Jak - podle jakých kritérií - hodnotíte recepty?

Příspěvky mohou přidávat pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Pravidla diskuze

• 1. Nepište vulgární příspěvky
  • 2. Nespamujte
  • 3. Nelinkujte na jiné servery
  • 4. Nenabízejte věci k prodeji
všechna pravidla
  1. MartikK   15.03.2011 | 15:02 | reagovat | závadný
    Co se týká hodnocení (známkování) receptů tak se plně ztotožňuji s názorem Frantisky (12.9.2009), tzn. skoro vždy dávám za 1; a pokud nám to zas tolik nechutná (jak praví klasik "... ostatně já sním všechno ...") tak dávám za 2. Horší známku jsem snad ještě nedala. Co se týká komentářů k receptům, tak je pravda, že mě při výběru nového receptu k vyzkoušení ovlivňují více než samotná známka receptu. Moc nechápu, co by se mělo psát k přímo do komentářů u receptu a co do diskuse k receptu. Jsou zde nějaká pravidla??? Navíc pokud se nepletu diskuse k receptu není přímo s receptem spojená a je nutno ji otevírat v rámci diskusí. Pak nemusí být moc jednoznačné, ke kterému receptu se diskuse vede, pokud ten, kdo diskusi otevírá nenazve diskusi zcela přesně dle receptu (zvláště, když jsou tady recepty které se v názvu liší pouze pořadovým číslem). Bylo by možná dobré, jak už také někdo zmiňoval, mít přímý link z receptu do diskuse k receptu - i pro otevření nové diskuse.
  2. Sofiee   02.12.2010 | 19:49 | reagovat | závadný
    Dobrý den. Tak recepty hodnotím rozhodně až po vyzkoušení. Snažím se jich přesně držet, protože ještě neumím natolik improvizovat. Samozřejmě se mi občas stalo, že jsem nenašla úplný nebo přesný postup. Potom jsem jídlo nevařila. Většinou je to ale dobře popsáno. Nejsem hnidopich, ale bohužel vše potřebuji opravdu dopodrobna. :-)

3. roman hanousek   01.12.2010 | 12:27 | reagovat | závadný
    Dobrý den,recepty hodnotímzásadně po vyzkoušení , a to podle chuti .Vařím jen recepty u kterých je uvedené množství surovin . Když je postup receptu napsán tak,že ho nechápu , nevařím to....Takže já vždy po vyzkoušení a podle chuti....

4. Ivana Samcová   01.12.2010 | 14:29 | reagovat | závadný
    Já hodnotím recept také až po vyzkoušení, jak mně nebo všem doma chutná. Chuť je pro mne to hlavní. Nemusí být uvedeno podrobně množství surovin (tam, kde to není nutné). Pokud by se mi to tak úplně nepodařilo a měla jsem pocit, že chyba bude na mé straně, buď zkusím znovu nebo nehodnotím, abych recept nepoškodila. Recepty si vybírám, podle toho, jak se mi zdají po přečtení. To, jestli je recept třeba hodně dobře oznámkovaný, je pro mne podružné. Už jsem kolikrát narazila na skvělé recepty, které neměly žádné příspěvky ani hodnocení. Ivana

5. mnezlakova   04.10.2009 | 18:44 | reagovat | závadný
    :-S Nó,to jsou zase poklady :-X Shelli Shelli jsem Buchta zřejmě se někdo nudil Tak si počkáme do pondělka ;-)

6. Lucie Trpkošová   29.09.2009 | 15:11 | reagovat | závadný
    Dobrý den paní Jarko, myslím, že když u receptu poděkujete, nebo jen slušně odpovíte, tak to tak závažné porušení pravidel není. Proto jsme nikdy k mazání takových příspěvků nepřistupovali. A ani nemáme žádné odezvy od ostatních čtenářů, že by jim komentáře tohto typu vadily. V případě, o němž byla řeč, šlo opravdu o náš extrémní zásah. Jinak necháváme čtenářům na webu volný prostor. Autorka oněch receptů byla hodně vyvedená z míry odezvou čtenářek, protože, co mi popisovala, nechodily jí zrovna slušné emaily. Proto jsem jí doporučila, aby pro příště zadávala recepty podle pravidel zadaných na webu. Takže uvidíme, jak to celé dopadne. Přeji Vám pěkný den. S pozdravem Lucie Trpkošová

7. Jarka O.   29.09.2009 | 14:44 | reagovat | závadný
    {{{Lucie Trpkošová napsal: {{{Ladia napsal: {{{Lucie Trpkošová napsal: {{{Zdena z JM napsal: Ano, beru to, že jsou dána pravidla, která by měl každý respektovat a pokud někdo tato pravidla poruší, tak je jeho příspěvek smazán. Nechápu však to, proč u receptu "krémová polévka s hráškem" byly smazány všechny příspěvky a ne jen ty, které tato pravidla porušovala.}}} Dobrý den, bohužel nejde jednoduše smazat jen část komentáře, který porušuje pravidla. Proto jsme přistoupili k tomu, že by smazán celý komentář. Za to se omlouvám, ale neměli jsme jinou možnost. Aby se neopakovala situace jako u některých receptů paní Terezy Lapkové, můžeme do pravidel nastavit, že musí být povinně uvedeno množství. Předejdeme tím kometářům na toto téma, popř. mazání těch, co poté mohou porušit pravidla. Co Vy na to? S pozdravem Lucie Trpkošová}}} Ale v tom receptu množství uvedeno bylo a je, akorát je holý nesmysl vařit 450 g v 1,5 litru vody a ještě z toho udělat polévku, na to upozorňovalo hned několik komentářů. Vznikne z toho škrobová kaše, ale nikdy polévka... 450 g těstovin je zhruba porce pro 4 lidi na přílohu (a na 100 g těstovin připadne 1 l vody)}}} U dalších receptů této autorky množství uvedeno nebylo, a proto vznikla ona ostrá diskuse. Autorka receptu to množství vody a těstovin v komentáři vysvětlovala. Problém byl v tom, že u receptu pak už skoro nikdo nerozebíral ingredience, ale spíše atakoval autorku, popř. další uživatelky. Proto jsme přistoupili ke krajnímu řešení - smazání všech komentářů. Což jsme u receptu vysvětlili. Toto řešení najdete i u jiných serverů. Pokud množství mazaných příspěvků překročí určitou míru, tak se přistoupí ke smazání všech a uzavření celého fóra.}}} No, autorka sice množství vysvětlila, ale sdělila to natolik jízlivě, že to nadzvedlo nejen mne. Nicméně mám dotaz na svou osobu: když někdo pochválí (nebo vytkne nedostatky) u mého receptu a já mu odpovím - třeba poděkuju, protože jsem zvyklá děkovat, porušuju tím pravidla vkládání komentářů? Asi ano, ale takhle mi to připadá lidštější a zdvořilé ;-)

8. Lucie Trpkošová   29.09.2009 | 10:13 | reagovat | závadný
    {{{Ladia napsal: {{{Lucie Trpkošová napsal: {{{Zdena z JM napsal: Ano, beru to, že jsou dána pravidla, která by měl každý respektovat a pokud někdo tato pravidla poruší, tak je jeho příspěvek smazán. Nechápu však to, proč u receptu "krémová polévka s hráškem" byly smazány všechny příspěvky a ne jen ty, které tato pravidla porušovala.}}} Dobrý den, bohužel nejde jednoduše smazat jen část komentáře, který porušuje pravidla. Proto jsme přistoupili k tomu, že by smazán celý komentář. Za to se omlouvám, ale neměli jsme jinou možnost. Aby se neopakovala situace jako u některých receptů paní Terezy Lapkové, můžeme do pravidel nastavit, že musí být povinně uvedeno množství. Předejdeme tím kometářům na toto téma, popř. mazání těch, co poté mohou porušit pravidla. Co Vy na to? S pozdravem Lucie Trpkošová}}} Ale v tom receptu množství uvedeno bylo a je, akorát je holý nesmysl vařit 450 g v 1,5 litru vody a ještě z toho udělat polévku, na to upozorňovalo hned několik komentářů. Vznikne z toho škrobová kaše, ale nikdy polévka... 450 g těstovin je zhruba porce pro 4 lidi na přílohu (a na 100 g těstovin připadne 1 l vody)}}} U dalších receptů této autorky množství uvedeno nebylo, a proto vznikla ona ostrá diskuse. Autorka receptu to množství vody a těstovin v komentáři vysvětlovala. Problém byl v tom, že u receptu pak už skoro nikdo nerozebíral ingredience, ale spíše atakoval autorku, popř. další uživatelky. Proto jsme přistoupili ke krajnímu řešení - smazání všech komentářů. Což jsme u receptu vysvětlili. Toto řešení najdete i u jiných serverů. Pokud množství mazaných příspěvků překročí určitou míru, tak se přistoupí ke smazání všech a uzavření celého fóra.

