Paštika z drůbežích jater

Příspěvky mohou přidávat pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Pravidla diskuze

• 1. Nepište vulgární příspěvky
  • 2. Nespamujte
  • 3. Nelinkujte na jiné servery
  • 4. Nenabízejte věci k prodeji
všechna pravidla

1. Ladia   05.02.2009 | 19:12 | reagovat | závadný
    {{{Ladia napsal: Moje maminka shání recept na paštiku z drůbežích jater, vysíláno minulou neděli v Receptáři Prima nápadů. Na webu jsem nic nenašla. Nezapsal tento recept někdo z vás? ;-)}}} Tak mi ho iNDY sehnal, napsal jim to televize a oni ochotně receptík poslali :-D Paštika podle Nelly Blay 1/2 kg mražených kuřecích jater, 1 šlehačka, 1 balíček želatiny, 200 g slaniny, hrst strouhanky, česneková pasta, muškátový oříšek Podle druhu paštiky: mandlové lupínky, sekaný česnek, provensálské bylinky , sekaný Tymián, sekané ořech , brusinky... a další dochutiny Postup práce: Játra po rozmražení "trochu" uvaříme, necháme vychladnout. Do mixeru dáme spolu s játry šlehačku, připravenou želatinu ,koření a strouhanku. Necháme promixovat na kaši. Formičku vyložíme slaninou a hmotu do ni nalijeme pak zakryjeme slaninou a dáme péct do vodní lázně. Zhruba tak půl hodiny. Záleží na formě . Po vychladnutí vyklopíme a mlsáme

2. iNDYCZ   21.01.2009 | 18:30 | reagovat | závadný
    {{{Ladia napsal: {{{antara napsal: Paní Lado..tady si ten přoad můžete přímo přehrát http://www.iprima.cz/index.php/plain_site/content/view/full/74718/(name)/date}}} Děkuji moc, ale kdyby přeci jenom měl někdo jenom samotný recept... Já na to skoro hodinu čučet nevydržím :-! a mamka nemá internet.}}} Je fakt, ze Prima to ma pekne blby, neda se tam skocit dal v timeline :-!

3. Ladia   21.01.2009 | 17:44 | reagovat | závadný
    {{{antara napsal: Paní Lado..tady si ten přoad můžete přímo přehrát http://www.iprima.cz/index.php/plain_site/content/view/full/74718/(name)/date}}} Děkuji moc, ale kdyby přeci jenom měl někdo jenom samotný recept... Já na to skoro hodinu čučet nevydržím :-! a mamka nemá internet.

4. antara   21.01.2009 | 11:13 | reagovat | závadný
    Paní Lado..tady si ten přoad můžete přímo přehrát http://www.iprima.cz/index.php/plain_site/content/view/full/74718/(name)/date

5. Ladia   20.01.2009 | 16:45 | reagovat | závadný
    {{{Simča S. napsal: Není to toto? Paštika z drůbežích jater Recepty » Vnitřnosti31.10.2008Potřebujeme: 600g drůbežích jater, 1dl portského vína (lze nahradit dezertním vínem Metropol), 200g šunky, 1 lžička paštikového koření, 200g slaniny, 4 žloutky, 1 lžíce másla, 10 konzervovaných žampionů, 10 plátků bílé veky, 5cl brandy, sůl, bílý pepř, 2 stroužky česneku, 1 lžička strouhané citronové kůry, 2 cibule, 1 dl šlehačky, 2dl mléka, 2 rajčata, 1 citron. Jak na to: Překrájená drůbeží játra ponoříme asi na hodinu do vína. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená játra. Podusíme a odstavíme. Po vychladnutí třikrát umeleme a přidáme postupně v mléce namočené a vymačkané plátky veky, na kostičky pokrájenou polovinu slaniny, šunku, žampiony, třený česnek, paštikové koření, sůl, pepř, víno, brandy, šlehačku a citronovou kůru. Důkladně promícháme. Podlouhlou formu vyložíme tenkými plátky slaniny, rozetřeme do ní paštikovou hmotu a pokryjeme alobalem. Dáme vařit do páry asi na 1 1/2 hodiny. Pak ji zatížíme a dáme dochladna. Paštiku podáváme pokrájenou na slabé plátky a ozdobenou řezy citronu a rajčat. Příloha: Čerstvé pečivo.}}} Není :'( :'(

6. Simča S.   18.01.2009 | 22:54 | reagovat | závadný
    Není to toto? Paštika z drůbežích jater Recepty » Vnitřnosti31.10.2008Potřebujeme: 600g drůbežích jater, 1dl portského vína (lze nahradit dezertním vínem Metropol), 200g šunky, 1 lžička paštikového koření, 200g slaniny, 4 žloutky, 1 lžíce másla, 10 konzervovaných žampionů, 10 plátků bílé veky, 5cl brandy, sůl, bílý pepř, 2 stroužky česneku, 1 lžička strouhané citronové kůry, 2 cibule, 1 dl šlehačky, 2dl mléka, 2 rajčata, 1 citron. Jak na to: Překrájená drůbeží játra ponoříme asi na hodinu do vína. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená játra. Podusíme a odstavíme. Po vychladnutí třikrát umeleme a přidáme postupně v mléce namočené a vymačkané plátky veky, na kostičky pokrájenou polovinu slaniny, šunku, žampiony, třený česnek, paštikové koření, sůl, pepř, víno, brandy, šlehačku a citronovou kůru. Důkladně promícháme. Podlouhlou formu vyložíme tenkými plátky slaniny, rozetřeme do ní paštikovou hmotu a pokryjeme alobalem. Dáme vařit do páry asi na 1 1/2 hodiny. Pak ji zatížíme a dáme dochladna. Paštiku podáváme pokrájenou na slabé plátky a ozdobenou řezy citronu a rajčat. Příloha: Čerstvé pečivo.

7. Ladia   18.01.2009 | 11:06 | reagovat | závadný
    Moje maminka shání recept na paštiku z drůbežích jater, vysíláno minulou neděli v Receptáři Prima nápadů. Na webu jsem nic nenašla. Nezapsal tento recept někdo z vás? ;-)

Vložit recept

Máte doma dobrý recept?
Podělte se o něj s našimi uživateli.

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Dialog
X