Srbské žebírko s rýží

Srbské žebírko s rýží

Obrovská dobrota, spousta zeleniny a málo tuku. Co si přát víc? Nádobí Zepter Masterpiece Cookware je patentovaný systém určený pro správnou přípravu zdravých pokrmů. Díky jedinečné kombinaci oceli Zepter 316L, technologie a designu lze vařit bez vody, tuků nebo soli, takže jídlo je zdravější a zároveň chutnější, potraviny si uchovávají své přirozené aroma, chuť, nutriční a biologické vlastnosti (vitamíny, minerály, proteiny, mikrostopové a makrostopové prvky), a to při menším množství kalorií a nebezpečných látek. Vaření v integrovaném systému Masterpiece (tzv. varný sloupec) šetří energii, jídlo, čas, peníze a co je nejdůležitější - chrání vaše zdraví. JEZTE ZDRAVĚ - ŽIJTE DÉLE.

Ingredience:
4 vepřové kotlety, 1 velká cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, asi 400 ml masového vývaru, 2 čerstvé papriky, 2 rajčata, 300 g sterilovaných kapií, mletý pepř, sůl

Na přílohu: 300 g rýže, 1 malá cibule, 3 hřebíčky, sůl / vegeta

Postup:
Kotlety omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, nařízneme okraje, aby se nekroutily při pečení a zlehka naklepeme prsty.
Nádobu nahřejeme na středním stupni, až se nám při zkoušce vodou vytvoří kuličky pobíhající po dně, takzvaný „perla efekt“.
Na dno vložíme plátky masa a opékáme bez přidání tuku cca 5 minut z každé strany.
Zepter způsob opékání masa je mnohem vhodnější než běžné pečení na tuku. Přepálené tuky ničí nutriční a biologické hodnoty masa a vytváření transmastné kyseliny, které jsou nebezpečné pro naše zdraví.
Když maso opékáme z druhé strany, mírně stáhneme zdroj tepla. Opečené maso lehce osolíme, opepříme, zasypeme najemno pokrájenou cibulí, přidáme na nudličky nakrájené papriky, na kolečka nakrájená rajčata a rajský protlak. Zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí doměkka.
Na závěr vyjmeme kotlety, zeleninu zarestujeme ve výpeku a ještě dochutíme.
Podáváme s rýží - rýže na Zepter způsob se připravuje velmi jednoduše:
Přebranou rýži v cedníku pořádně propláchneme.
Vsypeme ji do nádoby, podle vlastní volby můžeme přidat oloupanou cibuli, 3 hřebíčky, případně přimícháme trochu soli nebo vegety.
Rýži zalijeme vodou tak, aby sahala zhruba 1 cm nad horní vrstvu.
Potom nádobu s rýží zahříváme, až se ručička na termokontrolu dostane doprostřed zeleného pole (= cca 7 minut), promícháme, značně ztlumíme přívod tepla, po chvíli vypneme a rýži necháme 10 minut dojít.

Dobrou chuť!

Video recept:

Více o nádobí Zepter naleznete na www.zepter.cz. Přijďte si k nám nádobí vyzkoušet!
Objednejte se na tel.: 602 503 241.

Zapojte se do naší soutěže a hrajte o dovolenou snů, nádobí Zepter a spoustu dalších cen od společnosti Zepter! www.zepterhra.cz

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky