V několika dílech Vám představíme recepty na každodenní vaření s inteligentním kuchyňským přístrojem Thermomix společnosti Vorwerk. Porovnání rychlosti a jednoduchosti vaření podle receptů Thermomix s klasickými postupy už necháme jen na Vás.
Co všechno Thermomix umí? Vaří, mixuje, seká, drtí, hněte, míchá, dusí, váží, mele, jemně ohřívá, kvedlá a připravuje emulze. Thermomix kombinuje funkce více než 12-ti kuchyňských přístrojů, můžete ho použít na vše od vaření vajec, přes přípravu pomazánek a dresinků, až po hnětení těsta na chléb či dort.
Navíc díky svým rozměrům je vhodný do jakékoliv kuchyně. Thermomix také šetří energii a snižuje čas strávený vařením, protože mnoho činností vykonává zcela samostatně. Stačí pouze nařídit čas, rychlost a teplotu.
Součástí příslušenství je i systém Varoma pro vaření v páře, který umožní nejen uchovat v potravinách vitamíny, ale i připravovat pokrmy s nízkým obsahem tuku. Obsahuje varný košík pro přílohy jako je rýže, brambory či zelenina a pro přípravu čerstvých ovocných šťáv. Pěny, krémy, či vaječné bílky lze vyšlehat metličkou.
1. Do mixovací nádoby vložte očištěné žampióny a sekejte 5 sekund při rychlosti 4.
2. Přidejte vodu, mléko, bujón, mouku, sůl, pepř a vařte 10 minut/100°C/rychlost 3.
3. Zmírněte teplotu na 2 minuty/80°C/rychlost 3.
4. Přidejte smetanu, petrželku a mixujte do hladka 15 sekund při rychlosti 8.
Tip: Místo čerstvých žampionů dejte 150 g sterilovaných žampionů i s nálevem. Polévku lze zjemnit přidáním kostky taveného sýra.