945/025/1-14_a.jpg

Spojit příjemné s užitečným

26.10.2010 | F.O.O.D. | Vizitka

Když se tyto dvě veličiny dají dohromady, práce je radostí. To je krédo Václava Modelského, ředitele společnosti Weber-Stephen pro Čechy a Slovensko.

Jak může něco takového tvrdit? Jednoduše. Náplní jeho práce je totiž nejen zabezpečení obchodní firmy, ale i obeznamování laické i odborné veřejnosti s kulinárními možnostmi amerických grilů značky Weber. A to je činnost veskrze příjemná. Jak se k této pro mnohé práci snů dostal? Vystudovaný právník vždy měl a stále má rád dobré jídlo a rád ho i připravuje.

Po krátkém působení ve státní správě a také díky společenským změnám v roce 1989 tak změnil směr a vydal se na průzkum území minulým režimem značně podceňovaného zvaného gastronomie. Po spolupráci s firmami Unigastro a Rosler, zabývajícími se hlavně dovozem kuchyňského vybavení, mu v roce 2004 nabídla pracovní příležitost firma Weber Stephen Products Co.

Tato rodinná firma z C hicaga, výrobce kvalitních grilů a jejich příslušenství, na jejímž řízení se dodnes podílí dvanáct potomků zakladatele společnosti George Stephena, je už víc než 50 let ve světě grilování špičkou, stále největším inovátorem a jednou z nejnapodobovanějších značek mezi výrobci grilů.

Základní produkt firmy, kotlový gril, který George Stephen vynalezl v roce 1952, dodnes určuje tvar kvalitních grilů. Po úspěšném tažení skandinávskými zeměmi v 90. letech se firma rozhodla expandovat také do zemí bývalého socialistického tábora a její strategií bylo vnést do do té doby nepříliš rozvinuté činnosti zvané grilování nový rozměr.

Václav Modelský začal spolupráci s Weber Stephen ve velkém stylu. V roce 2004 zorganizoval účast českých grilovacích týmů na mistrovství světa v německém Primassenu, o rok později na mezinárodním mistrovství v téže disciplíně v rakouském Badhallu a jako člen VIP poroty se účastnil mistrovství světa v maďarském Balatonu. Zkušenosti nasbírané v zahraničí pak zúročoval v Česku.

Obchodní společnost Globus v té době hledala nové prostředky pro odbyt svých masných produktů, oslovila ho, a z následné spolupráce triumvirátu Globus – Weber – agentura Yashica se začala rodit myšlenka Grilmánie. Soutěž grilovacích družstev s velkolepým celostátním finále se v průběhu svých šesti ročníků vyprofilovala v akci respektovanou jak laickou, tak odbornou veřejností. Václav Modelský je od začátku lektorem a předsedou poroty.

Pracovní spojení se zahraničním partnerem ho také naučilo sofistikovaným způsobům komunikace se zákazníky. Prostřednictvím Weber Grill Akademie organizuje firma pod jeho vedením školení autorizovaných prodejců o možnostech využití jednotlivých typů grilů spolu s praktickou výukou vaření, a do budoucna se chystá i na podobnou osvětovou činnost pro veřejnost. Pro začátek začal spoluprací s pražskou restaurací Port 62.

V jejím příjemném prostředí můžete vždy jednou týdne ochutnat tzv. Weber menu, kompletně připravené na grilu této značky zdejším šéfkuchařem, nebo si tu můžete tyto grily otestovat i sami – a to rozhodně stojí za to.

Energický muž tak rozhodně netráví svůj pracovní čas pouze u stolu ve své kanceláři na okraji Průhonic, ale hodně cestuje, školí a je školen, vaří (tedy hlavně griluje), neboť pouhá teorie je příliš šedá proti zelenému a rozvětvenému stromu praktické činnosti. Je totiž rád v pohybu, v centru dění, rád spoluurčuje budoucí směr a v podnikání v oboru gastronomie vidí příjemně užitečné naplnění svého koníčka.

Foto: Jan Přerovský Text: Eva Všetíčková

Fotogalerie

946/025/1-14_a.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Sladké pokušení, kterému jednoduše neodoláte

11.07.2016 | PR | Rubrika: Vizitka

Připravte si sami doma sladké speciality od věhlasných cukrářek z TOP HOTELu Praha Marie Kučerové a Jany Baldové, jejíž vynikající dezerty již okusilo 16 prezidentů. Aktuálně si je nemohou vynachválit hosté restaurace BOHEMIA TOP.

MUDr. Michal Karas, ředitel společnosti Herbadent vyvrací zažitá klišé o čištění zubů: Špatným čištěním si možná ničíte zuby, špatnou pastou ale ohrožujete celý organismus

25.04.2016 | PR | Rubrika: Vizitka

„Sotva jsme si uvědomili, jak je důležité dbát na správné čištění zubů, a začali jsme používat správné pomůcky, přišlo na řadu řešení zubní pasty,“ popisuje posun v myšlení zákazníků a pacientů zubních ordinací MUDr. Michal Karas. Stoupá počet těch, kteří se zajímají o to, co obsahují produkty každodenní hygieny, od deodorantů po zubní pastu. Právě při jejím nákupu často zbrkle chybujeme.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web