982/658/4-shutterstock_527489572.jpg

5 tipů, jak připravit dokonalý bramborový salát

08.12.2016 | Redakce | Know-how

Vánoce už pomalu klepou na dveře a většina českých domácností si bez bramborového salátu nedokáže Štědrý večer představit. Dotáhněte svůj osvědčený recept na salát k dokonalosti s pomocí našich 5 užitečných tipů.

1. DOMÁCÍ MAJONÉZA = ZÁKLAD ÚSPĚCHU

Dejte přednost poctivé domácí majonéze, která zabere sotva 5 minut. Bramborový salát je časově nenáročný a jak říkají naše babičky, není nic horšího než šidit vděčné strávníky z okruhu svých nejbližších. A navíc, kdy jindy si dopřát slavnostní jídlo z kvalitních surovin, když ne právě o Vánocích?

2. VYVAŽUJTE CHUŤ CIBULÍ

Lámete si hlavu, jestli použít červenou, žlutou či bílou cibuli? Rozhodujte se podle vaší chuti. Obecně platí, že žlutá cibule je nejštiplavější, zatímco červená má jemnější chuť a v bramborovém salátu bude hezky barevně ladit.

3. EXPERIMENTUJTE!

Pokud máte letos chuť vyzkoušet něco lehce netradičního, bramborový salát je skvělou volbou k experimentování. Doporučujeme přidat nakrájené jablko nebo kapary. Obojí si v bramborovém salátu zamilujete!

4. BRAMBORY VYBÍREJTE PEČLIVĚ

Věděli jste, že existuje až přes 150 odrůd brambor? S tím si naštěstí hlavu lámat nemusíte, pro začátek stačí vědět, že spravné brambory jsou ty, které jsou označeny v obchodech typem A, tedy salátové. Mají lepší chuť, snadno se s nimi pracuje a většinou bývají menší než klasické přílohové. Výhodou je, že se nebudou vařit moc dlouho. A jak přesně postupovat při výběru brambor? To vám poradí spolumajitel řetězce Food Story.

5. ČERSTVOST NA PRVNÍM MÍSTĚ

Pamatujte, že zelenina v salátu by měla být pokud možno co nejčerstvější. Základem tradičního bramborového salátu jsou brambory, mrkev, celer a hrášek. Vyhněte se mražené směsi do polévky a kupte si čerstvou zeleninu. Jakmile ji uvaříte do změknutí, ihned zchlaďte ledovou vodou, aby neztrácela svou barvu. Uvidíte, že chuťově je bramborový salát z čerstvé zeleniny úplně jinde!

Fotogalerie

983/658/4-shutterstock_527489572.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

Posledních 5 příspěvků:

  1. zuza - 13.12.2016 16:07:59 To jsou rady.
    Pravou domácí majonézu ze syrových vajec, ta je na salmonelozu nejlepší.
    Experimentovat zrovna na Vánoce mi taky nepřijde nejlepší, není nad zkaženou večeři s nepovedeným experimentem.
    A jrášek opravdu není základem salátu, i když se často používá. Kromě toho, pochybuji, že ho někdo na Vánoce sežene česrtvý.:-)))
Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

7 užitečných rad, jak na odpalované těsto

21.04.2017 | Redakce | Rubrika: Know-how

Sladké věnečky, větrníky, francouzské profiterolky a mnoho dalších dezertů, které mají jedno společné – jsou z odpalovaného těsta. Zdánlivě složité dezerty vás překvapí svou jednoduchostí, stačí se držet následujících rad a uvidíte, že se odpalované těsto povede.

(Nejen) pro chytré hospodyňky: Jak ušetřit čas i rodinný rozpočet

18.04.2017 | Redakce | Rubrika: Know-how

Také se občas přistihnete, jak stojíte před otevřenou lednicí a v hlavě jako puzzle skládáte možné varianty toho, co by se z jejího obsahu dalo použít jako večeře pro rodinný klan? Rádi vaříte chutně, beze zbytků, zdravě a ekonomicky? Baví vás kulinářská inspirace a rádi zkoušíte nové postupy? Už nevíte, jak nadchnout náročnou rodinnou radu strávníků? Pak si přečtěte naše tipy v následujícím článku.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web