201/622/2-isky_s_makem_babicciny_bramborove_sisky_sypane_makem_cukrem_a_prelite_maslem_mensi.jpg

Děti v restauraci – kdo si hraje, nezlobí

06.09.2012 | Redakce | Vizitka | KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Od 3. do 16. září se ve vybraných restauracích po celé republice uskuteční festival Děti v restauraci. Jak již název napovídá, festivalová nabídka se bude orientovat hlavně na naše nejmenší a k ochutnání budou hned tři varianty dětských festivalových pokrmů za jednotnou cenu 90 Kč. A protože festival bude nejen o dobrém jídle, ale i o zábavě, na malé jedlíky čeká v restauraci také spousta hraček, zajímavých her a třeba i nových kamarádů. Cílem rodinného festivalu, který pořádají společnosti Alakarte.cz, MojeChytreDite.cz a Krkouni.cz je nabídnout rodičům s dětmi zajímavý gastronomický zážitek, který si užije celá rodina a zároveň poukázat na to, že i samotné restaurace by měly na malé strávníky brát větší ohled při tvorbě svých menu.

Dětské festivalové pokrmy budou ve vybraných restauracích dostupné po téměř 14 dní a děti budou mít na výběr hned ze tří chutných jídel. „Všechna festivalová jídla, která šéfkuchaři připravili, jsou tradiční a poctivá, žádné smažáky s hranolkami,“ láká na nabídku Pavel Suchánek.

„Zkušenost nám potvrzuje, že děti mají obecně velmi rády řízky, a tak jsme ho, obalený v corn flakes, zařadili do naší festivalové nabídky,“ vysvětluje Petra Sahajdáková, šéfkuchařka pražské restaurace Dock House. „Děti patří ze zákazníků mezi jedny z nejkomplikovanějších, protože každé dítko má rádo něco jiného. Při tvorbě naší nabídky jsme na tuto skutečnost mysleli a jsou tam tak zastoupeny různé způsoby přípravy i suroviny. Věřím, že dětem bude u nás chutnat,“ říká Radovan Koudelka, majitel ostravské restaurace Zámek Zábřeh.

Společným pojítkem pro většinu restaurací je domácí svíčková omáčka s knedlíkem, která patří mezi dětmi k oblíbeným jídlům. V rámci doprovodného programu festivalu pak proběhne hlasování o restauraci s nejlepší svíčkovou omáčkou. Každý milovník této české klasiky má možnost přidat svůj oblíbený podnik z celé ČR a dát mu hlas. Hlasování probíhá jednoduchou formou na www.facebook.com/NejlepsiSvickova.

Maskotem festivalu je jedna z postaviček ze serveru Krkouni.cz, slon Pupíno. „Pupíno je velký milovník jídla, nejraději má svíčkovou omáčku a jeho postavička bude děti provázet celým festivalem, vysvětluje František Blumenstein, ředitel webu pro rodiče a děti Krkouni.cz. Festival se koná i za podpory internetového obchodu MojeChytreDite.cz, specialisty na dětské hračky a výstavbu dětských hřišť pro domácnosti, restaurace a obce. „Jsme rádi, že můžeme podpořit aktivitu, která vytváří lepší prostředí pro naše děti v restauracích,“ říká Martin Suchánek, jednatel portálu MojeChytreDite.cz.

Zúčastnit se festivalu lze jednoduše prostřednictvím rezervace na festivalové stránce www.detivrestauraci.cz, kde je dostupná kompletní nabídka všech restaurací. Zároveň zde mají rodiče možnost okamžité rezervace stolu ve vybrané restauraci. Platba za menu probíhá pak přímo na místě. Během festivalu bude v restauracích samozřejmě dostupná také standardní nabídka restaurace, a tak se rodiče nemusí bát, že by odcházeli hladoví.

Všechny potřebné informace o festivalu jsou dostupné na http://www.detivrestauraci.cz.

Zúčastněné restaurace:

Buena Vista, Ostrava, Dock House, Praha 4, Chalupa u Městské Brány, Vyškov, Maui Restaurace, Mariánské Lázně, Mincovna, Kutná hora, Mlsná kavka, Praha 8, Noem arch, Brno, Pizzerie Latrán, Český Krumlov, Pizza Coloseum Budějovická, Praha 4, Pizza Coloseum Nový Anděl, Praha 5, Pizza Coloseum Národní, Praha 1, Pizza Coloseum Průhonice, Průhonice, Pizza Coloseum Václavské náměstí, Praha 1, Pizza Restaurant, Jablonec nad Nisou, Podkova, Olomouc, Poseidon, Písek, Restaurace Rybárna, Pardubice, UNO, Zlín, Zámek Zábřeh, Ostrava, Za Sedmero, Brno - Útěchov


Zpracováno společností Alakarte s.r.o. v Praze dne 28. 8. 2012.
Kontakty pro novináře: Pavel Suchánek, suchanek@alakarte.cz, tel. 731 486 251, Martina Kočařová, kocarova@alakarte.cz, tel. 733 514 033

Fotogalerie

198/622/2-dsc_9400_1.jpg 202/622/2-isky_s_makem_babicciny_bramborove_sisky_sypane_makem_cukrem_a_prelite_maslem_mensi.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Talentovaný Martin Škoda: Vyzkoušejte jeho recepty s masem

01.02.2017 | Redakce | Rubrika: Vizitka

Před pěti lety vydal první kuchařku Škoda nevařit a ihned dostal přezdívku „český Jamie Oliver“. Talentovaný kuchař Martin Škoda vydal v loňském roce pokračování úspěšné prvotiny Škoda nevařit 2, kde opět přináší řadu skvělých, ale snadných receptů, který zvládne každý. A ještě se u toho skvěle pobaví.

Kate´s Cuisine: "Žádná potravina by se z jídelníčku neměla úplně vyřazovat."

28.01.2017 | Redakce | Rubrika: Vizitka

První měsíc v novém roce je měsícem předsevzetí a slibů, že se budeme více věnovat zdravému životnímu stylu a dbát na svou stravu. Blogerka Kateřina Jašková z blogu Kate´s Cuisine si pro své čtenáře přichystala v lednu veganskou výzvu. Co všechno jí veganská stravila přinesla a co jí naopak chybělo, se dozvíte v našem rozhovoru.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web