Vaření s Thermomixem díl I.

Vaření s Thermomixem díl I.

V několika dílech Vám představíme recepty na každodenní vaření s inteligentním kuchyňským přístrojem Thermomix společnosti Vorwerk. Porovnání rychlosti a jednoduchosti vaření podle receptů Thermomix s klasickými postupy už necháme jen na Vás.

Co všechno Thermomix umí? Vaří, mixuje, seká, drtí, hněte, míchá, dusí, váží, mele, jemně ohřívá, kvedlá a připravuje emulze. Thermomix kombinuje funkce více než 12-ti kuchyňských přístrojů, můžete ho použít na vše od vaření vajec, přes přípravu pomazánek a dresinků, až po hnětení těsta na chléb či dort.

Navíc díky svým rozměrům je vhodný do jakékoliv kuchyně. Thermomix také šetří energii a snižuje čas strávený vařením, protože mnoho činností vykonává zcela samostatně. Stačí pouze nařídit čas, rychlost a teplotu.

Součástí příslušenství je i systém Varoma pro vaření v páře, který umožní nejen uchovat v potravinách vitamíny, ale i připravovat pokrmy s nízkým obsahem tuku. Obsahuje varný košík pro přílohy jako je rýže, brambory či zelenina a pro přípravu čerstvých ovocných šťáv. Pěny, krémy, či vaječné bílky lze vyšlehat metličkou.

Všechny recepty, kterých je pro ČR přes 1.000, jsou vytvořeny tak, aby je úspěšně uvařili i kuchařští začátečníci. Rozsáhlá databáze receptů je nejen v tištěné kuchařce, ale i na internetu www.svetreceptu.cz. Rozesíláme pravidelný Newsletter, samozřejmostí jsou aplikace pro iPhone a iPad a zelená linka 800 168 987. Pořádáme Školu vaření pro nové zákazníky a Večer s Thermomixem pro zájemce o Thermomix. Kontaktovat s ostatními uživateli se můžete buď prostřednictvím www.svetreceptu.cz, nebo na www.facebook.com/ThermomixCeskaRepublika.

Dnes Vám představíme první z receptů:

Žampiónová polévka

Celkový čas vaření: 17 minut, příprava na vaření: 5 minut

Suroviny pro 4 porce: 7 kusů žampiónů, 750 gramů vody, 150 gramů mléka, 1 kostka bujónu, 50 gramů hladké mouky, 1 čajová lžička soli, 1 špetka mletého pepře černého, 50 gramů smetany, 4 snítky čerstvé petržele.

Příprava:

1. Do mixovací nádoby vložte očištěné žampióny a sekejte 5 sekund při rychlosti 4.
2. Přidejte vodu, mléko, bujón, mouku, sůl, pepř a vařte 10 minut/100°C/rychlost 3.
3. Zmírněte teplotu na 2 minuty/80°C/rychlost 3.
4. Přidejte smetanu, petrželku a mixujte do hladka 15 sekund při rychlosti 8.

Tip: Místo čerstvých žampionů dejte 150 g sterilovaných žampionů i s nálevem. Polévku lze zjemnit přidáním kostky taveného sýra.

Tak co? Je to jednoduché, rychlé a bez nádobí? Víme, že ano. Více informací, včetně postupu, jak si objednat vyzkoušení a sjednat schůzku najdete na www.thermomix.cz, nebo použijte bezplatnou linku 800 168 987. Prodej Thermomixu se uskutečňuje prostřednictvím přímého prodeje.

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky