873/045/2-72.jpg

Alfons Schuhbeck

11.01.2012 | F.O.O.D. | Vizitka

U nás sice není jeho jméno příliš známé, ale je nejvyšší čas. Bavorský šéfkuchař je v německy mluvících zemích mýtem a francouzský Michelin jej ověnčil dvěma hvězdičkami. A jeho kuchyně nám může být hodně blízká!

Poválečný sirotek se narodil jako Alfons Karg, ale při pohostinském vystoupení coby hudebník v lázeňském středisku se seznámil s tehdy nejznámějším šéfkuchařem Sebastianem Schuhbeckem, který se mu stal nejen mentorem, ale i adoptivním otcem. Od 80. let pak začal Alfons přepisovat německé kulinární dějiny. První michelinskou hvězdu (a 17 bodů z 20 v průvodci Gault Millau) získal roku 1983.

Když propadl vaření, absolvoval Alfons Schuhbeck hotelovou školu v Bad Reichenhallu. Po stážích v Salcburku, Ženevě, Paříži a Mnichově se ujal roku 1980 žezla v restauraci Kurhausstüberl svého adoptivního otce a z původně venkovské hospody se stal noblesní podnik, kam zajížděli hosté až ze Salcburku. První michelinskou hvězdu získal až jako teprve třetí „nefrancouzský“ šéfkuchař.

Od roku 1990 provozuje i cateringové služby a zajišťuje servis při nejvýznamnějších státních záležitostech. Roku 2003 otevřel v Mnichově novou restauraci Südtiroler Stuben. V prosinci roku 2003 tu získal druhou michelinskou hvězdu. „Nesmírně rád jím jídla, která byla připravena s láskou.“ V proslulé mnichovské kuchařské škole Schuhbecks Orlando pořádá šéfkuchař a jeho tým velice oblíbené kurzy. Šéfkuchař, který má od roku 1993 vlastní televizní pořad o vaření, zrekapituloval svou gastronomickou cestu v knize Meine Klassiker se stovkou nejoblíbenějších receptů.

Fotogalerie

874/045/2-72.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

Posledních 5 příspěvků:

  1. Ludmila - 22.01.2012 14:58:34 Schuhbeck má v Mnichově i obchod, kde má koření a to je opravdová bomba. Syn mi vozí jeho koření a to není smíchané se solí, jak se to dělá tady, takže cokoliv uvaříte, má to chuť "jedna báseň". :-) :-)
Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Sladké pokušení, kterému jednoduše neodoláte

11.07.2016 | PR | Rubrika: Vizitka

Připravte si sami doma sladké speciality od věhlasných cukrářek z TOP HOTELu Praha Marie Kučerové a Jany Baldové, jejíž vynikající dezerty již okusilo 16 prezidentů. Aktuálně si je nemohou vynachválit hosté restaurace BOHEMIA TOP.

MUDr. Michal Karas, ředitel společnosti Herbadent vyvrací zažitá klišé o čištění zubů: Špatným čištěním si možná ničíte zuby, špatnou pastou ale ohrožujete celý organismus

25.04.2016 | PR | Rubrika: Vizitka

„Sotva jsme si uvědomili, jak je důležité dbát na správné čištění zubů, a začali jsme používat správné pomůcky, přišlo na řadu řešení zubní pasty,“ popisuje posun v myšlení zákazníků a pacientů zubních ordinací MUDr. Michal Karas. Stoupá počet těch, kteří se zajímají o to, co obsahují produkty každodenní hygieny, od deodorantů po zubní pastu. Právě při jejím nákupu často zbrkle chybujeme.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web