604/700/2-kachna_po_provensalsku_s_br.jpg

Vyrazte na Festival chutí – vůně podzimu, ochutnáte zvěřinu a další speciality

29.10.2012 | Redakce | Vizitka | KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Chcete ochutnat kančí svíčkovou se sušenými višněmi, jelení hřbet s omáčkou z portského vína, dýňový cheesecake s muškátovým oříškem nebo domácí švestkový koláč s tvarohem a drobenkou? Pak neprošvihněte Festival chutí – vůně podzimu.

Podzimní Festival chutí letos proběhne od 15. října do 4. listopadu v šestnácti restauracích po celém Česku. Vyhlášení šéfkuchaři nešetřili fantazií a připravili pestré menu plné sezónních specialit. Nechybí mezi nimi zvěřina, dýně, kaštany, brusinky, hrušky, švestky nebo jeřabiny.

Vůně podzimu ovládne zvěřina

Loni přilákala tahle gastronomická událost z dílny Alakarte.cz do restaurací přes dva tisíce návštěvníků. Největší úspěch měla zvěřina. Není proto žádným překvapením, že dominuje i tentokrát. V menu najdete maso z kance, divoké kachny, daňka, jelena, srnce a dokonce i muflona. Toho pro své hosty připravil šéfkuchař pražské restaurace Chateau St. Havel Ondřej Slanina známý z kulinářské televizní show Kluci v akci.

Nešetřilo se ani sezónní zeleninou a ovocem, které k podzimu neodmyslitelně patří. Hladinu vitamínů tak doplní dýně, švestky, hrušky, jablka, mrkev, celer, jeřabiny nebo šípky.

Nejkurióznější pokrm Festivalu chutí

Jedním z nejzajímavějších pokrmů festivalu je dezert Michaela Váni z restaurace U Modré kachničky II. Ten zvolil bramborové knedlíky plněné švestkami, sypané mákem a škvarečky. „Tenhle recept je opravdu staročeský, v mojí rodině se používá už nejmíň sedmou generaci. Hosté budou mile překvapeni, jak k sobě pasují sladký mák s cukrem, nakyslé švestky a masová chuť škvarečků a sádla,“ přibližuje šéfkuchař Váňa, který v minulosti vařil ve vyhlášeném Grand restaurantu v Malmö a připravoval pochoutky i pro švédského a norského krále.

Všech šestnáct restaurací pro festival připravilo speciální tříchodová menu za cenu 290 a 390 Kč. Bližší informace včetně seznamu podniků a jednotlivých menu jsou k dispozici na oficiálním webu Festivalu chutí. Právě tam si můžete rezervovat svůj stůl. Dobrou chuť!

Fotogalerie

605/700/2-kachna_po_provensalsku_s_br.jpg
Vytisknout

Další články z rubriky

Talentovaný Martin Škoda: Vyzkoušejte jeho recepty s masem

01.02.2017 | Redakce | Rubrika: Vizitka

Před pěti lety vydal první kuchařku Škoda nevařit a ihned dostal přezdívku „český Jamie Oliver“. Talentovaný kuchař Martin Škoda vydal v loňském roce pokračování úspěšné prvotiny Škoda nevařit 2, kde opět přináší řadu skvělých, ale snadných receptů, který zvládne každý. A ještě se u toho skvěle pobaví.

Kate´s Cuisine: "Žádná potravina by se z jídelníčku neměla úplně vyřazovat."

28.01.2017 | Redakce | Rubrika: Vizitka

První měsíc v novém roce je měsícem předsevzetí a slibů, že se budeme více věnovat zdravému životnímu stylu a dbát na svou stravu. Blogerka Kateřina Jašková z blogu Kate´s Cuisine si pro své čtenáře přichystala v lednu veganskou výzvu. Co všechno jí veganská stravila přinesla a co jí naopak chybělo, se dozvíte v našem rozhovoru.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů? Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů?
Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné? Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné?
5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte! 5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web