Jak na čokoládové suflé? Krok za krokem s francouzským cukrářem

Jak na čokoládové suflé? Krok za krokem s francouzským cukrářem

Francouzi jsou známí milovníci žen i jídla. Jedním z jejich nejslavnějších dezertů, které mají sladkost i svůdnost obojího, je nadýchané suflé. Malinové s bílou čokoládou z cukrárny Frederica Lasneho chutná jako lehký polibek a připravit sis jej můžete z pohodlí domova!

Sufflé čili suflé je plné vzduchových bublinek a při pečení znásobí svůj objem. Může být sladké i slané. Jakmile ho vytáhnete z trouby, na nic nečekejte, příliš ho nezdobte a jezte.

Kdo je Frederic Lasne?

Sympatický Francouz Frederic Lasne žije v Čechách přes 20 let, kdy ho do Prahy přivedla práce. Před 17 lety se rozhodl začít podnikat a v pražské Dlouhé ulici si otevřel cukrárnu zaměřenou na francouzské dezerty. Ochutnat u něj můžete jak sladké, tak slané speciality. Au Gourmand v Dlouhé najdete dodneška a v nedalekém nákupním centru Palladium má pobočku.

Jak na suflé, které nespadne?

Báze neboli základní vrstva má vliv na nadýchanost a také složitost receptu. Pokud je hutnější, suflé tolik nenaskočí, ale také je menší riziko, že se po vytažení z trouby zhroutí.

Pevnost ovlivňuje i stupeň propečení. Když necháte vláčný střed, suflé rychleji spadne.

Naučte se suflé s názvem "Malinová pusa" podle receptu od Frederica, který vás provede přípravou krok za krokem.

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky