Vyhledat recept
Pokročilé vyhledáváníRecepty
Ingredience
Obtížnost
Čas přípravy
celkem 23605 receptů
Senzační tiramisu bez náhražek
Příspěvky mohou přidávat pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.Pravidla diskuze
- 1. Nepište vulgární příspěvky
- 2. Nespamujte
- 3. Nelinkujte na jiné servery
- 4. Nenabízejte věci k prodeji
-
Di 29.05.2009 | 21:09 | reagovat | závadný
{{{bombastic.1 napsal: "Paní Di nic ve zlém ale jste si opravdu jistá že jste žena?" Já jsem totiž četl myslím že to bylo od Ludvíka Součka že každý třetí z nás je mimozemšťan.
Jinak měl bych zájem o ten recept na Tiramisu s tím tvarohem je tu v receptech? Děkuji a hezký den.}}}
Bombasticu, opravdu si jsem jistá, že nejsem mimozemšťanka. Mám totiž strašnou akrofóbii, a tak bych na Zemi z jiné planety sotva dolétla.
Tiramisu z tvarohu (lučiny) jsem dělávala do té doby, než jsem přesedlala na pomazánkové máslo se šlehačkou, které mi připadá hodně stejné jako to "pravé" italské. Dává se na 100-150 g tvarohu jedno vajíčko (bohužel syrové) a cukr podle chuti, dále piškoty namočené v likéru Amaretto, nahoru kakao nebo nastrouhaná čokoláda, to už znáte. Bílky se našlehájí do husté pěny s cukrem, pak se přidají žloutky a tvaroh. Dezert je nejlepší 2 dny uleželý v lednici.
-
J.Tereza 18.05.2009 | 20:18 | reagovat | závadný
{{{bombastic.1 napsal: Terezko tu knížku mám jedná se většinou o tábornické recepty a recepty z přírody.Myslíte Humr falešný,Terezko opravdu to je jen náhražka.Jsou recepty z krabích tyčinek nebo filé a vařených brambor které při správným poměrem koření je opravdu podobná humrové pomazánce.Je to o penězích tak jak píše Péťa Vařič ušetříte mnoho peněz.Františku nekrutyzuji jen ten příklad mi neseděl.Humrovou pomazánku dělám na každou rodinou oslavu a chlebíček se slabým plátkem citronu to je úplně něco jiného než klasický chlebíček a nebo jednohubka s olivou, už aby se něco slavilo.Přeji hezký den.}}} Ja súhlasím, je to náhrada, nie je to humrová pomazánka . Ja som len reagovala na ten zeler, pretože niekto sa s tým možno nestretol. -
bombastic.1 18.05.2009 | 16:26 | reagovat | závadný
Terezko tu knížku mám jedná se většinou o tábornické recepty a recepty z přírody.Myslíte Humr falešný,Terezko opravdu to je jen náhražka.Jsou recepty z krabích tyčinek nebo filé a vařených brambor které při správným poměrem koření je opravdu podobná humrové pomazánce.Je to o penězích tak jak píše Péťa Vařič ušetříte mnoho peněz.Františku nekrutyzuji jen ten příklad mi neseděl.Humrovou pomazánku dělám na každou rodinou oslavu a chlebíček se slabým plátkem citronu to je úplně něco jiného než klasický chlebíček a nebo jednohubka s olivou, už aby se něco slavilo.Přeji hezký den. -
J.Tereza 17.05.2009 | 20:59 | reagovat | závadný
{{{bombastic.1 napsal: Paní Františko,Vašemu přirovnání vůbec nerozumím.Tak například s tou humrovou pomazánkou,co ta má společného s celerem,No jestli nemáte na mysli Falešnou humrovou pomazánku.To jako fanšmekr a gurmán víte že do falešný humrový pomazánky celer vůbec nepatří a to z více důvodů.Je silně aromatický a ostatní přísady (mrkev,filé,majolka) dostává jinou chuť.Dál ať je vařený nebo syrový strouhaný tmavne a mění estetický vzhled a navíc v syrovém stavu u 30% populace vyvolává alergické reakce.Do falešné humrové pomazánky se dává také citron a to potom je jedno jestli tam dáte vařený celer nebo vařený brambor.Tak že tohle přirovnání není nejšťastnější. Jinak jsem Vám chtěl napsat že jsem teť četl v časopisu recept Švestkové tiramisu a byl to pohár.Byl to docela zajímavý recept,no prostě něco jiného. přeji hezký den.}}} Tak sa možno budete diviť, ale ja mám už od roku 1979 recept na falošnú humrovú pomazánku, do ktorej zeler ide. Tu je : 200 g jemne nastrúhaného zeleru sa zakvape citrónom ( takže nezhnedne ), osolí, rozmieša s masjonézou. Kto má knižku Péťa Vařič, vie o čom hovorím. A pomazánka je fakt výborná. Receptov môže byť veľa, ale jeden zneje takto, takže by som pani Františku nekritizovala. -
bombastic.1 14.05.2009 | 23:24 | reagovat | závadný
"Paní Di nic ve zlém ale jste si opravdu jistá že jste žena?" Já jsem totiž četl myslím že to bylo od Ludvíka Součka že každý třetí z nás je mimozemšťan.
Jinak měl bych zájem o ten recept na Tiramisu s tím tvarohem je tu v receptech? Děkuji a hezký den.
-
bombastic.1 14.05.2009 | 23:13 | reagovat | závadný
Paní Františko,Vašemu přirovnání vůbec nerozumím.Tak například s tou humrovou pomazánkou,co ta má společného s celerem,No jestli nemáte na mysli Falešnou humrovou pomazánku.To jako fanšmekr a gurmán víte že do falešný humrový pomazánky celer vůbec nepatří a to z více důvodů.Je silně aromatický a ostatní přísady (mrkev,filé,majolka) dostává jinou chuť.Dál ať je vařený nebo syrový strouhaný tmavne a mění estetický vzhled a navíc v syrovém stavu u 30% populace vyvolává alergické reakce.Do falešné humrové pomazánky se dává také citron a to potom je jedno jestli tam dáte vařený celer nebo vařený brambor.Tak že tohle přirovnání není nejšťastnější. Jinak jsem Vám chtěl napsat že jsem teť četl v časopisu recept Švestkové tiramisu a byl to pohár.Byl to docela zajímavý recept,no prostě něco jiného. přeji hezký den. -
Frantiska 14.05.2009 | 9:26 | reagovat | závadný
Připadá mi,že u některých účastníků jde jen o projev"špatné snášenlivosti".Chápu recepty jako "předpis" nebo inspiraci.Je snad každého věc jak si udělá.Kdo má fantazii ať se vyřádí a zkouší.Nakonec tímto způsobem tady vzniklo víc receptů /I,II.../Odsuzovat za jiný názor přece není třeba.Jak se říká-někdo má rád holky,jiný vdolky
Je tu řada receptů /jak ty zkušené dámy popisují/ a názvy velice neodpovídají.
Horší se vztahy, že by ta krize měla tak velké pole působnosti
}}}
ale prosim Vas, snad neni odsuzovani to, ze clovek ocekava, ze se bude dodrzovat urcita terminologie ... vsechny argumenty proc si pod nazvem langos dat recept na palacinku mi prijdou absurdni. Co tak pod nazvem svickova si tam dat leco? to by vam urcite prislo taky naprosto v poradku ... Predstavte si, ze si v obchode koupite maslo, doma to rozbalite a jsou tam kvasnice.
Jeste jednou at si kazdy vari, co chce ale nazyva to jinak. Jo ted me napadl dobry priklad humrova pomazanka ... proc tomu nerikat celerova, A prosim at mi nikdo nerika, ze celer chutana naprosto stejne jak humr
dodatek myslim humrovou pomazanku, ktera je na chlebickach v obchodech nebo jak ji dostanete na navstevach
-
Di 13.05.2009 | 9:56 | reagovat | závadný
{{{bombastic.1 napsal: V 1990 jsem byl ve Vídni.Neprošel jsem jenom Mexikoplac a podíval se na radnici ale navštívil jsem i hotel Exklusiv říkají mu druhy Ritz.Dal jsem si tureckou kávu a originál sachr.Turek to byl opravdu balzám pro moji hubu ale ten zákusek....zlatý origoš sachr z netu.Tiramisu mi chutná z jogurtu víc jak z tuku ale originál to není.Paní Di musím dát za pravdu ale s tou arogancí...prostě musí mít vždy poslední slovo.}}} Z dnešního mailu: "Proč mívají ženy obvykle poslední slovo? Protože muže většinou již nic nenapadá !" Nic ve zlém, přeji hezký den.
-
bombastic.1 06.05.2009 | 19:24 | reagovat | závadný
V 1990 jsem byl ve Vídni.Neprošel jsem jenom Mexikoplac a podíval se na radnici ale navštívil jsem i hotel Exklusiv říkají mu druhy Ritz.Dal jsem si tureckou kávu a originál sachr.Turek to byl opravdu balzám pro moji hubu ale ten zákusek....zlatý origoš sachr z netu.Tiramisu mi chutná z jogurtu víc jak z tuku ale originál to není.Paní Di musím dát za pravdu ale s tou arogancí...prostě musí mít vždy poslední slovo. -
Iva Ma 06.05.2009 | 17:25 | reagovat | závadný
{{{Jarka O. napsal: Když jsem jednou viděla Babicu, jak do halušek cpal s tou paní eidam a smažená vejce a hrdě tomu říkal pravé slovenské halušky...Ať si každý vaří, z čeho mu chutná a kombinuje jak chce. Ale pokud jídlo má název segedínský guláš, očekávám vepřové a ne hovězí maso a kysané a ne čerstvé zelí,... Já chápu, oč Di- šlo: vadil jí hlavně ten tón, kterým se autor receptu prezentoval...arogance v jednání mezi lidmi bohužel přibývá. Každý si dnes otevře "hubu" na každého, padají zábrany a to není dobře.}}} Připadá mi,že u některých účastníků jde jen o projev"špatné snášenlivosti".Chápu recepty jako "předpis" nebo inspiraci.Je snad každého věc jak si udělá.Kdo má fantazii ať se vyřádí a zkouší.Nakonec tímto způsobem tady vzniklo víc receptů /I,II.../Odsuzovat za jiný názor přece není třeba.Jak se říká-někdo má rád holky,jiný vdolky
Je tu řada receptů /jak ty zkušené dámy popisují/ a názvy velice neodpovídají.
Horší se vztahy, že by ta krize měla tak velké pole působnosti
-
Jarka O. 06.05.2009 | 13:01 | reagovat | závadný
Když jsem jednou viděla Babicu, jak do halušek cpal s tou paní eidam a smažená vejce a hrdě tomu říkal pravé slovenské halušky...Ať si každý vaří, z čeho mu chutná a kombinuje jak chce. Ale pokud jídlo má název segedínský guláš, očekávám vepřové a ne hovězí maso a kysané a ne čerstvé zelí,... Já chápu, oč Di- šlo: vadil jí hlavně ten tón, kterým se autor receptu prezentoval...arogance v jednání mezi lidmi bohužel přibývá. Každý si dnes otevře "hubu" na každého, padají zábrany a to není dobře. -
J.Tereza 06.05.2009 | 9:47 | reagovat | závadný
Nechcela som sa vyjadrovať k tomu problému, ale tiež mi to vadí, ak sa v originálnom recepte nahradzujú originál potraviny. Ako píše Františka, haruľa je haruľa, keď napíšem halušky, tak to nemôžu byť noky z múky, a poviem vám, že ma to vzhľadom k slovenskosti halušiek vytáča dosť. Ak poviem koložvárska kapusta, tiež viem, čo sai pod tým skrýva a rozhodne nebudem v tom hľadať slaninu. Tak aj to nešťastné tiramisu - má tam byť mascarpone. Iste, môžem si to upraviť podľa seba, ale potom to už nie je mascarpone a malo by sa to nazývať inak. Ak si idem kúpiť Renaulte, tiež nečakám, že mi ponúknu Škodu alebo Fiat. Sú proste jedlá, ktoré majú presnú receptúru a pod svojim názvom sú známe na celom svete. -
Frantiska 06.05.2009 | 9:14 | reagovat | závadný
Muj nazor na to cele je, klidne si delejte tiramsu z jogurtu, pomazankoveho masla ... jen tomu nerikejte tiramisu ... Kdyz si koupim vetrnik, tak ocekavam, ze to vetrnik bude. Kdyz si koupim nanuk Misa, tak ocekavam, ze bude tvarohovy a ne jogurtovy ... ikdyz nekomu jogurtova zmrzilina moc chutna. Pokud se neco jmenuje tvarohovy dort s malinama ... tak opet cekam tvaroh a maliny. Jsem pevene presvedcena, ze ikdyby se udelal s jogurtu ci zakysane smetany a jahod, tak se tvarohovy s malinama jmenovat nemuze. A Di ja studuji historii a nevim jestli je to muj mylny subjektivni dojem, ale jako historicka by jste mela chapat, ze pravost a autenticita nejsou zbytecne. A kdyz nekdo vymysli jiny recept, ktery mozna chutna podobne (me teda z pomazankoveho masla tiramisu proste neprijde jak z mascarpone) tak at si ho pojmenuje jinak, klidne po sobe
Proste si varte z ceho chcete, ale neuvadejte nazev, ktery patri k uplne jinemu pokrmu. Nevadi mi to jen u Tiramisu ... takhle po ranu me snad napada, jen Harula. To bych chtela videt jestli by vam to nevadilo u ceskeho jidla. Naprikla cesnecka bez cesneku, znojemska omacka bez okurek ....
a zadne pohrdani jsem z receptu necitila ... co je spatneho napsat, ze o pomazankovem maslu si piste pod recept z pomazankoveho masla? ze autor chtel, at je diskuze jen k jeho receptu a doufal, ze to treba nekdo vyzkousi. A kdyz to vyzkousi, tak napise reakci, jak mu chutna v teto verzi.