9. Ladia   29.09.2009 | 10:07 | reagovat | závadný
    {{{Lucie Trpkošová napsal: {{{Zdena z JM napsal: Ano, beru to, že jsou dána pravidla, která by měl každý respektovat a pokud někdo tato pravidla poruší, tak je jeho příspěvek smazán. Nechápu však to, proč u receptu "krémová polévka s hráškem" byly smazány všechny příspěvky a ne jen ty, které tato pravidla porušovala.}}} Dobrý den, bohužel nejde jednoduše smazat jen část komentáře, který porušuje pravidla. Proto jsme přistoupili k tomu, že by smazán celý komentář. Za to se omlouvám, ale neměli jsme jinou možnost. Aby se neopakovala situace jako u některých receptů paní Terezy Lapkové, můžeme do pravidel nastavit, že musí být povinně uvedeno množství. Předejdeme tím kometářům na toto téma, popř. mazání těch, co poté mohou porušit pravidla. Co Vy na to? S pozdravem Lucie Trpkošová}}} Ale v tom receptu množství uvedeno bylo a je, akorát je holý nesmysl vařit 450 g v 1,5 litru vody a ještě z toho udělat polévku, na to upozorňovalo hned několik komentářů. Vznikne z toho škrobová kaše, ale nikdy polévka... 450 g těstovin je zhruba porce pro 4 lidi na přílohu (a na 100 g těstovin připadne 1 l vody)

10. Lucie Trpkošová   29.09.2009 | 9:57 | reagovat | závadný
    {{{Zdena z JM napsal: Ano, beru to, že jsou dána pravidla, která by měl každý respektovat a pokud někdo tato pravidla poruší, tak je jeho příspěvek smazán. Nechápu však to, proč u receptu "krémová polévka s hráškem" byly smazány všechny příspěvky a ne jen ty, které tato pravidla porušovala.}}} Dobrý den, bohužel nejde jednoduše smazat jen část komentáře, který porušuje pravidla. Proto jsme přistoupili k tomu, že by smazán celý komentář. Za to se omlouvám, ale neměli jsme jinou možnost. Aby se neopakovala situace jako u některých receptů paní Terezy Lapkové, můžeme do pravidel nastavit, že musí být povinně uvedeno množství. Předejdeme tím kometářům na toto téma, popř. mazání těch, co poté mohou porušit pravidla. Co Vy na to? S pozdravem Lucie Trpkošová

11. Zdena z JM   29.09.2009 | 9:51 | reagovat | závadný
    Ano, beru to, že jsou dána pravidla, která by měl každý respektovat a pokud někdo tato pravidla poruší, tak je jeho příspěvek smazán. Nechápu však to, proč u receptu "krémová polévka s hráškem" byly smazány všechny příspěvky a ne jen ty, které tato pravidla porušovala.

