156/350/2-114.jpg

Martin Škoda: Když mládí chutná

27.06.2012 | F.O.O.D. | Vizitka

Své první opravdové jídlo uvařil Martin Škoda v devíti letech. Ve dvanácti se radoval z úspěšně vyrobených domácích těstovin. Není divu, že v sedmnácti vydal kuchařku, která i když odkazuje na jeho velký vzor – Jamieho Olivera, je zcela originální!

Kde jste včera večeřel?

Jelikož jsem měl dost nabitý den, zvolil jsem nakonec španělskou restauraci a dal si večeři ve stejný čas, jako je to běžné ve Španělsku – tedy až kolem desáté hodiny. Bylo to super.

A co?

Měl jsem čerstvé slávky v rajčatové omáčce s chlebem a pár olivami.

Párty vašich snů – co by se na ní mělo podávat?

Úplně nejradši mám chvíle, kdy se můžu dobře najíst společně s přáteli a užít si tak nejen parádní jídlo, ale i tu atmosféru kolem. Asi bych griloval steaky z českého hovězího nebo ryby.

Nejvyšší stupeň dosaženého kuchařského vzdělání/váš vrcholný kousek v kuchyni?

Když se mi jídlo povede tak, jak jsem chtěl, ostatním chutná a v kuchyni není po vaření bordel.

Stálé zásoby v ledničce?

O žádných nevím. Rád používám olivový olej a ten do ledničky nedávám.

Koprovka, nebo rajská?

Remíza.

Jíte raději doma, nebo v restauraci?

V restauraci, kde se cítím jako doma!

A vaše oblíbené restaurace?

Mám rád všechny podniky, z kterých je vidět, že tam tým lidí pracuje minimálně na 120 %, protože bez toho, aniž bychom tomu obětovali ještě o něco víc, než se po nás v základu chce, nemůžeme pomýšlet na úspěch!

Musel jste někdy ze zdvořilosti sníst něco, co se vám opravdu příčilo v hrdle?

Ano, ale už si nepamatuju, co to bylo.

Jídlo z dětství, po kterém občas zatoužíte?

Vzpomínám na jedno léto, když jsem byl v Řecku. Každý den jsem si tam dával gyros a řeknu vám, že na tak dobrý jsem už v životě nenarazil.

Co myslíte, mají knedlíky šanci v moderní české kuchyni?

Rozhodně ano – knedlíky do české kuchyně patřily a své jasné místo v ní mají i nyní.


(Foto: Johana Pošová)

Fotogalerie

157/350/2-114.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

Posledních 5 příspěvků:

  1. Marie - 02.07.2012 11:12:28 Kuchařka Martina Škody "Škoda nevařit" je báječná.
    Ve svých skoro padesáti letech jsem poprvé uvařila karlovarský knedlík podle jeho receptu a dopadlo to více než skvěle. Receptů jsem použila víc ( hovězí líčka, marinády na BQ, focaccia, saláty, limonády alko i nealko ), vše je skvěle vysvětleno, ingredience celkem dostupné...prostě škoda nevařit :-))
Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Talentovaný Martin Škoda: Vyzkoušejte jeho recepty s masem

01.02.2017 | Redakce | Rubrika: Vizitka

Před pěti lety vydal první kuchařku Škoda nevařit a ihned dostal přezdívku „český Jamie Oliver“. Talentovaný kuchař Martin Škoda vydal v loňském roce pokračování úspěšné prvotiny Škoda nevařit 2, kde opět přináší řadu skvělých, ale snadných receptů, který zvládne každý. A ještě se u toho skvěle pobaví.

Kate´s Cuisine: "Žádná potravina by se z jídelníčku neměla úplně vyřazovat."

28.01.2017 | Redakce | Rubrika: Vizitka

První měsíc v novém roce je měsícem předsevzetí a slibů, že se budeme více věnovat zdravému životnímu stylu a dbát na svou stravu. Blogerka Kateřina Jašková z blogu Kate´s Cuisine si pro své čtenáře přichystala v lednu veganskou výzvu. Co všechno jí veganská stravila přinesla a co jí naopak chybělo, se dozvíte v našem rozhovoru.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web