si muze hrat se svyma molekulama a badat. Ja si na to uz zvykla, jen kdyz jsem tady cetla co lidi planuji, jak se tesi, co maji radi a co ne, jsem si to najednou znova uvedomila. Ale uz ho nezmenim. Pristi rok chce prestat pracovat, to mu bude 68 (v USA se dela do 67 roku), ale uz ted ma zarizeno na universite, ze tam bude na par dni v tydnu chodit a pracovat zadarmo.

16. Ladia   27.06.2010 | 10:50 | reagovat | závadný
    {{{Apina Hrbek napsal: Tak jsem si tady precetla o vasich planech na dovolenou a rozcilila jsem se, ne na vas!!! :-D , ale na to, ze muj muz nechava kazdy rok svoji dovolenou propadnout. Vubec s nim neni rec, tvrdi, ze nema cas si dovolenou vzit. A tak pokud nejedeme do Evropy anebo jinam (coz je jednou za mnoho roku), pokud si nevezme par ni na lyzovani, kazdy rok necha dovolenou propadnout. Kdyby mu ji alespon proplatili, ale to nejde. Onehdy jsem do nej hucela a dozvedela jsem se, ze dovolenou nenechava propadnout, ze si ji napise, ale pak chodi do prace a ze tedy nechape co mam za problem. Skoda slov, ze? :-X}}} Tak to teda zírám a to mu nějaké volno nechybí ? :-( Normálně se každý na pár dní jenom třese... a spíš mu těch pár týdnů dovolené nestačí :-))

17. Apina Hrbek   26.06.2010 | 13:56 | reagovat | závadný
    Tak jsem si tady precetla o vasich planech na dovolenou a rozcilila jsem se, ne na vas!!! :-D , ale na to, ze muj muz nechava kazdy rok svoji dovolenou propadnout. Vubec s nim neni rec, tvrdi, ze nema cas si dovolenou vzit. A tak pokud nejedeme do Evropy anebo jinam (coz je jednou za mnoho roku), pokud si nevezme par ni na lyzovani, kazdy rok necha dovolenou propadnout. Kdyby mu ji alespon proplatili, ale to nejde. Onehdy jsem do nej hucela a dozvedela jsem se, ze dovolenou nenechava propadnout, ze si ji napise, ale pak chodi do prace a ze tedy nechape co mam za problem. Skoda slov, ze? :-X

18. stafl   22.06.2010 | 14:09 | reagovat | závadný
    Všechny z dovolené vás pozdravuje Mirka - cituju přesně: " ahoj pozdrav z dovol 3 dny slunec a z toho 2 dny odpol bouřka a prsí dnes leje ted jsme na pokoji a kouk na tu hruzu pozdrvsem na chatu mirka :-)) :-)) Takže jak v chorvatsku, kdo jste to viděl... no to je léto jak má být....

19. J.Tereza   12.06.2010 | 8:30 | reagovat | závadný
    Tak Adršpach doporučujem aj ja. My sme boli pred pár rokmi 2 týždne, bývali sme v Teplicích nad Metují, Adršpašské skalní město bol neskutočný zážitok, pochodili sme všetko okolo, aj vzdialenejšie okolie, Poličku nad Metují, Náchod, Hradec Králové, safari ve Dvoře Králové, Hronov, Trutnov..určite som na niečo zabudla ... ale je tam fakt krásne. Zabudla pravdaže, prešli sme opevnenia v Dobrošove...úžasné.

20. Simča S.   10.06.2010 | 13:22 | reagovat | závadný
    Laděnko, díky za tipy na stránky, jen jsem se musela smát - z tvých 4 tipů jsem na 3 z nich dávala podklady, když jsem provozovala infocentrum v Horažďovicích a pak zakládala a pracovala ve strakonickém MIC. Dohromady to bylo 16 let (1990 - 2006) :-). Takže jako by jsi mne posílala domů :-)

