Zázrak jménem tofu: Kdy a kde ho použít?

Zázrak jménem tofu: Kdy a kde ho použít?

Tato tradiční surovina z Jižní a Jihovýchodní Asie se v Evropě zabydlela hlavně ve vegetariánské kuchyni. Dokážeme vám, že je nejen náhražkou masa, ale i plnohodnotnou surovinou do každé ledničky.

1. SALÁT Z ČÍNSKÉHO ZELÍ A Z PAPÁJI

Základní surovinou tofu je sójové mléko. Tofu se vyrábí pomocí syřidla podobně jako jiné čerstvé sýry. Nejvhodnější je do pomazánek, kam se používá tofu neutral.

2. POHANKOVÝ SALÁT S TOFU

Marinování je způsob, jak tofu ochutit podle svého gusta. Orestovat ho můžete s oblíbeným kořením a doplnit nejrůznějšími druhy zeleniny a dalšími ingrediencemi.

3. TOFU KRÉM

Tofu se nemusí používat jen naslano. Díky své nevýrazné chuti se dá tofu neutral použít i do dezertů. Dochutit ho můžete různými druhy sušeného ovoce.

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky