067/146/4-78blog4.jpg

Lucie Arichteva a její pěkně vypečený blog

12.08.2015 | F.O.O.D. | Vizitka

Lucie miluje sladké, ale pečení ji uchvátilo vlastně už po svatbě. „Její muzikant“, jak svého muže (nejen) na blogu tituluje, je totiž vrchním ochutnávačem, který ji motivuje chválou i nadšením.

Sympatická mladá maminka sleduje jak české, tak světové food blogy už několik let. „Netroufla jsem si ani pomyslet, že bych někdy mohla mít svůj vlastní,“ přiznává. Ale jelikož sama často pekla a zkoušela stále něco nového, setkala se brzy u svých přátel nejen s pozitivními ohlasy, ale také za ní stále častěji přicházeli s žádostí o recept. Tak se před rokem zrodila první myšlenka na webové stránky receptů s fotkami, které by se daly jednoduše sdílet.

„Když už jsem si reálně připustila, že bych takovou stránku založila, šla jsem s představami stále dál,“ vzpomíná blogerka. Chtěla, aby fotky vypadaly lákavě a stránky jednoduše a čistě, aby měl návštěvník nejen chuť si pokrmy připravit, ale také se vracet.

„Můj muzikant se mi snažil nastínit možná negativa blogování, jako je časová náročnost, spousta práce, focení a psaní, ale slíbil, že když se rozhodnu, tak mě podpoří a maximálně mi pomůže,“ dodává. Na konci loňského roku proto poprosila kamaráda, aby podle jejích představ sestavil stránky Pěkně vypečeného blogu.

Rodinná inspirace

Při pečení Lucie znovu objevuje vyzkoušené recepty své babičky, ale inspiraci čerpá i v zahraničí. „Můj muž pochází z Bulharska, a tak vždycky ocení, když připravím jakékoli bulharské jídlo,“ říká Lucie. Svého muzikanta zaručeně potěší, když pro něj připraví nějakou oblíbenou dobrotu z jeho dětství.

„Přiznám se, že jsem se ze začátku trochu bála, jelikož jsem typické chutě bulharské kuchyně neznala, ale o to více mě lákaly,“ prozrazuje Lucie. Její musaka manželovi chutná tak, že je podle něj díky ní poloviční Bulharka, peče také jeho oblíbenou banici nebo sladký bulharský chleba.

Domácí je nej!

Lucie žije s rodinou v Česku, a tak má k dispozici jen to, co se dá u nás sehnat. Nejvíce ovšem spoléhá na vlastní zahrádku. „V kuchyni nejraději využívám vše, co nabízí,“ říká blogerka. „Pěstujeme hodně ovoce a díky sazeničkám ze zahradnictví naší bulharské babičky máme i dostatek zeleniny, o kterou se nám stará náš bulharský dědeček, který vozí semena speciálních odrůd přímo z Bulharska.“

Splněný sen

Ačkoli je s blogováním teprve úplně na začátku, splnil se Lucii docela neplánovaně její sen, když se s Pěkně vypečeným blogem ocitla mezi finalisty o FOOD BLOG ROKU. „Za těch pár měsíců jsem se snažila osvojit si styl a fotit, stránky se stále upravovaly a dolaďovaly. A teď jsem ve fázi, kdy blog plním recepty a stále se učím něčemu novému,“ dodává nadšená autorka, která má radost z každého pozitivního ohlasu přátel, čtenářů blogu i fanoušků na Facebooku. Nejvíc ji ovšem zahřeje u srdce chvála jejího muže, který má své místo i v podtitulu blogu. „Je to pravda, já opravdu peču pro svého muzikanta,“ říká Lucie.

Fotogalerie

052/146/4-78blog1.jpg 056/146/4-78blog2.jpg 060/146/4-78blog3.jpg 064/146/4-79blog.jpg 068/146/4-78blog4.jpg

Medenki

30 kusů - příprava: 40 minut

* 1 vejce
* 50 g moučkového cukru
* 100 ml tekutého medu
* 200 g hladké mouky
* ½ lžičky jedlé sody
* ½ lžičky skořice
* ½ lžičky vanilkové esence
* asi 30 kousků vlašských ořechů

Troubu předehřejte na 170 °C. Vejce rozšlehejte s cukrem a po troškách přidávejte med. Pak prosátou mouku, jedlou sodu, skořici a vanilkovou esenci. Hněťte dohladka, podle potřeby můžete ještě přisypat trochu mouky. Tvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem v dostatečné vzdálenosti od sebe. Ozdobte kouskem ořechu a dejte péct na 10 minut.


LUCIE ARICHTEVA (33)

Momentálně kuchařka, pekařka, uklízečka, pradlenka, manažerka, psycholožka, amatérská zdravotnice a chůva, občas také pirátka nebo dinosaurus (záleží, co mají zrovna děti nejvíce v oblibě), takže jedním slovem máma. Na rodičovské dovolené si ale najde čas i na svůj Peknevypecenyblog.cz a pečení pro svého muzikanta. Miluje vůni vanilky a vše sladké. Každé ráno by nejraději snídala koláče své prababičky s tvarohem, povidly i mandličkami a k nim kakao.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Sladké pokušení, kterému jednoduše neodoláte

11.07.2016 | PR | Rubrika: Vizitka

Připravte si sami doma sladké speciality od věhlasných cukrářek z TOP HOTELu Praha Marie Kučerové a Jany Baldové, jejíž vynikající dezerty již okusilo 16 prezidentů. Aktuálně si je nemohou vynachválit hosté restaurace BOHEMIA TOP.

MUDr. Michal Karas, ředitel společnosti Herbadent vyvrací zažitá klišé o čištění zubů: Špatným čištěním si možná ničíte zuby, špatnou pastou ale ohrožujete celý organismus

25.04.2016 | PR | Rubrika: Vizitka

„Sotva jsme si uvědomili, jak je důležité dbát na správné čištění zubů, a začali jsme používat správné pomůcky, přišlo na řadu řešení zubní pasty,“ popisuje posun v myšlení zákazníků a pacientů zubních ordinací MUDr. Michal Karas. Stoupá počet těch, kteří se zajímají o to, co obsahují produkty každodenní hygieny, od deodorantů po zubní pastu. Právě při jejím nákupu často zbrkle chybujeme.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web