Firma Amylon, a. s., jeden z tradičních českých výrobců potravinářských výrobků, slaví letos již 100 let své historie. Amylon po celou tuto dobu pomáhá a ulehčuje práci všem lidem, kteří při vaření a pečení preferují kvalitní výrobky, nebo nechtějí v kuchyni trávit mnoho času, ale hlavně výborně chutná všem dětem i dospělým. Amylon si velice zakládá na kvalitě použitých surovin, proto si převážnou většinu z nich sám pěstuje i zpracovává. Amylon neustále vyvíjí nové produkty pro moderní a chutnou kuchyni.
Dnes Vám přinášíme recept na výtečný dezert mezinárodní kuchyně, italskou Panna Cottu. Příprava s Amylonem je velice rychlá a jednoduchá. Tento dezert si určitě zamilujete.
Návod na přípravu:
1) 125 ml mléka přivedeme k varu.
2) Odstavíme a případně přelijeme do vyšší nádoby.
3) Přidáme obsah sáčku a šleháme elektrickým šlehačem asi 1 minutu.
4) Přidáme 125 ml smetany na šlehání a šleháme ještě další minutu.
5) Nalijeme do dezertních misek vypláchnutých studenou vodou a necháme zchladnout.
6) Vložíme na dvě hodiny do chladničky až do úplného ztuhnutí. Dezert můžeme servírovat v miskách nebo ho opatrně uvolníme od okrajů a vyklopíme na dezertní talířek.
7) Před podáváním přelijeme ovocným přelivem a servírujeme.
K dozdobení můžeme přidat i čerstvé ovoce podle chuti. A jak děláte Panna Cottu vy? Pošlete nám svůj recept na [[http://www.amylon.cz/recepty?inspirujetenas|Recepty a Inspirace Amylon]].
V dnešní době, kdy si zákazník u některých českých výrobků nemůže být jistý, že jsou opravdu od českého výrobce, si naopak může být absolutně jistý, že Amylon stále znamená český majitel, čeští zaměstnanci a převážně i české suroviny. Už nemusíte dále hledat svého dodavatele kvalitních českých výrobků. Amylon je tu pro Vás. Děkujeme všem našim zákazníkům, kteří preferují české výrobky a kvalitu před kvantitou.