12. Lucie Trpkošová   29.09.2009 | 9:28 | reagovat | závadný
    Dobrý den Amy, na tomto webu jsou nastavena pravidla na zadávání komentářů. Pokud je někdo poruší, tak je příspěvek smazán. Toť vše. Tato pravidla vychází z ohlasů čtenářů. Pokud nesdílíte jejich názor, pak to vyjádřete ve fóru, kde je k tomu určen prostor. S pozdravem Lucie Trpkošová

13. recepty73   28.09.2009 | 10:11 | reagovat | závadný
    {{{iNDYCZ napsal: {{{recepty73 napsal: :-S :-)) :-S ...no hoooolkyyyy! :-)) :-)) :-)) Ale já mám teď také dilema.Zda zadat nový recept,nebo ho nechat jen pod stávajícím receptam jako komentář Švestková nutela-jablečná nutela.Bejkáren ;-) v komentářích je tu dost,tak nevím,nevím.Asi se na to vyprdnu,velebnosti ;-) .Jiří}}} Pokud to neni jen obmena v podobe pridani jine ingredience, tak urcite novy recept s patricne vystiznym nazvem. 8-)}}} Zdeňku,je to prakticky totožný recept se švestkovou nutelou,ale hlavní ingredience je změněná-a to švestky.Už jsem to psal do komentáře,protože jsme o tom již debatili.Když,tak tam mrkni-třeba by to takhle stačilo Jiří

14. iNDYCZ   27.09.2009 | 20:18 | reagovat | závadný
    {{{recepty73 napsal: :-S :-)) :-S ...no hoooolkyyyy! :-)) :-)) :-)) Ale já mám teď také dilema.Zda zadat nový recept,nebo ho nechat jen pod stávajícím receptam jako komentář Švestková nutela-jablečná nutela.Bejkáren ;-) v komentářích je tu dost,tak nevím,nevím.Asi se na to vyprdnu,velebnosti ;-) .Jiří}}} Pokud to neni jen obmena v podobe pridani jine ingredience, tak urcite novy recept s patricne vystiznym nazvem. 8-)

15. recepty73   27.09.2009 | 19:59 | reagovat | závadný
    :-S :-)) :-S ...no hoooolkyyyy! :-)) :-)) :-)) Ale já mám teď také dilema.Zda zadat nový recept,nebo ho nechat jen pod stávajícím receptam jako komentář Švestková nutela-jablečná nutela.Bejkáren ;-) v komentářích je tu dost,tak nevím,nevím.Asi se na to vyprdnu,velebnosti ;-) .Jiří

16. Simča S.   26.09.2009 | 17:52 | reagovat | závadný
    Stafi, k tomu, co jsi napsala nemám co dodat - jen, že bych se pod to ráda podepsala.... Simča

17. stafl   26.09.2009 | 16:45 | reagovat | závadný
    Amy, vy z toho začínáte dělat politicko-populistické téma. Sice se snažíte vyjádřit svůj názor na téma, co se týče krtiky receptů, ale jakmile někdo vyjádří svůj názor, který ale není podporou vašeho názoru, tak už tento názor nepřijmete, protože je jiný než Váš. Vy nechcete a odmítáte diskuzi, která nádšeně nesouhlasí s vaším názorem, pak nevím, k čemu by jakákoli jiná diskuze byla. Mohu slušně někomu něco vytknout, nemusím souhlasit s receptem, ale musím vědět proč. Navíc jakékoli impertinence, rádoby vtipné myšlenky o lulkovém kouři a nějaké ostré názvy jako vyhazovači atd, to asi nebude ten pravý ořechový přístup k tématu, který by řekl něco nového. A tvrdit o někom, že je neschopný kuchař podle toho, jak se vyjádřil v komentáři nebo jak napsal nešťastným způsobem recept - no to jste tedy génius. Umíte vidět na dálku, jak ten člověk ve svých hrncích kutí. Ideologické mazání komentářů . :-)) :-)) .. no pobavila jste mě . :-D :-D ..ale marxismus-leninismus už mám naštěstí za sebou, :-! vím, co obnášel a nemám pocit, že bych našla nějakou související ideologii v tom, že byl vymazán nevkusný a arogantní příspěvek. Je to o vstřícném a slušném jednání a chování. Pokud ovšem chci považovat za ideologii slušnost, tak ji nebudu znevažovat. ;-) ;-) A dodržování pravidel u psaní receptů a vyjadřování se k nim, jakož i dohled jakéhokoli správce webu se za ideologickou cenzuru považovat skutečně nedá, protože pravidla musí existovat. Existují v každé společnosti, klubu, kroužku - všude jsou stanovena pravidla, při jejichž překročení je také jasně stanoveno - jak se bude postupovat, Jinak by to byl blázinec bez hranic a ne internet bez hranic Takové stránky a neřízenou diskuzi jsem viděla a víckrát nemusím, protože tam si blekotá každý co cpo svém a je to jen o klapání klávesnice....

