S prvními letními dny se nejen na vašich zahrádkách ale i na trzích a pultech obchodů objeví nepřeberná nabídka sezónního ovoce. Zatímco v zimě jahody či třešně patří k luxusnímu zboží, v létě si je jednoduše buď sami vypěstujeme, nebo se na nás smějí z prodejních pultů za pár korun. Potěšte svoji rodinu a vyzkoušejte jednoduché koláče či buchty s ovocnými variacemi!
Léto je úžasné roční období. Se sluncem za okny se ráno příjemně vstává, ze zadních polic botníků vykouknou páskové sandálky a svěží ráno přímo vybízí ke sběru zralého ovoce a zeleniny či vycházce na trh za nákupy. Ať už máte doma mlsné děti, nebo váš partner miluje čerstvou buchtu, upečte si ovocný koláč, táč či jinou oblíbenou letní buchtu.
Jeden z mnoha jednoduchých letních desertů je právě ovocný táč. Jeho výhodou je, že stačí nakoupit vždy jiné ovoce a s jedním snadným receptem vykouzlíte každý týden novou sladkou pochoutku. Základem úspěšného pečení je však nakoupit kvalitní ingredience. Ideální volbou je již léty osvědčený rostlinný tuk na pečení Hera, která se skvěle hodí na všechno běžné pečení. Chcete-li si ale dopřát něco výjimečného či svátečního, vyzkoušejte rostlinný tuk na pečení Hera máslová příchuť. Ta v sobě snoubí pohodlné užívání rostlinného tuku s máslovým aroma. Navíc se skvěle hodí jak na běžné pečení, ale díky zvýšenému obsahu tuku i na přípravu krémů.
Zbytek ingrediencí pak určitě naleznete ve své spíži. Stačí pak už jen pár minut. Použijte 200 g Hery či Hery máslová příchuť, přidejte skleničku moučkového cukru a dvě sklenice polohrubé mouky. Rukama vypracujte drobenkové těsto. Část si ponechejte stranou a do zbylého množství zamíchejte prášek do pečiva, sklenku mléka a dvě vejce. Vymíchané těsto nalijte na vymazaný plech a poklaďte ovocem. Navrch posypejte drobenkou, kterou jste si předtím odložili. Lehká letní buchta provoní vaši kuchyni během okamžiku!