611/677/4-istock_481026435.jpg

Česká kuchyně: Naučte se plněné knedlíky s uzeným masem

22.03.2017 | F.O.O.D. | Know-how

Bramborové těsto na různé způsoby nás nikdy neomrzí! Ať už si doma připravíte placky anebo se pustíte do plněných knedlíků, výsledek bude vždy skvělý! Naučte se knedlíky s uzeným masem a se zelím krok za krokem.

VIDEO: Jak na knedlíky plněné uzeným masem?

„Bramborové těsto lze připravit pouze z hrubé mouky, ale může být sypké, proto je lepší kombinace s polohrubou, případně můžete přidat trošku bramborového škrobu. Uzené maso krájejte na kostičky v rozměrech asi 4 x 4 mm, čím jsou menší, tím snadněji se knedlíky balí a vejde se do nich více masa. Hotové knedlíky pro lepší chuť nakonec pomažte vypečeným tukem z uzeného masa nebo z orestované cibulky,“ dodává foodstylista časopisu F.O.O.D. Štěpán Vašák.

Věděli jste, že..?

SLOVO KNEDLÍK pochází ze středoněmeckého knode či knote – uzel, svázání, ztluštění, který se promítl do češtiny, slovenštiny a polštiny.

OMÁČKA nebyla zpočátku potřeba, knedlíky se hlavně plnily a sypaly.

BRAMBOROVÉ jsou nejmladšími přírůstky knedlíkového repertoáru, vaří se asi 200 let. Původně se vařily naslano, sladké mají kořeny v bohatších měšťanských domácnostech.

Fotogalerie

612/677/4-istock_481026435.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Dokonalý řízek? 6 tipů šéfkuchaře Jana Punčocháře!

28.04.2017 | F.O.O.D. | Rubrika: Know-how

Řízek je bezpochyby nedílnou součástí českých domácností, ať už je z vepřového, hovězího či kuřecího masa. Své o tom ví i šéfkuchař pražské Grand Cru Restaurant & Bar Jan Punčochář, který je známý svou láskou k řízkům a k česko-rakouské kuchyni. Nechte si od něj poradit a připravte dokonalý řízek hned napoprvé!

7 užitečných rad, jak na odpalované těsto

21.04.2017 | Redakce | Rubrika: Know-how

Sladké věnečky, větrníky, francouzské profiterolky a mnoho dalších dezertů, které mají jedno společné – jsou z odpalovaného těsta. Zdánlivě složité dezerty vás překvapí svou jednoduchostí, stačí se držet následujících rad a uvidíte, že se odpalované těsto povede.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web