A mascarpone se uz dnes koupi skoro vsude, pokud je vyrobeno v Cechach neni drahe ... a cukrarske piskoty maji taky v kazdem i malem obchode. Dokonce i ve vesnici kde je odhadem, tak 600 obyvateli je maji.
-
Ladia 05.05.2009 | 9:14 | reagovat | závadný
{{{Di napsal: Který komentář? Jsou tu všechny DOŠLÉ komentáře do 4.5.2009 16:50 hod., a prostým CRTL+C a CTRL+V sem byly vloženy z pod receptu.}}} Byl tam ještě jeden, úplně poslední. Reagovala jsem v něm na příspěvek Jany Řezníčkové. No nic, já se ho pokusím zopakovat.}}} Aha, tak to patrně bylo v době, kdy jsem všechny komentáře zamítla. Odpoledne se podívám na e-maily a k výpisu těchto jej přidám. Omlouvám se
-
Ladia 04.05.2009 | 19:35 | reagovat | závadný
{{{Di napsal: Lado, tak mi vrtá hlavou, proč jsem zase já ta jediná, komu byl komentář smazán!!
Rozhodně v něm nebylo nic neslušného, ani jsem nikoho nenabádala, ať se na něco vykašle apod. Jen jsem si dovolila s někým souhlasit a s jiným zase ne. A jako vždy jsem se podepsala!}}}
Který komentář? Jsou tu všechny DOŠLÉ komentáře do 4.5.2009 16:50 hod., a prostým CRTL+C a CTRL+V sem byly vloženy z pod receptu.
-
Di 04.05.2009 | 18:59 | reagovat | závadný
Lado, tak mi vrtá hlavou, proč jsem zase já ta jediná, komu byl komentář smazán!!
Rozhodně v něm nebylo nic neslušného, ani jsem nikoho nenabádala, ať se na něco vykašle apod. Jen jsem si dovolila s někým souhlasit a s jiným zase ne. A jako vždy jsem se podepsala!
-
Ladia 04.05.2009 | 16:59 | reagovat | závadný
Di - 4.5.2009 Paní Jano, Vy jste napsala přesně to, co ve mě evokuje tón tohoto receptu. Pohrdání nad námi všemi, co vaříme z něčeho jiného, než je italské mascarpone nebo piškoty od Bozziho nebo Gucciho, či jak se ten výrobce jmenuje. Ono nejde jen o peníze, ale kde na malém městě nebo na venkově seženete tyhle "pravé" suroviny. A proč je vůbec shánět, když nám to z těch levých chutná stejně dobře nebo možná dokonce lépe. Ad paní Mirka: Nejde o autentická jména, ale o to, že se k tomu, co si myslím taky přihlásím, a to na rozdíl od některých zdejších přispěvatelů vždy značkou Di a ne pokaždé najakou jinou. Howgh! Jana Řezníčková 4.5.2009 Nevím, kde je v komentářích pí. Rožníčková, nenašla jsem ji....Je mi jedno,jak se kdo podepíše, hlavně, že je možné jej nějak oslovit, je to slušnější, než psát - anonyme.... omlouvám se, už je to poslední poznámka. Lada Kovářová 4.5.2009 Máte-li potřebu pokračovat v této debatě, která se absolutně netýká daného receptu, pokračujte na forum.recepty.cz nebo využijte e-mailové komunikace. Mirka Nováková 4.5.2009 Ach ach, paní Rožníčková, fakt si myslíte, že všechna zde připojená jména jsou autentická??? A že Vám nevadí bojovnice Di... marie nezlakova 4.5.2009 Nejvíce mě na tomto receptu zaujala poznámka autora:prosím nepište... .Je vidět,že již mnozí očekávají reakce zde přítomných!Ráda bych si přečetla spíše komentáře o tom,jak vám chutnalo-nechutnalo,a podle ohlasu třeba vyzkoušela také.Nevím jak vám,ale v tomto případě mě chuť spíš opouští.Hezký den! viz.DISKUZE Zdena z JM 4.5.2009 Je fakt, že některým zde přítomným dámám se člověk opravdu nezavděčí. Když napíšete recept na "Pravé italské Tiramisu", "Pravé řecké tzatziky" apod., hned se ozývají hlasy, že to není to "pravé", že do pravého se dává to a ne ono. Když někdo napíše recept s těmi "pravými" surovinami, tak se vám to taky nelíbí a zase máte připomínky. Zkrátka a dobře někomu se prostě nezavděčíte, ať děláte, co děláte. Blanka Vr. 4.5.2009 Děkuji autorovi za