18. Apina Hrbek   26.09.2009 | 13:33 | reagovat | závadný
    Nikdo vas od nikud nevyhazuje. Vy vsak okolo sebe mlatite, hubujete a napadate lidi. Rekla jsem pouze, a podotykam, ze jsem to rekla slusne, ze kdyz se vam zde nelibi mate moznost jit jinam.

19. Amy   26.09.2009 | 12:46 | reagovat | závadný
    Miluji dobrovolné vyhazovače, jsou ozdobou každé přesvědčené skupiny.

20. Apina Hrbek   26.09.2009 | 12:21 | reagovat | závadný
    {{{Amy napsal: Vážený pane Kováři, kdyby mě zdejší praxe nenadzvedla, nebyla bych reagovala nadzvednutě. S určitou dávkou kritiky a ironie ostatně musí každá moc počítat, ne? Pokud se někoho osobně dotknou, měli by pravomocní zaměstnanci předvídat, že nebude rád a nebude ani spolupracovat na přikyvování. Váš návrh na snadný přístup k fóru je určitě podnětný, ale i tak mi dvojí komentáře připadají nadbytečné. Pořád ale lepší, než toto fórum, které nikdo, nečte. Pěkný den!}}} Amy, tri prispevky jste sem napsala a ve vsech jste pekne uletela. Ve svem poslednim pisete, ze toto forum nikdo necte! Kdyz se podivate na statistiku uvidite kolikrat toto tema bylo zhlednute. Jestlize jste zde tak nespokojena nic vam nebrani v tom, abyste si vyhledala jinou website o vareni, ktera vam bude lepe vyhovovat. Treba existuje nejaka, kde to delaji presne tak jak to vam vyhovuje. Zdravim

21. Amy   26.09.2009 | 8:15 | reagovat | závadný
    Vážený pane Kováři, kdyby mě zdejší praxe nenadzvedla, nebyla bych reagovala nadzvednutě. S určitou dávkou kritiky a ironie ostatně musí každá moc počítat, ne? Pokud se někoho osobně dotknou, měli by pravomocní zaměstnanci předvídat, že nebude rád a nebude ani spolupracovat na přikyvování. Váš návrh na snadný přístup k fóru je určitě podnětný, ale i tak mi dvojí komentáře připadají nadbytečné. Pořád ale lepší, než toto fórum, které nikdo, nečte. Pěkný den!

22. iNDYCZ   26.09.2009 | 7:34 | reagovat | závadný
    {{{Lucie Trpkošová napsal: {{{Amy napsal: Známkami hodnotím jenom recepty, které vyzkouším a těm dávám většinou jedničky, ačkoli známkování považuji za zavádějící, ale budiž, ráda udělám radost. Dokáží mě ale docela vytočit naprosto nesmyslné parodie na recepty, kterých je tady občas víc, než dost. Poznám již ze surovin, případně postupu, že se jedná o nesmysl nebo, že dotyčný nezná nejzákladnější kuchařské postupy a ovšem považuji za své právo to konstatovat. Dotýká se mě, že se najdou uživatelé, kteří se kritizovaného nesebekritického jedince rovněž nekriticky zastávají, ale musím se s nimi smířit. Kňourání je tady velice populární ačkoli je vskutku k pláči, ale budiž, i to je součástí diskuze. Kritické ohlasy zde však vadí, proč? Pokud je povolena diskuze, měly by být povoleny všechny zdvořile vyjádřené názory. Píší sem lidé, kteří neumějí vařit, oni to samozřejmě netuší. Vadí mi, že je zakázáno to pod receptem říci. Cenzoři webu místo, aby se starali o úroveň obsahu a mazali třeba duplicitní nebo nesmyslné recepty (například po diskuzi), mažou příspěvky lidí, kteří nezapadají do množiny nekritických konzumentů čehokoli a lidí kterým vadí snižování úrovně webu a jsou schopni to formulovat. Diletantismus a nekritičnost by neměly mít ve správě webu místo ani zastání.}}} Dobrý den, hodnocení receptu je podle mého souhrn více faktorů. Za mě je nejdůležitější chuť. Takže vždy hodnotím podle ní. K tomu mazání příspěvků v komentářích bych ráda řekla toto: Komentáře k receptu jsou tam podle mého proto, aby se dal recept doplňovat či poupravovat podle doporučení čtenářů. Takže pokud se pod receptem rozjede diskuse o tom, že je autor neschopný, protože to prý špatně popsal, tak mi promiňte, ale tohle tam nepatří. Hlavně i proto, že to nezajímá další uživatele. Jde o názor toho daného čtenáře. Hezky to popsala paní Kovářová v diskusi na to otevřené: http://forum.recepty.cz/viewtopic.php?t=164 Mám s vařením 10letou zkušenost a vím, že se mi taky vždycky všechno nepovede. Ale proto přeci nebudu kritizovat autora receptu, protože to podle mě špatně napsal. Možná, že je třeba chyba u mě. Pokud zjistím, že ne, tak do komentáře napíšu, jak to dělám a proč. Nebudu se však pouštět do invektiv. A hlavně ve chvíli, kdy jsem recept vůbec nevyzkoušela. Co se duplicitních receptů týká, tak se editorka vždy snaží recept najít, jestli již náhodou není v databázi. Stejně tak kontroluje všechny komentáře, takže pokud někdo na duplicitu upozorní, tak je to pro ni jednodušší, protože už ví, kde má případný stejný recept hledat. Vím, že je to velký problém, ale v současném redakčním systému se to nijak jinak dělat nedá. S pozdravem Lucie Trpkošová}}} ad komentare vs diskuze: ja uz jsem davno uvazoval o tom, ze bych recepty s diskuzi vice propojil a myslim, ze by to hodne pomohlo. Proste u receptu (nekde nad komentari) udelat link do casti diskuzniho fora http://forum.recepty.cz/viewforum.php?f=37 (Diskuze k receptům) a kazdy uzivatel by mel moznost k danemu receptu primo diskutovat. Pak by mozna nedochazelo k tak castemu porusovani pravidel vkladani komentaru. Komentare presne maji slouzit pouze a jen k uprave receptury, k nicemu jinemu. Komentare jsou take soucasti tisku receptu (uzivatel ma sice moznost pred tiskem zvolit, zda tisknout nebo ne a take komentare v tisku upravit, ale pokazde to jiste delat nebude) 8-) Nechapu, proc se nektery uzivatel rozciluje, ze mu byl zamitnut nebo odstranen jeho komentar, kdyz nedodrzel pravidla. :-! Samozrejme naopak, pokud uzivatel upozorni na duplicitu u receptu, spatny nazev apod., tak to rozhodne pomaha spravci. Jeste bych zvazil variantu, kdy by u receptu byl odkaz na formular napiste, upraveny tak, ze by do predmetu dopsal nazev receptu. Uzivatel by tak u receptu mel primo moznost napsat vzkaz spravci, aniz by tim musel obtezovat ostatni uzivatele v komentarich apod.

