539/673/4-istock_466413464.jpg

Rajská omáčka bez chyby? Základem jsou silný vývar a kvalitní suroviny!

24.02.2017 | Redakce | Know-how

Česká klasika, kterou buď milujeme, nebo nenávidíme. Řeč je o rajské omáčce, nejčastěji podávané s houskovým knedlíkem a hovězím masem. Naučte se základní triky, díky kterým ji dotáhnete k dokonalosti!

1. Silný vývar = polovina úspěchu!

Není náhoda, že se k rajské omáčce podává hovězí maso. Chuťově k sobě dokonale ladí a ze zbytků hovězího se dá připravit silný vývar, který poslouží na přípravu omáčky.

2. Rajská omáčka bez náhražek

Známe to všichni a věřte nebo ne, poctivou rajskou omáčku poznáte okamžitě. Té nejlepší chuti dosáhnete jedině s použitím kvalitních a čerstvých surovin. Vývar použijte domácí a ne kupovanou kostku, stejně tak používejte rajčata či protlak v té nejvyšší možné kvalitě. A ať vás ani nenapadne sáhnout po kečupu!

3. Vyváženost chutí

Někdo má rád rajskou sladší, někdo kyselejší. Ideální je trefit se do zlatého středu, zejména pokud očekáváte návštěvu. Sladká rajská omáčka bývá často spojována se vzpomínkami na školní jídelnu, ale jakmile jednou ochutnáte poctivou domácí, už nebudete chtít jinak!

4. Správně dochucená a povařená omáčka

Stejně jako záleží na tak akorát propečeném hovězím, záleží i na dochucení a povaření omáčky. Rajskou dochucujte cukrem, solí, novým kořením, pepřem, tymiánem a bobkovým listem. Všechny tyto ingredience je potřeba společně povařit, aby rajská vstřebala chutě i vůně koření. Na závěr propasírujte přes sítko, aby byla omáčka dokonale jemná.

Fotogalerie

536/673/4-istock_480198650.jpg 540/673/4-istock_466413464.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

7 užitečných rad, jak na odpalované těsto

21.04.2017 | Redakce | Rubrika: Know-how

Sladké věnečky, větrníky, francouzské profiterolky a mnoho dalších dezertů, které mají jedno společné – jsou z odpalovaného těsta. Zdánlivě složité dezerty vás překvapí svou jednoduchostí, stačí se držet následujících rad a uvidíte, že se odpalované těsto povede.

(Nejen) pro chytré hospodyňky: Jak ušetřit čas i rodinný rozpočet

18.04.2017 | Redakce | Rubrika: Know-how

Také se občas přistihnete, jak stojíte před otevřenou lednicí a v hlavě jako puzzle skládáte možné varianty toho, co by se z jejího obsahu dalo použít jako večeře pro rodinný klan? Rádi vaříte chutně, beze zbytků, zdravě a ekonomicky? Baví vás kulinářská inspirace a rádi zkoušíte nové postupy? Už nevíte, jak nadchnout náročnou rodinnou radu strávníků? Pak si přečtěte naše tipy v následujícím článku.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web