523/128/2-130.jpg

Skromný vítěz

22.02.2012 | Eva Všetíčková | Vizitka

Mladý držitel hlavní trofeje v národním kole nejprestižnější gastronomické soutěže světa Bocuse d’Or – Kuchař roku 2011 Ondřej Landa je pevně přesvědčen, že česká kuchyně, včetně knedlíků, má ve velké gastronomii šanci na úspěch!

Kde jste včera večeřel?

Doma.

A co?

Těstoviny s mořskými plody.

Párty vašich snů – co by se na ní mělo podávat?

Přímo vysněnou párty nemám, ale líbila by se mi zahradní. Samozřejmě bych musel mít okolo sebe svou rodinu a své blízké přátele. Podávat by se určitě mělo hodně druhů masa (mé oblíbené telecí by nesmělo chybět), dále několik druhů zeleninových salátů, grilovaná kukuřice, pečené brambory a pečivo. V neposlední řadě také nějaké ryby a mořské plody.

Váš vrcholný kousek v kuchyni?

Vystudovaná střední hotelová škola gastronomická. Vrcholný kousek v kuchyni asi nemám. Na to jsem příliš mladý, abych si určoval, zda je něco můj vrcholný kousek.

Stálé zásoby v ledničce?

U sebe v ledničce se snažím udržovat základní suroviny, jako jsou mléko, smetana, máslo, vejce, česnek, citron, cibule a brambory. Chci mít také stále při ruce nějaké čerstvé bylinky, jako třeba tymián, rozmarýn, nebo alespoň pažitku. Nakonec také vždy nějaké dobré víno na zapití.

Koprovka, nebo rajská?

Když jsou dobře uvařené, tak obojí. Mám jen špatné vzpomínky na koprovku ze školní jídelny.

Jíte raději doma, nebo v restauraci?

Jelikož trávím spoustu času vařením v práci, tak si raději dojdu do restaurace.

A vaše oblíbené restaurace?

Restaurace Fregatta v Měchenicích. Nikdy ale nepohrdnu žádnou staročeskou kuchyní.

Musel jste někdy ze zdvořilosti sníst něco, co se vám opravdu příčilo v hrdle?

Párkrát už se mi to přihodilo. Ale ze zdvořilosti to nebudu prozrazovat.

Jídlo z dětství, po kterém občas zatoužíte?

Občas zatoužím po maminčině svíčkové na smetaně nebo po buchtičkách se šodó.

Co myslíte, mají knedlíky šanci v moderní české kuchyni?

Určitě ano. Já myslím, že cokoli z české kuchyně se dá použít v moderní gastronomii. Knedlík jsme dokonce před pár lety použili ve finále Bocuse d‘Or. Sice s trochu upravenou recepturou, ale měl úspěch.


Foto: Martin Mašín

Fotogalerie

524/128/2-130.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Talentovaný Martin Škoda: Vyzkoušejte jeho recepty s masem

01.02.2017 | Redakce | Rubrika: Vizitka

Před pěti lety vydal první kuchařku Škoda nevařit a ihned dostal přezdívku „český Jamie Oliver“. Talentovaný kuchař Martin Škoda vydal v loňském roce pokračování úspěšné prvotiny Škoda nevařit 2, kde opět přináší řadu skvělých, ale snadných receptů, který zvládne každý. A ještě se u toho skvěle pobaví.

Kate´s Cuisine: "Žádná potravina by se z jídelníčku neměla úplně vyřazovat."

28.01.2017 | Redakce | Rubrika: Vizitka

První měsíc v novém roce je měsícem předsevzetí a slibů, že se budeme více věnovat zdravému životnímu stylu a dbát na svou stravu. Blogerka Kateřina Jašková z blogu Kate´s Cuisine si pro své čtenáře přichystala v lednu veganskou výzvu. Co všechno jí veganská stravila přinesla a co jí naopak chybělo, se dozvíte v našem rozhovoru.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web