23. iNDYCZ   26.09.2009 | 7:27 | reagovat | závadný
    {{{Amy napsal: Vážená paní Trpkošová, to je už k znudění ohraná písnička, že nelze kritizovat něco, co jsem nevyzkoušela. Nemusím skákat z okna, abych mohla takovou praxi odchodů z místnosti platně zpochybnit, ani nemusím zkoušet, zda vypouštěním lulkového kouře do umyvadla s vodou nevznikne zlato a přesto mohu platně tvrdit, že jsou takové postupy k ničemu. To samé platí o nesmyslných receptech a Vaše, promiňte, nemastné neslané obhajoby na tom nemohou nic změnit. A že názor jednotlivce nikoho nezajímá? Jak to víte? Autoři receptů jsou skutečně mnohdy zcela neschopní - kuchaři! To mohou mít třeba doktorát z kvantové fyziky, ale když neumí vařit, je třeba se tu o tom zmínit. Vnímám, že Vy razíte jiné názory. Aby se náhodou někdo necítil špatně, když se dozví, že je zcela mimo mísu, mají tady být na sebe všichni hodní, zkoušet vyrábět nesmysly a hlavně nehodnotit. A to má mít nějaký smysl? V kontextu hodnot, které prosazujete opravdu pobaví jak je sami popíráte každým Vaším cenzorským zásahem, kdy se hodnocení naopak nevyhýbáte ani omylem a to, co se Vám nelíbí, to prostě smažete. Všimněte si, že co se nelíbí mně, pouze kritizuji - Vy mažete. Chápete? Trvám na tom, že Vaše zásahy do komentářů jsou neprofesionální, neetické a ideologické. Terapeutická skupina pomocné školy, jak jsem prostředí, které vytváříte popsala, to je image, který tomuto webu Vaše ideologie dává. Jak Vy doma vaříte a zdali se Vám to daří či ne, nemá s tímto problémem nic společného.}}} Amy: neslo by to napsat mene impertinentne? Nevim proc je vzdy moderovani neceho okamzite povazovano za cenzuru. :-!

24. Amy   25.09.2009 | 21:11 | reagovat | závadný
    Vážená paní Trpkošová, to je už k znudění ohraná písnička, že nelze kritizovat něco, co jsem nevyzkoušela. Nemusím skákat z okna, abych mohla takovou praxi odchodů z místnosti platně zpochybnit, ani nemusím zkoušet, zda vypouštěním lulkového kouře do umyvadla s vodou nevznikne zlato a přesto mohu platně tvrdit, že jsou takové postupy k ničemu. To samé platí o nesmyslných receptech a Vaše, promiňte, nemastné neslané obhajoby na tom nemohou nic změnit. A že názor jednotlivce nikoho nezajímá? Jak to víte? Autoři receptů jsou skutečně mnohdy zcela neschopní - kuchaři! To mohou mít třeba doktorát z kvantové fyziky, ale když neumí vařit, je třeba se tu o tom zmínit. Vnímám, že Vy razíte jiné názory. Aby se náhodou někdo necítil špatně, když se dozví, že je zcela mimo mísu, mají tady být na sebe všichni hodní, zkoušet vyrábět nesmysly a hlavně nehodnotit. A to má mít nějaký smysl? V kontextu hodnot, které prosazujete opravdu pobaví jak je sami popíráte každým Vaším cenzorským zásahem, kdy se hodnocení naopak nevyhýbáte ani omylem a to, co se Vám nelíbí, to prostě smažete. Všimněte si, že co se nelíbí mně, pouze kritizuji - Vy mažete. Chápete? Trvám na tom, že Vaše zásahy do komentářů jsou neprofesionální, neetické a ideologické. Terapeutická skupina pomocné školy, jak jsem prostředí, které vytváříte popsala, to je image, který tomuto webu Vaše ideologie dává. Jak Vy doma vaříte a zdali se Vám to daří či ne, nemá s tímto problémem nic společného.

25. Lucie Trpkošová   25.09.2009 | 10:25 | reagovat | závadný
    {{{Amy napsal: Známkami hodnotím jenom recepty, které vyzkouším a těm dávám většinou jedničky, ačkoli známkování považuji za zavádějící, ale budiž, ráda udělám radost. Dokáží mě ale docela vytočit naprosto nesmyslné parodie na recepty, kterých je tady občas víc, než dost. Poznám již ze surovin, případně postupu, že se jedná o nesmysl nebo, že dotyčný nezná nejzákladnější kuchařské postupy a ovšem považuji za své právo to konstatovat. Dotýká se mě, že se najdou uživatelé, kteří se kritizovaného nesebekritického jedince rovněž nekriticky zastávají, ale musím se s nimi smířit. Kňourání je tady velice populární ačkoli je vskutku k pláči, ale budiž, i to je součástí diskuze. Kritické ohlasy zde však vadí, proč? Pokud je povolena diskuze, měly by být povoleny všechny zdvořile vyjádřené názory. Píší sem lidé, kteří neumějí vařit, oni to samozřejmě netuší. Vadí mi, že je zakázáno to pod receptem říci. Cenzoři webu místo, aby se starali o úroveň obsahu a mazali třeba duplicitní nebo nesmyslné recepty (například po diskuzi), mažou příspěvky lidí, kteří nezapadají do množiny nekritických konzumentů čehokoli a lidí kterým vadí snižování úrovně webu a jsou schopni to formulovat. Diletantismus a nekritičnost by neměly mít ve správě webu místo ani zastání.}}} Dobrý den, hodnocení receptu je podle mého souhrn více faktorů. Za mě je nejdůležitější chuť. Takže vždy hodnotím podle ní. K tomu mazání příspěvků v komentářích bych ráda řekla toto: Komentáře k receptu jsou tam podle mého proto, aby se dal recept doplňovat či poupravovat podle doporučení čtenářů. Takže pokud se pod receptem rozjede diskuse o tom, že je autor neschopný, protože to prý špatně popsal, tak mi promiňte, ale tohle tam nepatří. Hlavně i proto, že to nezajímá další uživatele. Jde o názor toho daného čtenáře. Hezky to popsala paní Kovářová v diskusi na to otevřené: http://forum.recepty.cz/viewtopic.php?t=164 Mám s vařením 10letou zkušenost a vím, že se mi taky vždycky všechno nepovede. Ale proto přeci nebudu kritizovat autora receptu, protože to podle mě špatně napsal. Možná, že je třeba chyba u mě. Pokud zjistím, že ne, tak do komentáře napíšu, jak to dělám a proč. Nebudu se však pouštět do invektiv. A hlavně ve chvíli, kdy jsem recept vůbec nevyzkoušela. Co se duplicitních receptů týká, tak se editorka vždy snaží recept najít, jestli již náhodou není v databázi. Stejně tak kontroluje všechny komentáře, takže pokud někdo na duplicitu upozorní, tak je to pro ni jednodušší, protože už ví, kde má případný stejný recept hledat. Vím, že je to velký problém, ale v současném redakčním systému se to nijak jinak dělat nedá. S pozdravem Lucie Trpkošová

26. Amy   24.09.2009 | 22:10 | reagovat | závadný
    Známkami hodnotím jenom recepty, které vyzkouším a těm dávám většinou jedničky, ačkoli známkování považuji za zavádějící, ale budiž, ráda udělám radost. Dokáží mě ale docela vytočit naprosto nesmyslné parodie na recepty, kterých je tady občas víc, než dost. Poznám již ze surovin, případně postupu, že se jedná o nesmysl nebo, že dotyčný nezná nejzákladnější kuchařské postupy a ovšem považuji za své právo to konstatovat. Dotýká se mě, že se najdou uživatelé, kteří se kritizovaného nesebekritického jedince rovněž nekriticky zastávají, ale musím se s nimi smířit. Kňourání je tady velice populární ačkoli je vskutku k pláči, ale budiž, i to je součástí diskuze. Kritické ohlasy zde však vadí, proč? Pokud je povolena diskuze, měly by být povoleny všechny zdvořile vyjádřené názory. Píší sem lidé, kteří neumějí vařit, oni to samozřejmě netuší. Vadí mi, že je zakázáno to pod receptem říci. Cenzoři webu místo, aby se starali o úroveň obsahu a mazali třeba duplicitní nebo nesmyslné recepty (například po diskuzi), mažou příspěvky lidí, kteří nezapadají do množiny nekritických konzumentů čehokoli a lidí kterým vadí snižování úrovně webu a jsou schopni to formulovat. Diletantismus a nekritičnost by neměly mít ve správě webu místo ani zastání.
1 2 Další

Vložit recept

Máte doma dobrý recept?
Podělte se o něj s našimi uživateli.

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Dialog
X