recept, na komentáře od Di a Jany se vykašlete, já je považuji za naprosto zbytečné. Jana Řezníčková 4.5.2009 Autor, který si za svým receptem stojí a nebojí se jej zveřejnit, se podepíše, ne? V tomto případě se tak nestalo. Můj názor je ten, že se mi vůbec nelíbí styl, jakým je recept napsán, celkem dost z něho vyzařuje opovržení nad většinou nás, co klidně použijeme dostupnější a levnější suroviny, které nemusí být vždycky špatné. Zodpovědně prohlašuji,že jsem vyzkoušela i tiramisu z marscarpone, ale vůbec jsem se v rodině nikomu nezavděčila.... to neznamená, že jsem šetřílek, za dobré jídlo se u nás utratí hodně peněz, ale vždycky vařím a peču tak, aby to všem chutnalo. Mám za to, že existuje více druhů "kvalitní překapávané kávy", nebo jiných cukrářských piškotů a ne pouze zn. Francesca Bozzi (přiznám se, že ani nevím, co to je za produkt). Ještě na závěr - do receptu se přece nepíše co kdo má či nemá psát v komenátřích....to je snad věcí uživatelů, ne??? Di - 4.5.2009 Paní Simono, dříve než na nějaký příspěvek budete reagovat, tak si ho prosím dobře přečtěte. Já nikoho nenabádám, aby dělal tiramisu z jogurtu, jenom se ohrazuji proti tvrzení, že jogurt ad. jsou nekvalitní suroviny pro výrobu čehokoliv. A především proti tomu, aby mi někdo říkal, co smím a nesmím psát. I z historie víme, že někým tolik opovrhované náhražky někdy předčily původní surovinu, momentálně nedostupnou, a staly se oblíběnější než originál. Pokud by tomu tak nebylo, byl by v tomto receptu uveden cukr třtinový nikoliv řepný. Amy - 4.5.2009 Prosím odpůrce autenticity ve vaření o přitlumení militantnosti. Nemá cenu tuhle polívku pořád ohřívat. Prostě někdo je příznivec a někdo odpůrce autentických surovin a jiné to asi nebude. A vyvolávání zbytečných konfrontací na tom též nic nezmění. Co se týče receptu, ten také zcela autentický není. Člověk by se asi měl hodně důkladně informovat, než něco napíše. To mi připomíná i pozoruhodný recept na "Sicilskou velikonoční buchtu", který se zde nedávno objevil. Lidé zkomolí doslova cokoli. Je to škoda. Ztrácí se tak bohatství různorodosti, které je tolik třeba. Ne, že by výsledek nebyl chutný, ale není to to, co název slibuje. Přesvědčování, ale nemá smysl, protože tyto postoje vycházejí z hlubších vrstev psychiky, ať už se týkají vaření, nebo daleko důležitějších aspektů života. Tak se nehádejme. Simona Rubešová 3.5.2009 Vážená Di, to je asi přesně ono, co měla autorka na mysli: nikdo vám nebere piškoty, jogurty a tvarohy. Tento recept si ovšem žádá něco jiného, chcete-li, zkuste to, ne-li, nechte být. Mascarpone se svými 70% (a někdy i více) tuku těžko nahradit jogurtem, byť sebelepším. Piškoty na tiramisu mají velmi speciální složení, kterému se naše dětské piškoty podobají, ale přece jenom je to trochu něco jiného. Pokud se tento recept Kovárovům nelíbí, nechť ho i s Vaším ctěným komentářem odstraní. Bohužel se asi najde i dost těch, které si zaplácají žaludky umělohmotným pomazánkovým čímsi a možná narazí i na nějaké supermaskarpone původem z nějaké podivuhodně levné produkce pro hypermarkety. Di - 3.5.2009 Já si nemyslím, že by dětské piškoty, tvaroh nebo jogurt měly být nekvalitní suroviny, záleží na druhu. Ostatně do něčeho se hodí dětské piškoty, do něčeho cukrářské a na tiramisu zase nějaké jiné. Stejně tak nemuší být kvalitní každé maskarpone, to už jsem si vyzkoušela. A ještě poznámka prosím: až budeme mít své vlastní stránky, tak si diktujte, co kdo má kam psát. Tady to řídí Kovářovi!