První cupcake s vůní jara!

První cupcake s vůní jara!

Co kdyby Vám celá sváteční tabule rozkvetla? Nebo se chcete po náročném pracovním dni odměnit provoněným jarním dezertem? Prosluněné počasí je konečně tady. Dostaňte tuto bezstarostnou a optimistickou atmosféru i do Vaší kuchyně a na Váš stůl. Vyzkoušejte s Herou veselý a hříšně dobrý rozkvetlý jarní cupcake a přivítejte sezónu po svém!

Rozkvetlý jarní cupcake

Na cca 12 kousků

Těsto:
113 g Hera Máslová příchuť
130 g cukr krupice
3 vejce
60 ml mléka
195 g hladké mouky
špetka soli
1,5 lžičky kypřícího prášku
citronová kůra z jednoho citronu
50 g opražených mandlových lupínků
půl lžičky mandlového extraktu

Krém:
250 g Hera Máslová příchuť
190 g cukr moučka 50 ml mléko
půl lžičky mandlového extraktu
75g bílé čokolády
30 ml smetany 33%

Dekorace: 100 g mandlových lupínků, lentilky

Postup:
Předehřejeme si troubu na 175 ˚C. Připravíme si papírové košíky, případně plech na muffiny, který vyložíme papírovými košíčky. Vždy je lepší zvolit kombinaci košíčků a plechu – pojistíme si tím správný tvar cupcaků.

Změklou Heru Máslová příchuť vyšleháme s krupicovým cukrem do hladké pěny. Přidáme postupně vejce a mandlový extrakt. Vedle si prosejeme mouku, kypřící prášek a sůl. Do vyšlehané pěny přisypeme polovinu moučné směsi a mléko. Krátce prošleháme. Dosypeme zbytek sypkých surovin a mandlové lupínky, které jsme si předem opražili. Na závěr důkladně prošleháme.

Košíčky plníme lžící do 2/3 jejich obsahu. Pečeme 17-20 minut, upečení vyzkoušíme zapíchnutí špejle – pokud se nelepí, je upečeno. :-) Po vytažení z trouby necháme vychladnout.

Postup krém:
Na krém si vyšleháme změklou Heru Máslová příchuť s moučkovým cukrem do hladkého krému. Postupujeme tak, že na dno umístíme do jedné části Heru Máslová příchuť a do druhé nasypeme moučkový cukr, který zalijeme a promícháme s vlažným mlékem. Poté začneme vše šlehat do hladké pěny. Smetanu s kousky čokolády rozpustíme v kastrůlku, dokud nám nevznikne hladká hmota. Pak necháme vychladnout. Nakonec do krému přidáme vychladlou čokoládu a mandlový extrakt. Důkladně vše promícháme. Necháme chvíli zchladit v lednici a můžeme zdobit. Můžeme k tomu použít lžíci, případně cukrářskou zdobičku. Krém nám ale nesmí zatuhnout, protože do něj vlepíme mandlové lupínky a lentilky tak, aby připomínaly květy. Je dobré natírat cupcakes krémem jeden po druhém a hned je zdobit.

Tip: Místo mandlového extraktu lze použít likér Amaretto (3 kávové lžičky na krém i těsto).

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky