227/211/3-radek_subrt.jpg

Nejnáročnější recepty Česka? Jednoznačně moučníky!

17.09.2013 | PR | Vizitka | KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Během června a července se mohli všichni milovníci domácího vaření přihlásit do soutěže organizované značkou Jar Platinum na webu www.recepty.cz. Soutěž si kladla za cíl najít ten nejnáročnější recept. Vítězové získali účast na kulinářském workshopu vedeném českým šéfkuchařem, který zastřešil kampaň značky Jar Platinum, Radkem Šubrtem.

Soutěž odhalila ty nejnáročnější recepty připravené v domácích kuchyních. Kritériem výběru však byla i jejich složitost co do množství použitého nádobí. Soutěžící měli možnost zvolit si tři kategorie – polévky, hlavní chody a dezerty.

Na konci klání vybral zkušený šéfkuchař Radek Šubrt třicet nejnáročnějších receptů. Třicet finalistů poté pozval na svůj kulinářský workshop, který se konal v polovině srpna v Praze. Která kategorie je českou „královskou disciplínou“? Dezerty! Zde je jeden z vítězných receptů.

Karamelové větrníky

Těsto:
300 ml vody
125 ml oleje
250 g hladké mouky
6 vajec
špetka soli

Vanilková náplň:
500 ml mléka
1 a 1/2 sáčku vanilkového pudinku
100 g curku moučky
100 ml smetany ke šlehání

Karamelový krém a poleva:
750 ml smetany ke šlehání
250 g cukru krystal

Postup:

Na přípravu karamelu nechte rozpustit v nerezovém hrnci cukr. Až zezlátne, pomalu vmíchejte - nejlépe kovovou metličkou - 500 ml smetany ke šlehání. Vzniklou směs, která se může na první pohled zdát vlivem teplotního šoku poněkud tuhá, nechte za stálého míchání rozpustit a promísit se. Přelijte ji do studené nádoby a počkejte, až vychladne. Na šlehání bude muset být opravdu studená.

Mezitím si připravte korpusy větrníků. 300 ml vody smíchejte s olejem a přiveďte k varu. Přidejte sůl a do směsi najednou vsypte mouku a míchejte ji. Za pár minut vytvoříte kompaktní těsto, které poměrně dobře drží pohromadě. Na dně pravděpodobně vznikne napálená vrstvička, která signalizuje, že postupujete správně! Těsto přemístěte do mísy a míchejte, dokud nezchladne na teplotu, kdy vám při hnětení nebude jeho teplota vadit. Optimální je přibližně 37°C. Rukama pojte těsto postupně s každým ze šesti vajec. Dejte si načas a vpravte jedno za druhým do těsta.

Nyní na plechu z těsta vytvořte úhledné “hroudičky”. Nechte kolem každé dost místa, aby v troubě vykynuly. Trouba by měla být rozehřátá na 180 – 200°C. Po vložení plechu s větrníky troubu v první fázi (přibližně 15 minut nebo než větrníky začnou zlátnout) neotevírejte! Udělejte to nejdříve za 25-30 minut. Po dopečení těsto co nejdříve překrojte vroubkovaným nožem horizontálně napůl.

Zatímco budou přepůlené větrníky chladnout, připravte si krémy. Začněte náplní z vanilkového pudinku (pokud jste si karamel nepřipravili den předem, v tuto chvíli bude ještě pravděpodobně chladnout :) ), která vytvoří první vrstvu, a proto musí být hutnější než horní nadýchaná karamelová šlehačka.

Připravte si hustý pudink a po jeho zchladnutí jej smíchejte se 100 ml dotuha vyšlehané šlehačky. Karamelovou smetanu, která by již v tuto chvíli měla být vychlazená, rozdělte na dvě poloviny. Do jedné z nich zamíchejte 250 ml smetany na šlehání. Dávejte pozor, aby se “nezdrcla”. Vše vyšlehejte do tuhé karamelové šlehačkové pěny, kterou můžete zpevnit ztužovačem. Nyní můžete začít plnit nejdříve vanilkovou a poté karamelovou náplní. Posledním krokem je namočení horních polovin větrníčků v druhé polovině karamelové smetany, kterou můžete pro větší pro větší hustotu svařit s trochou cukru.

Pokud se rozhodnete tento recept vyzkoušet doma a stale se ptáte, co má Jar Platinum a vaření společného, vaše otázka bude jistě zodpovězena. Příprava domácích specialit jde ruku v ruce s horami špinavého nádobí a jejich následné umývání může být větší výzvou než samo vaření. Jar Platinum přináší nejsilnější čisticí sílu v historii značky Jar. Nabízí čisticí efekt srovnatelný s celonočním namáčením již za 10 minut. Jar Platinum nyní přináší také nové kapsle do myčky, které čistí nejen nádobí, ale také filtr myčky.


Sledujte Jar na Facebooku a oslavte chvilky v rodinném kruhu u stolu plného výtečného jídla!

Nový Jar Platinum na ruční mytí nádobí je dostupný ve 2 variantách: Lemon & Lime a Arctic Fresh.
Doporudoporučené maloobchodní ceny: 720 ml - 49,90 Kč; 480 ml - 389,00 Kč

Jar Platinum - kapsle do automatické myčky nádobí
Doporučené maloobchodní ceny: 20 ks – 179 Kč; 30 ks – 249 Kč; 40 ks – 319 Kč; 50 ks – 379 Kč, 70 ks – 499 Kč

Doporučené maloobchodní ceny se mohou u jednotlivých prodejců lišit.

Videa z akce najdete zde:

Fotogalerie

220/211/3-jar_platinum_lemon_lime_480ml_resizedupr.jpg 224/211/3-kapsle_do_automaticke_mycky_nadobi_jar_platinum_resizedupr.jpg 228/211/3-radek_subrt.jpg
Vytisknout

Další články z rubriky

Sladké pokušení, kterému jednoduše neodoláte

11.07.2016 | PR | Rubrika: Vizitka

Připravte si sami doma sladké speciality od věhlasných cukrářek z TOP HOTELu Praha Marie Kučerové a Jany Baldové, jejíž vynikající dezerty již okusilo 16 prezidentů. Aktuálně si je nemohou vynachválit hosté restaurace BOHEMIA TOP.

MUDr. Michal Karas, ředitel společnosti Herbadent vyvrací zažitá klišé o čištění zubů: Špatným čištěním si možná ničíte zuby, špatnou pastou ale ohrožujete celý organismus

25.04.2016 | PR | Rubrika: Vizitka

„Sotva jsme si uvědomili, jak je důležité dbát na správné čištění zubů, a začali jsme používat správné pomůcky, přišlo na řadu řešení zubní pasty,“ popisuje posun v myšlení zákazníků a pacientů zubních ordinací MUDr. Michal Karas. Stoupá počet těch, kteří se zajímají o to, co obsahují produkty každodenní hygieny, od deodorantů po zubní pastu. Právě při jejím nákupu často zbrkle chybujeme.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web