982/658/4-shutterstock_527489572.jpg

5 tipů, jak připravit dokonalý bramborový salát

08.12.2016 | Redakce | Know-how

Vánoce už pomalu klepou na dveře a většina českých domácností si bez bramborového salátu nedokáže Štědrý večer představit. Dotáhněte svůj osvědčený recept na salát k dokonalosti s pomocí našich 5 užitečných tipů.

1. DOMÁCÍ MAJONÉZA = ZÁKLAD ÚSPĚCHU

Dejte přednost poctivé domácí majonéze, která zabere sotva 5 minut. Bramborový salát je časově nenáročný a jak říkají naše babičky, není nic horšího než šidit vděčné strávníky z okruhu svých nejbližších. A navíc, kdy jindy si dopřát slavnostní jídlo z kvalitních surovin, když ne právě o Vánocích?

2. VYVAŽUJTE CHUŤ CIBULÍ

Lámete si hlavu, jestli použít červenou, žlutou či bílou cibuli? Rozhodujte se podle vaší chuti. Obecně platí, že žlutá cibule je nejštiplavější, zatímco červená má jemnější chuť a v bramborovém salátu bude hezky barevně ladit.

3. EXPERIMENTUJTE!

Pokud máte letos chuť vyzkoušet něco lehce netradičního, bramborový salát je skvělou volbou k experimentování. Doporučujeme přidat nakrájené jablko nebo kapary. Obojí si v bramborovém salátu zamilujete!

4. BRAMBORY VYBÍREJTE PEČLIVĚ

Věděli jste, že existuje až přes 150 odrůd brambor? S tím si naštěstí hlavu lámat nemusíte, pro začátek stačí vědět, že spravné brambory jsou ty, které jsou označeny v obchodech typem A, tedy salátové. Mají lepší chuť, snadno se s nimi pracuje a většinou bývají menší než klasické přílohové. Výhodou je, že se nebudou vařit moc dlouho. A jak přesně postupovat při výběru brambor? To vám poradí spolumajitel řetězce Food Story.

5. ČERSTVOST NA PRVNÍM MÍSTĚ

Pamatujte, že zelenina v salátu by měla být pokud možno co nejčerstvější. Základem tradičního bramborového salátu jsou brambory, mrkev, celer a hrášek. Vyhněte se mražené směsi do polévky a kupte si čerstvou zeleninu. Jakmile ji uvaříte do změknutí, ihned zchlaďte ledovou vodou, aby neztrácela svou barvu. Uvidíte, že chuťově je bramborový salát z čerstvé zeleniny úplně jinde!

Fotogalerie

983/658/4-shutterstock_527489572.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

Posledních 5 příspěvků:

  1. zuza - 13.12.2016 16:07:59 To jsou rady.
    Pravou domácí majonézu ze syrových vajec, ta je na salmonelozu nejlepší.
    Experimentovat zrovna na Vánoce mi taky nepřijde nejlepší, není nad zkaženou večeři s nepovedeným experimentem.
    A jrášek opravdu není základem salátu, i když se často používá. Kromě toho, pochybuji, že ho někdo na Vánoce sežene česrtvý.:-)))
Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

9 užitečných rad, jak správně (ne)vařit těstoviny

24.03.2017 | Redakce | Rubrika: Know-how

Těstoviny jako základ italské kuchyně i jako rychlý oběd či večeře pro celou rodinu. Víte ale, jak je správně uvařit a jakých chyb se vyvarovat?

7 triků, jak připravit skvělé dušené maso

23.03.2017 | F.O.O.D. | Rubrika: Know-how

Jsou kusy masa, které k dušení přímo vybízejí – líčka, kližka, krk, skvělý je i ořech, spodní šál nebo roštěnec. Ať už budete maso na ragú dělat v kuse, nakrájené na plátky nebo na kousky, tady je pár zásad, které byste měli dodržet.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web