539/673/4-istock_466413464.jpg

Rajská omáčka bez chyby? Základem jsou silný vývar a kvalitní suroviny!

24.02.2017 | Redakce | Know-how

Česká klasika, kterou buď milujeme, nebo nenávidíme. Řeč je o rajské omáčce, nejčastěji podávané s houskovým knedlíkem a hovězím masem. Naučte se základní triky, díky kterým ji dotáhnete k dokonalosti!

1. Silný vývar = polovina úspěchu!

Není náhoda, že se k rajské omáčce podává hovězí maso. Chuťově k sobě dokonale ladí a ze zbytků hovězího se dá připravit silný vývar, který poslouží na přípravu omáčky.

2. Rajská omáčka bez náhražek

Známe to všichni a věřte nebo ne, poctivou rajskou omáčku poznáte okamžitě. Té nejlepší chuti dosáhnete jedině s použitím kvalitních a čerstvých surovin. Vývar použijte domácí a ne kupovanou kostku, stejně tak používejte rajčata či protlak v té nejvyšší možné kvalitě. A ať vás ani nenapadne sáhnout po kečupu!

3. Vyváženost chutí

Někdo má rád rajskou sladší, někdo kyselejší. Ideální je trefit se do zlatého středu, zejména pokud očekáváte návštěvu. Sladká rajská omáčka bývá často spojována se vzpomínkami na školní jídelnu, ale jakmile jednou ochutnáte poctivou domácí, už nebudete chtít jinak!

4. Správně dochucená a povařená omáčka

Stejně jako záleží na tak akorát propečeném hovězím, záleží i na dochucení a povaření omáčky. Rajskou dochucujte cukrem, solí, novým kořením, pepřem, tymiánem a bobkovým listem. Všechny tyto ingredience je potřeba společně povařit, aby rajská vstřebala chutě i vůně koření. Na závěr propasírujte přes sítko, aby byla omáčka dokonale jemná.

Fotogalerie

536/673/4-istock_480198650.jpg 540/673/4-istock_466413464.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

9 užitečných rad, jak správně (ne)vařit těstoviny

24.03.2017 | Redakce | Rubrika: Know-how

Těstoviny jako základ italské kuchyně i jako rychlý oběd či večeře pro celou rodinu. Víte ale, jak je správně uvařit a jakých chyb se vyvarovat?

7 triků, jak připravit skvělé dušené maso

23.03.2017 | F.O.O.D. | Rubrika: Know-how

Jsou kusy masa, které k dušení přímo vybízejí – líčka, kližka, krk, skvělý je i ořech, spodní šál nebo roštěnec. Ať už budete maso na ragú dělat v kuse, nakrájené na plátky nebo na kousky, tady je pár zásad, které byste měli dodržet.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web