21. stafl   10.06.2010 | 10:25 | reagovat | závadný
    Simi, Adršpach taky vřele doporučuju, já tam jezdila dost často ,muž tam ale nikdy nebyl, takže je to taky takový jehp přáníčko do budoucna. Jinak to děláme jako ty - co nejlevnější ubytování coby základna, netrváme na žádné penzi, a z té základny vyrážíme, doma si už udělám trasy aspoň orientěčně i s vlaky a autobusy, na místě pak samozřejmě podle konkrétní situace, protože se leccos může změnit ze dne na den. Jinak ti vřele doporučuju tyhle stránky - tam jsme našli i my výborné ubytování na jihu a i jinde - pro adršpach - http://www.adrspach.cz/ubytovani/ubytovani.php http://www.ubytovani.net/?r=25&adrspassko-teplicke-skaly a jinak pro celou česko i slovenskou republiku http://www.levneubytovani.net/ http://www.infocesko.cz/content/default.aspx

22. Simča S.   10.06.2010 | 10:05 | reagovat | závadný
    Jé. Pájo, to vypadá parádně... my vůbec nehedámenic luxusního, jsme zvyklí na stan a nebo i bivak (v letě). Takže chatičky by naprosto stačily.... Díky za tip. Simča

23. Pája S   09.06.2010 | 23:21 | reagovat | závadný
    {{{Simča S. napsal: Já mám takové dlouhodobé přání - Adršpach (tedy přímo Teplicko - Adršpašské skály.....). Jinak dovolenou v ČR máme už leta letoucí, vzhledem k finanační situaci to letos nebude jinak, ale tady je tolik krásných míst a koutů, že nám to vůbec nevadí..... Vždycky si někde uděláme základnu tak na 3 - 5 dní (ještě, že máme tak široké příbuzenstvo a "známstvo" ) a od tam podnikáme "spanilé jízdy" do okolí.... Hrady, zámky, hist. města, jeskyně... zajímá nás prostě kde co.... Simča}}} Simi,Adršpach ti vřele doporučuji!!Super dovča.Ubytování v penzionech je pekelně drahé a kor ,když je vás víc.My byli autem a původně jsme měli stanovat.Jenže jsme dorazili(je to 8 let už)a lilo jak z konve.Měli jsme sebou synovce,který byl ještě malý a psa.Takže jsem našla infocentrum a zjistila číslo na chatový tábor ve Zdoňově.Je to úplně na hranicích s Polskem.Ubytování hodně jednoduché,bez elektřiny v chatce,ale jinak čisto a pohoda a klid.Na jídlo,které bylo absolutně super a domácí a nedalo se kolikrát ani sníst, jsme chodili do správní budovy v táboře.Od tamtud jsme podnikali výlety - Ratibořice,Skalní město atd.Je tam toho spousty.Takže pokud nehledáš přepych hotelů a stačí ti skromné ubytování - vyzkoušejte.Lze se ubytovat i v té správní budově na pokojích.Já platila v té době za chatku na týden, dva dospělé a kluka s polopenzí necelých 1800,-Kč.Dnes to může být ale jiné, zjisti si to. ;-) :-D :-D

24. Simča S.   09.06.2010 | 21:35 | reagovat | závadný
    Já mám takové dlouhodobé přání - Adršpach (tedy přímo Teplicko - Adršpašské skály.....). Jinak dovolenou v ČR máme už leta letoucí, vzhledem k finanační situaci to letos nebude jinak, ale tady je tolik krásných míst a koutů, že nám to vůbec nevadí..... Vždycky si někde uděláme základnu tak na 3 - 5 dní (ještě, že máme tak široké příbuzenstvo a "známstvo" ) a od tam podnikáme "spanilé jízdy" do okolí.... Hrady, zámky, hist. města, jeskyně... zajímá nás prostě kde co.... Simča

25. recepty73   09.06.2010 | 19:57 | reagovat | závadný
    ...u nás je to vždy na poslední chvíli(dny),jelikož si v práci nemůžu moc pískat s volnem :-\ . Dálky autem mě už moc netáhnou,ale to naše Slovensko bych klidně bral :-)) :-)) :-)) . Začíná ze mně být pěkná chalupářská pecka ;-) :-! Minulý rok jsme měli takový turistický-pískovcové skály,Kokořínsko,rozhledny,lesy.....
1 2 Další

Vložit recept

Máte doma dobrý recept?
Podělte se o něj s našimi uživateli.

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Dialog
X