569/676/4-istock_166420679.jpg

Jak na míchaná vajíčka? Krok za krokem k dokonalému výsledku!

15.03.2017 | Redakce | Know-how

Vajíčka opečená na pánvi aneb jeden z nejoblíbenějších snídaňových pokrmů. Jsou rychlá, levná a ne vždy musí jejich příprava končit pouze solí. Naučte se je od začátku do konce a dosáhněte dokonalého výsledku!

1. Pečlivý výběr vajec

Výslednou chuť míchaných vajíček ovlivňuje i jejich výběr. Dopřejte si kvalitu a sáhněte po vejcích z volného chovu. Po vyndání z lednice jim dopřejte minimálně 5 minut pokojové teploty a teprve pak s nimi pracujte dál. Každé vejce rozklepněte a nejprve přičichněte, jestli není zkažené. Jedním špatným vajíčkem lze zkazit celý pokrm.

2. Velká pánev, nebo vodní lázeň?

Zdeněk Pohlreich doporučuje připravovat míchaná vajíčka ve vodní lázni, především proto, aby se nepřipálila. S trochou pozornosti to ale zvládnete i na pánvi, jenom je potřeba hlídat teplotu.

3. Máslo, nebo smetana?

Zásadní chybou jsou vajíčka připravovaná „nasucho“, tedy rozklepnutá na pánev bez jejího předchozího vymazání. Pokud dáváte přednost sušším míchaným vajíčkům, dává tento krok smysl. Labužníci ale preferují rozteklá, a přesto propečená vejce. Takového výsledku docílíte pouze v případě, že je opečete s máslem a před rozklepnutím přidáte smetanu na zjemnění.

4. Od krajů ke středu

Ačkoliv se to zdá jako zbytečnost, je potřeba dbát na samotné míchání. Rozklepnutá vejce okamžitě začínají tuhnout pod vysokou teplotou a aby byla rovnoměrně propečená, musíte je „shrnovat“ od krajů ke středu.

5. Závěrečné dochucení

Přípravu dokonalých vajec už znáte, ale jak postupovat dál? Na závěr vajíčka osolte a opepřete, přidejte pažitku a vyniknout dejte i chuti čerstvého listového špenátu, karamelizované cibuli či šunce. Všechny zmíněné ingredience ladí s míchanými vajíčky na jedničku!

Fotogalerie

558/676/4-istock_538060538.jpg 562/676/4-istock_537828942.jpg 566/676/4-istock_525472182.jpg 570/676/4-istock_166420679.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

9 užitečných rad, jak správně (ne)vařit těstoviny

24.03.2017 | Redakce | Rubrika: Know-how

Těstoviny jako základ italské kuchyně i jako rychlý oběd či večeře pro celou rodinu. Víte ale, jak je správně uvařit a jakých chyb se vyvarovat?

7 triků, jak připravit skvělé dušené maso

23.03.2017 | F.O.O.D. | Rubrika: Know-how

Jsou kusy masa, které k dušení přímo vybízejí – líčka, kližka, krk, skvělý je i ořech, spodní šál nebo roštěnec. Ať už budete maso na ragú dělat v kuse, nakrájené na plátky nebo na kousky, tady je pár zásad, které byste měli dodržet.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web