929/624/2-shutterstock_18457957.jpg

Vysvětlete mi to!

07.09.2012 | F.O.O.D. | Know-how

Proč ten povyk okolo rozmraženého pečiva? Ovlivňuje mražení nějak výrazně jeho kvalitu?

Mražení samo o sobě nemá výrazný vliv ani na kvalitu těsta, ani upečeného výrobku. Nová vyhláška, která u nás právě vstoupila v platnost, má za cíl pouze rozlišit mezi výrobky, které byly buď v provozovně přímo upečené, nebo dodané čerstvě upečené, a těmi, které byly plně nebo částečně upečené, zamražené a v prodejně pouze rozpečené.

To samozřejmě není totéž, jako čerstvě upečený výrobek, pro prodloužení trvanlivosti jsou často přidávány různé látky, které v čerstvém pečivu nejsou. Rozpékané pečivo je časté v supermarketech a pro dobro a informovanost zákazníka je zapotřebí ho neoznačovat jako čerstvé. Rozpékání už upečeného výrobku je ovšem třeba odlišit od postupu, kdy jsou například těsta tzv. hybernována, ale kynou a pečou se až přímo v prodejně (tento postup používá například francouzský řetězec Paul), tento rozdíl ale nová vyhláška nepodchycuje.

Zmražování těst před kynutím je postup zcela běžný a použít se dá s úspěchem i v domácnostech, když si připravíme třeba „pohotovostní zásobu“.

Na kvalitu, chuť a vůni výrobku nemá žádný nepříznivý vliv.


FOTO: Shutterstock.com

Fotogalerie

930/624/2-shutterstock_18457957.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Dokonalý řízek? 6 tipů šéfkuchaře Jana Punčocháře!

28.04.2017 | F.O.O.D. | Rubrika: Know-how

Řízek je bezpochyby nedílnou součástí českých domácností, ať už je z vepřového, hovězího či kuřecího masa. Své o tom ví i šéfkuchař pražské Grand Cru Restaurant & Bar Jan Punčochář, který je známý svou láskou k řízkům a k česko-rakouské kuchyni. Nechte si od něj poradit a připravte dokonalý řízek hned napoprvé!

7 užitečných rad, jak na odpalované těsto

21.04.2017 | Redakce | Rubrika: Know-how

Sladké věnečky, větrníky, francouzské profiterolky a mnoho dalších dezertů, které mají jedno společné – jsou z odpalovaného těsta. Zdánlivě složité dezerty vás překvapí svou jednoduchostí, stačí se držet následujících rad a uvidíte, že se odpalované těsto povede.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web