Česká kuchyně: Naučte se plněné knedlíky s uzeným masem

Česká kuchyně: Naučte se plněné knedlíky s uzeným masem

Bramborové těsto na různé způsoby nás nikdy neomrzí! Ať už si doma připravíte placky anebo se pustíte do plněných knedlíků, výsledek bude vždy skvělý! Naučte se knedlíky s uzeným masem a se zelím krok za krokem.

VIDEO: Jak na knedlíky plněné uzeným masem?

„Bramborové těsto lze připravit pouze z hrubé mouky, ale může být sypké, proto je lepší kombinace s polohrubou, případně můžete přidat trošku bramborového škrobu. Uzené maso krájejte na kostičky v rozměrech asi 4 x 4 mm, čím jsou menší, tím snadněji se knedlíky balí a vejde se do nich více masa. Hotové knedlíky pro lepší chuť nakonec pomažte vypečeným tukem z uzeného masa nebo z orestované cibulky,“ dodává foodstylista časopisu F.O.O.D. Štěpán Vašák.

Věděli jste, že..?

SLOVO KNEDLÍK pochází ze středoněmeckého knode či knote – uzel, svázání, ztluštění, který se promítl do češtiny, slovenštiny a polštiny.

OMÁČKA nebyla zpočátku potřeba, knedlíky se hlavně plnily a sypaly.

BRAMBOROVÉ jsou nejmladšími přírůstky knedlíkového repertoáru, vaří se asi 200 let. Původně se vařily naslano, sladké mají kořeny v bohatších měšťanských domácnostech.

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky